ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

30. apr 2005 8:27

Dobro jutro! Eno vprašanje na brzino :) Saj lahko na škrobni dan jem kakšno omako iz kitajske (zelenjavno) in riž seveda, a ne? Ta škrobni dan mi dela preglavice, pa šele drugi je lp Mojca

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

30. apr 2005 8:29

Dobro jutro! Vreme je kar o.k. Pojedla ze pol velikega grozda. Vceraj bila pri Lencku na tortici - kaj je to neki lepga. Potem sem pa gresila, saj sem popil 2 kozarca refoska. Ampak bo ze! Danes bom sadje obdelovala! Pardon, pri nas je tudi soncno jutro. Upajmo, da bo zdrzalo. Bom morala danes imeti zelo mocno voljo, da se ne bom gresila - vsi neki pravjo kaj bodo pekli in se mastili. Lep dan, Barbara Busy Bee

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

30. apr 2005 8:36

Mojcika, sevedal si lahko privoščiš zelenjavno omako z rižem. Res je sedaj čas piknikov in omamnih dišav z žara, ampak me smo močne in neomajne, je tako? Po drugi strani pa nas "ostali prisotni" na piknikih občudujejo, ne pomilujejo. Saj po eni strani govorijo, glej, kako je uboga, da ne sme jesti z nami; po tihem pa si mislijo - to pa je karakter. Predvsem so to tisti, ki imajo sami nekaj 10 kg viška. Govorim iz lastnih izkušenj. Busy Bee, tudi jaz sem tu in tam spila kakšen kozarček Refoška, pa ni imelo kakšnih velikih posledic - razen da se mi je močno vrtelo. Joj, kje so tisti časi, ko smo lahko spili tudi po več kozarčkov, pa ni bilo posledic. Aknirad-bombica Sporočilo je spremenil(a) aknirad dne 30. apr 2005 08:38:38

maychi  

član od: 12.9.2004

sporočila: 616

30. apr 2005 8:40

Jutro kofetarce. Saj res, kje pa ste? A vse v trgovini in nakupujete za piknik? Pri nas tako lepo sije sonček...samo da tega ne bo konec, ker je ena omenjala nekakšno nevihto(kar pri vas jo obdržite)!? Rožica, nisi edina s temi psihičnimi "problemi". Imam jih tudi jaz... Kot sem že napisala, ampak se mi res zdi čudno, da sedaj ko smo že tolik shujšale, se še vedno zdimo same sebi "grozno" okrogle, preden smo se odločile shujšati, torej s kar nekaj kg-ji več, pa ni bilo tako. Lahko malo kakšneha psihologa ali kaj podobnega povprašamo. Uživajte v tem lepem sončnem dnevu. Zvečer pa na kakšen kres! Lp, maychi

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

30. apr 2005 9:03

Hojla! Pri nas je tudi sonček! Tako je to!Četudi ste shujšale in še boste,se boste zdele same sebi še zmeraj debele,pa četudi boste suhe ko trlice.Zato se boste še kar oblačile v prevelika oblačila in se sramovale svoje podobe,čeprav boste v resnici izgledale kot super modeli.To pa zna biti tudi malo nevarna zadeva,saj boste potem hotele še kar hujšati,čeprav tega nikakor ne bo potrebno.Zato se kar čimvečkrat poglejte v ogledalo,oglejte si stare fotografije in si nekako dopovejte,da niste več debele,da ste zdaj lepe in da se lahko pokažete svetu.Kar težko je to!Shujšati morate tudi v glavi! Mogoče pa tudi ne bi bil odveč kakšen pogovor z psihologom,kot je predlagala že Maychi! Drugače sem pa tudi jaz danes na sadju in verjetno bo vmes tudi malo zelenjave! Mejte se lepo! Marjetka cvetka

mojcika  

član od: 20.12.2004

sporočila: 33

30. apr 2005 9:14

aknirad, hvala! Mislim, da sem rešila svojo težavo glede škrobnega dne in svojo željo po kitajski hrani Lepo uživajte na sončku, upam, da bo tudi tukaj kmalu posijalo. lp, Mojca

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

30. apr 2005 9:49

Jutro! Marjetka cvetka, upam da ne shujšam v glavi, sem komaj skozi vsa leta šolanja napolnila možgane, da so se malo odebelili. Ta vrsta možganske hrene mi sploh ne diši preveč, bi raje kakšen zrezek. Aknirad, tudi z mamo sva se pošteno trudili, da sva našle eno njeno sliko, ker se ne fotografira ko je res debela, zdaj je pa ustavit ne morem je kot fotomodel samo pozira. Kako vam zavidam tale sonček, pri nas ga že od včeraj popaldne ni na spreglad. Drugače pa imam tudi jaz sadje, kriza. Prazen hladilnik, bom morala v trgovino skočit, pa ne vem kako bo, ker imamo ful gužvo. Čao, grem delat. So me že iskali, pa saj veste da moram najprej na forum pogledat. Tokrat sem se izmazala z majhno lažjo, se lepše sliši z izgovorom.... Čao, se beremo popoldan. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

suhica  

član od: 28.4.2005

sporočila: 7

30. apr 2005 10:48

zdravo punce, moj kofetek je danes pozen, sem se pošteno naspala.Všerajšnji sadni dan preživela brez krize. Ja, res je vse v glavi! In ker veliko pišete o sprejemanju nove samopodobe naj dodam, da sem sama prišla do zaključka - večina diet je dolgoročno neuspešnih, če psihično ne pošlihtamo stvari. Po teoriji fizično telo rabi po dieti 6 mesecev, da stabilizira oz. sprejme novo težo in če v tem obodbju nismo sprejele nove podobe, gredo stvari nazaj vstaro smer. To se mi je vedno zgodilo, zdaj pa sem se odločila, da bom nekaj ukrenila tudi v tej smeri. Za začetek bom čez vikend pregledala omaro, ki je nabita z oblačili v razponu od št. 40-48 (to vam pove menda dovolj). Vse kar po obliki spominja na šotor ali vrečo, gre na Karitas, prav tako vse, kar mi ni všeč. Kar mi je premajhno in mi je všeč, ostane za vzpodbudo. Za vsako izgubljeno kilco pa dobim en nov kos garderobe in obvezno izločim en star kos! Od starih stvari se je defitivno potrebno posloviti, naj gredo in komu koristijo! V sebi nosijo del naše stare samopodobe, ki jo želimo spremeniti, ali ne? To lahko preberete v knjigah o feng-shiu. Tudi od starih debelih fotografij se nameravam posloviti , razen tistih, na katerih sem si všeč ali pa imajo zame poseben pomen. Treba je narediti prostor za nove stvari v življenju, stvari preverjeno funkcionirajo na drugih področjih življenja, pa sem si rekla, zakaj ne bi delovalo tudi tu? Lep dan, grem rožce sadit, so že 10 dni kupljene in čakajo kar v lončkih. Zamujam, vem, a prej ni šlo. Lep dan vsem! suhica

Busy Bee  

član od: 16.4.2005

sporočila: 56

30. apr 2005 11:50

Sem imela jaz tudi danes ze fotoseanso. Bratranec se zeni 4.6. in sem malo sprobavala, kaj bi lahko oblekla. Ma se moras potem tudi slikat, da se sploh vidis. Sem primerala sliko izpred diete in sedaj - ena in ista obleka - VELIKA razlika. Sem ugotovila, da refosk tud men ni dobro naredil - me je zjutraj kar hotla mal glava bolet. prvic pila kavo brez mleka in sladkorja - ni ravno dobra, ampak se da prezvecit. Pri nas pa se nic rozice ne sadimo, pravi cvetlicarka, da je se malo mrzlo - ampak men gredo pa ta prazna okna ze poateno na zivce. Moram pocakat do maja (po cvetlicarkinih besedah) - ja halo, od danes do jutri se bo pa klima cisto spremenila? Se beremo, Barbara Busy Bee

aknirad  

član od: 26.2.2005

sporočila: 87

30. apr 2005 16:29

Joj, jaz pa sem takoooooooooo slabe volje. Danes sem imela čas in zlagala, prelagala... v omarah. Pa sem si vmes tu in tam kaj probala za oblečt. In veste kaj???????? Meni nobene hlače več ne pašejo. Še tiste elastične visijo na meni. Bluze so mi zgoraj vse prevelike, ker sem shujšala v ramena, roke in prsi. Pa saj to ni za verjet. V bistvu pa ves ta čas tega nisem opazila, ker sem se tako kot ve ostale, še naprej oblačila v prevelika, žaklasta oblačila. In če se mi zgodi, da slučajo dobim službo, sem v zosu. Torej, tiste ki še vedno samo delček dvomite v učinek te diete, vsak dvom je odveč. Preizkušeno. Aknirad-bombica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti