ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

30. apr 2005 19:58

Aknirad, do katere teže pa si že uspela priti? Moji kilogrami so se zmanjšali z 80 na 71 pri velikosti 162 pa že imam pri hlačah težave. Zavedam pa se tudi, da me je še vedno kar nekaj skupaj oz. preveč. Nekaj garderobe sama popravljam, nekaj pa so molji pojedli, s to je najmanj težav, ker je končala v smeteh. Pozdrav! riba-ribica

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

30. apr 2005 20:25

Zdravo, drage moje rožice ! Končno sem spet med vami. Glede na količino napisanega vidim, da ste bile zelo pridne, saj sem potrebovala kar nekaj časa, da sem vse prebrala. In še danes, ko sem se končno spravila k pisanju, mi je sredi vsega crknil računalnik. Upam, da bom tokrat lahko napisala do konca. Aknirad, tudi jaz komaj čakam, da se srečamo, samo ne vem, kako nam bo ratalo, saj bi moral biti nekdo, ki bi si vzel čas in našel primeren prostor. Pa saj za prvo srečanje ne bi kaj dosri komplicirali, važno je, da se vidimo, pocmokamo in se pogovarjamo, pogovarjamo..... Glede tvoje juhe ti ne morem žal nič pametnega napisati, ker sem 2. knjigo posodila sosedi in ta se jo očitno uči na pamet, ko mi jo tako dolgo vrača. Ampak, kolikor se spomnim, v njej ni omenjena juha ( goveja prazna ali s čim notri). Ampak, če si jo tako želiš, pa res ne bo konec sveta, če jo boš tu in tam pojedla kakšen krožnik. Pisala si tudi o tem, kako si npr. uporabljala olje v količinah, kot pred diieto. To sem počela tudi sama, sploh pri solati, pa so kg vseeno kopneli. Brittney, ko sem brala tvoje pisanje, mi je bilo tako poznano, le da se je v moje primeru dogajalo v eni firmi, kjer pa tudi po moževi smrti ni bilo razumevanja, tako, da je sin moral nekajkrat spati sam doma, jaz pa sem morala ponoči v službo, pa po dve izmeni skupaj sem morala delati..... Nihče me ni vprašal, kako sem si uredila življenje, saj je bil sin takrat star 8 let in pol. Ampak druge možnosti ni bilo, tako, da sem pač preživela. In ta gnida, ki je bil direktor, je ob vsem tem nesramno užival. Tudi meni je lepega dne počil film in sem v njegovi pisarni ponorela. Potem je bil dosti bolj fin, vendar sem po tem najinem "dvoboju" vso energijo usmerila v iskanje nove službe in na srečo sem uspela. Še danes imam pred sabo njegov zaprepaden obraz, ko sem mu na mizo položila odpoved. Ker vem, kaj to pomeni, te neverjetno občudujem. Prava si !!!! Ne daj se tem pujsom, ki mislijo, da se svet vrti zaradi njih. In takšne korenine, kot si ti, jim grenite vsak dan in držim pesti, da boš vztrajala!! In tvoj zlati sin to ceni, verjemi mi. Ceni trenutke, ko si z njim, ko ga stisneš, ko mu poveš, kako rada ga imaš in potem on tebi pove, kako je ponosen na tebe. Veš, take trde preizkušnje nas mame, ki smo same z otroki, z njimi še bolj povezujejo. Verjemi mi, ker sem sama s sinom že 8 let. In vse, kar "vložimo" v naš odnos, nam otroci bogato vračajo. Zato te res občudujem in ti pravim, da si mama, kot bi si jo vsak otrok lahko želel. Verjemi mi, da ima tvoj sin več od tebe, ko marsikateri otrok, ki ima mamo vse dni doma, pa si ta ne vzame časa zanj, ker je vse drugo bolj pomembno - pa sosede, prijateljice, manikura, pedikura, kozmetičarke..... Saj mora biti tudi to, pa ne na škodo otrok. Zato držim pesti, da boš zdržala. Pa saj niti slučajno ne dvomim. Buba11, tudi jaz sem imela na začetku probleme s prebavo. Problem ni rešil niti donat ( ne hladen, ne topel), pa suhe slive. Pomaga mi laneno seme, ki ga vsak drugi dan pojem 5 kavnih žličk, pomagam pa si z velliko vode, da gre po grlu navzdol. Zoranb, mogoče bi tudi ti to poizkusil. Res mi je edino to pomagalo. Zoranb, tudi jaz sem ves čas diete opažala, da mi je teža po OH dnevu padla, sicer pa je verjetno res normalno, da teža zelo niha. Samo poglej, kako različne količine hrane vnašamo v telo, kako različno hitro se prebavlja in če je potem še prebava bolj počasna, je pa sploh hec. Nič naj te ne skrbi. Če ga preveč ne bisaš, gredo kile dol, brez skrbi. Lisička, vesela sem da je med nami še ena oboževalka prebranca. Tudi jaz, ko si ga naredim, sploh ne morem nehati jesti, dokler nisem taka, kot sod. Jaz si fižol sama skuham in to s kumino, pa je potem res dosti manj problemov z napenjanjem. Maychi, to z oblačenjem tesnih oblačil imaš pa prav. Čeprav sem že mesec dni po dieti, me še kar zanese, da si ne upam obleči tesne majčke, čeprav mi res nikjer nič dol ne visi ( razen joškov). Kar nekako se ne morem popolnoma navaditi na mojo novo podobo, ki je res korenito spremenjena. Včeraj sem si npr. šla poizkusiti poletno garderobo in bila sem šokirana. Niimam kaj obleči. Danes sem vse spokala in nesla šivilji, da mi bo zožilla. Pa stvari, ki sem jih lani kupila nove. Niti kopalke mi niso prav. Ampak sem že raje taka, kot sem sedaj. In po oblačilih se vidi, koliko se telo spremeni. Oblečem lahko hlače, ki jih nisem spravila na sebe že veeeeeliiiko let. Otrok me samo gleda in se čudi. Marjetka Cvetka, ko bi ti vedela, kako sem bila vesela, ko sem prebrala, da si ves teden zdržala brez "grehov". Vidiš, da se da, če človek trdno sklene pri sebi. In šele potem človek ugotovi, da ta pravzaprav sploh ni nič takega, da ni težko. In občutek je krasen, kaj ? Pa tako malo je treba. Res sem vesela. Tudi jaz sem že kar nekaj dni doma in neizmerno uživam ko me zjutraj zbudi moj mehur in ne budilka. Vsak dan zelo hitro prehodim 10 - 12 km, tako, da se popolnoma preznojim, potem pa tuš. Zjutraj pa telovadba pol ure ( haval bogu ne on pol petih) in branje knjige v postelji do desetih. Pa to je pravljica, vsaj zame, ki sem pravi knjigožer. Knjige so moje rešiteljice, ki so mi pomagale, da se mi v hudih časih ni popolnoma zasukalo. No, pa sem se razpisala da je groza. Upam, da vas nisem preveč zamorila. Ne bom več, obljubim, ker ne bom za toliko časa izginila. Imejte se lepo, drage moje in dragi Zoranb !!!! marjanca45

marjanca45  

30. apr 2005 20:32

Aknirad, res neverjetno, ako se zmanjšamo vsepovsod. Meni štrlita obe ključnici, pa rebra se vidijo, res sem se cela skrčila. Jaz sem bluze raje kar pustila v omari, ker tako vem, da sem v njih le obešalnik. Ampak vseeno je krasen občutek, da lahko rečem kaj vse mi je preveliko, ko mi je bilo do sedaj vedno vse premalo in sem si kar naprej kupovala večje stvari. Glede na moje težave s hrbtenico sem ugotovila, da sem od jan 2004 do apr 2005 shujšala 20 kg in zato je pri meni verjetno to še bolj opazno. Je pa počutje neverjentno krasno in če ne bi morala paziti moj križek, bi norela po svetu. marjanca45

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

30. apr 2005 20:49

Marjanca, pravi užitek te je bilo brati. Tudi jaz veliko berem, še posebej sedaj, ko sem doma. Najraje v postelji, če je "treba" tudi do 03.00 zjutraj. Mmmmm prebranac. Ja ga tako volim. Kupim si Etinega in sem ga sposobna kar sama zmazati. Pa ne tisto tamalo pločevinko. Riba-ribica, z mojimi kg je tako. Januarja letos sem ob višini 165 cm imela 73 kg, z dieto sem začela 15.02. in z 71 kg, danes, 75. dan diete imam 60,5 kg. Moja izračunana idealna teža je 58,5 kg. Bom zelo vesela, če mi bo uspelo, sem pa pri svojih 39 letih zadovoljna z že doseženim. Problem je edino to, da mi res nobene hlače, obleka in tudi kopalke niso prav. Sedaj vam pa moram povedati, da danes zavestno GREŠIM. Celi dan sem jedla po predpisih, sedaj pa namesto kave ob računalniku pijem PIVO. To pa zato, ker je danes obletnica ko sem ostala brez zaposlitve. Delala sem namreč na špediciji, z vstopom v EU pa so naša delovna mesta enostavno izbrisali. Vem tudi, da to ni danes moje zadnje pivo, ker greva pozneje z mojim še na kres (kontrolirat sina ha ha). Mogoče me obsojate, mogoče ne, ampak po dolgem času sem se danes iz vsega srca razjokala, čeprav sem mislila da sem to že prebolela. Pa očitno ne gre tako zlahka. Zavedam se tudi, da bo jutri tehtnica ponorela, zato se bom vagala šele naslednji ponedeljek,ko imam 3. vodni dan. Jutri bom jedla samo malo krompirja in solate, v ponedeljek pa grem v Mozirski gaj in bom nekje pojedla zelenjavno pico. Me res zanima, kakšno bom dobila v gostilni, ker doma je božanska. Drage moje in dragi Zoranb, lepe praznike vam želim. Grešite, če vam srce to poželi, ampak potem se vrnite (vrnimo!!!!) nazaj na stara dobra dietna pota. Jutri bomo kofetkale, seveda če ne bo prevelikega glavobola. Alkohol me namreč ne mara preveč, zato drugi dan vedno trpim. Ciao in pa pa vsem!!!!! Aknirad-bombica

marjanca45  

30. apr 2005 21:34

Aknirad, take obletnice je najbolje preživeti na tak način, kot počneš ti s tvojim dragim. In ne imej to za greh, ker ti ni greh, ampak edini način, preživeti tak dan, brez, da človek ne obupa in si izlije oči s solzami. Pa tudi, če vaga jutri ponori, glavno da ti ne boš danes. Kljub vsemu lepo praznuj med svojimi !!!!!! Saj bo prišel tudi, tvoj čas, boš videla. marjanca45

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. apr 2005 23:02

Čer! Jaz sem nazaj, nikjer se nič ne dogaja, vsepovsod tuga, sem se odločila, da grem raje spat kot da zvrnem kakšen greh. Aknirad, tudi jaz ne vem kako je z juho. Lahko pa ti povem, da si jo jaz (takšno z zakuho) privoščim na OH dan. Takšno zelo gosto, potem pa ne jem nič več za kosilo. Lahko bi rekli testenine z juho. Pa kilogrami vseeno kopnijo. Tudi jaz ne kompliciram glede količine olja, razlika je le v tem, da sem pričela uporabljati olivnega. Marjanca45, sem pred časom hotela kupiti (s tem namenom sem šla v trgovino) laneno seme, ker sem imela te probleme z zaprtostjo in sem se spomnila na tvoj predlog, je bil še edini ne preizkušen, nekakšna zadnja možnost, zadnji izhod v sili. In ko sem vprašala prodajalko je zakompicirala, pokazala vsemogoče. Povej kakšno seme kupuješ (cela zrne, mletega) in kako ga uživaš (ga je potebno kam namočit....itd)? V kateri dan bi spadal? Lepo prosim. Lahko noč. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

brittney  

član od: 18.2.2005

sporočila: 102

30. apr 2005 23:14

marjanca45, toliko lepega, kot si mi ti napisala...ej, verjemi, komaj zadržujem solze. mali spi tu poleg mene, smrči...Tako priden je, star je 4 leta, pa mi sedaj, ko sem na dopustu, cele dneve pomaga kopat, lopatat, svojo mlo šajtrgo in oni tovornjak prevaža okoli poln zemlje, pa svoje grablje... Jaz pa moram v ponedeljek spet za cel teden stran..in tako do konca maja...za tako slabo mamo se imam, da mi je včasih dobesedno slabo od teh misli...kaj si si pa izbrala to službo, letijo opazke.Aja, kdo bi ga pa hranil? Plačeval položnice? varstvo, privat, ki ga kot mati samohranilka plačujem okoli 30.000 pa do 40.000 na mesec? Hvala bogu, da imam tko zlato varuško, marjetka cvetka ve, o kateri gospe govorim..ona ga je spravila iz planic, ga naučila vljudnosti, tega, da moraš spoštovati tako ljudi kot živali. In ko se včasih oblečem malce bolj lepo, mi reče, mami, kako si lepa. RES TI HVALA !!!!! aknirad, poznam tvoj problem, pa takrat, ko so zapirali velenjsko špedicijo, mi tudi ni bilo vseeno zaradi dobre prijateljice. Ampak ona je dobila službo v celju. Sicer zdaj že dolgo nisem govorila z njo, upam, da jo še ima. Držim vam vsem pesti, tistim, ki iščete, in vem, kaj doživljate. Resda je včasih hudo v moji službi, a vsaj imam jo in sem hvaležna, da je tako. Moram pa priznat, pa saj sem že, da zadnja tedna bluzim okoli hrane, ker ne morem sama kuhati in sem odvisna od prehrane. Koikokor se da, ločujem, največji problem je Š dan, ker v suhem obroku ga ni. Si bom pa nesla zraven te riževe oblate, stiropor, sem se ga navadila, je kot bali čokolada, le da si čokolado gor zamisliš. komaj čakam na lubenice, sem jo že jedla letos, a jih spet ni! preživite lepo še te sončne dni, midva z malim jih bova malo delovno pa malo rekreativno! brittney

aknirad  

1. maj 2005 1:04

brittney, saj bo maj hitro minil. Saj dnevi hitijo z vrtoglavo naglico. Lahko mi rečeš, ja kaj pa ti veš... Ampak verjemi, da je tako. Tvoj soncek pa te bo pridno čakal in potem boš vesela in ponosna, da si vse prestala in da je mimo. Kot vidite, sem "že" doma. Spila sem 3 pive, pojedla pa košček kruha in 2 perutnički (ob 24.00). Ampak se ne sekiram. Greh je bil zavestno storjen, zvagala pa se zjutraj vseeno bom in vam ob kavici javila rezultat. Tudi moj sin je ravnokar prišel domov, tako da smo vsi na broju, zato grem spat. Se beremo zjutraj. Ne zamudite kofetkanja!!!! Lahko noč. Aknirad-bombica

aknirad  

1. maj 2005 9:15

Dobro jutro zaspanke. Sem čila in zdrava, kljub sinočnjim norijam, težja pa samo za 0,2 kg. To res ni tako hudo, razen če se moje "lačne" celice šele polnijo z maščobo. Danes bo na sporedu samo krompir in solata, pa veliko vode, da se spucam. Tako psihično, kot fizično. Če katera pogreša sonce, naj javi, da ji ga pošljem malo. Aknirad-bombica

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

1. maj 2005 9:19

Evo mene! Po dolgem času se spet javljam! Dva dni sem rabila, da sem prebrala vse kar ste napisale. Res ste pridne in priden! Pozdravljen, Zoran! Držim pesti za vse vas, da vam porata it naprej brez pregreh! Ja, veste, zdaj bom imela še manj časa tu viset, ker grem v torek v službo! Po 10-ih letih! Sicer je zaenkrat sam za tri mesece, a nekje moram spet začet. Ful se že veselim. Sam da pa vam povem, da sem se zadnjič v vrtcu razjokala, ker NIMAJO prostora. Men je vse dol padlo. Po tolikem času dobim službo in pol nimam kam dat otroka. Kar dlake mi stojijo od jeze, ker ponavadi samo to poslušamo, da ni otrok, da bodo vrtce zaprli,... Ko jim ga pa hočeš dat v varstvo ga pa ne vzamejo. No, sej zdej smo našli rešitev, hvala bogu!!!! Sem zasledila, da ste me nekatere pogrešale in sem bla vesela. To je tako prijeten občutek, da se ne da povedat. Marina5 in Francka, where are you????? Lepo se imejte, veliko se smejte in uživajte v tem prekrasnem vremenu. Čau kokos

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti