ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

18. apr 2005 13:11

Pritiska si nisem nikoli merila, ga imam pa vedno bolj nizkega ( tudi zdravila za zvišanje sem že jemala), vendar tu nisem imela nobenih problemov. Prav neverjetno, koliko boljše se počutim. Do sprememb na boljše je prišlo že po 2-3 tednih diete, sedaj pa sem sploh ta prava. Če samo pomislim, koliko črvičenja sem imela včasih, vsak dan, sedaj pa tega ni več. In glede na to, da imam 14 kg manj, imam več energije kot prej. Je pa res, da več "migam" kot sem prej. Mislim, da je vsa stvar v glavi. Ko človek razčisti sam s sabo, kaj bo naredil zase, ta način prehranjevanja sploh ni problem. Vem, koliko časa sem se odločala, da bi spravila s sebe nekaj kg, pa ni bilo prave volje in načina. Preizkusila sem že kar nekaj diet in tistega "klasičnega" hujšanja sem bila že sita. In potem mi je sestrična povedala za 3 MD in v trenutku sem se odločila. In do 14 dni pred koncem ni bilo skušnjav in nobenih težav, pa tudi to edino krizo sem s pomočjo sotrpink preživela. Sedaj po koncu je pa sploh odlično in neverjetno uživam v hrani. In kar je zelo važno, razširila sem izbor hrane, ki je včasih sploh nisem poznala, kaj šele jedla. Skratka, drage moje, res se splača, čeprav 3 meseci niso kratka doba (čas je vendar tako relativna stvar), vendar zelo hitro minejo. marjanca45

lelyka  

član od: 12.4.2005

sporočila: 10

18. apr 2005 13:55

Uf, ste pa res pridne, da tako redno pisete..Jaz mam pa vprasanje. Kam spadajo njoki? Pod OH dan ali jih sploh ne smes jest? Drugace sem pa ta vikend bila tako vesela, ko sem spravila nase kavbojke in hlace, ki so mi stale v omari celi dve leti, ker jih nisem mogla navlect nase. Pol pa sem sla se na obisk k sestri, ki me ni videla dva tedna in je bla cist sokirana, da sem tako shujsala. Odlicna motivacija za naprej!! Tako, da vse vztrajajte naprej, splača se.. Lep dan se napre! lelyka

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

18. apr 2005 14:03

Zivjo, tudi jaz imam precej nizek krvni pritisk in na momente pri tej dieti pade pod zdržno mejo - vrti se v glavi, totalno švoh... a je pri osnovnih navodilih napisano, da kava in pravi čaj nista prepovedana, le z omejeno količino sladkorja. Zato jaz v takih trenutkih koristim ta dva napitka. Ampak pozor! Ne mešat kave in čaja, ker sili na bruhanje. Njoki so pa tko "zmešani", da ne spadajo nikamor, ... čeprav priznam, da jih jaz vsake toliko časa jem na Š dan. V četrtek sem dala modrostni zob ven in se mi je vse skp zagnojilo. Danes sem dobila antibiotik. Tako ogaben okus in vonj imam, da vam ne morem povedat. Kaj naj naredim, da ga izboljšam? Upam, da bodo zdravila kmalu prijela in da se bo ta bolečina nehala, ker ne morem živet tko. Tud diete se zato ne držim, kakor bi bilo treba. Kaj mi je bilo tega treba??? Sy

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

18. apr 2005 14:08

Tile njoki nimajo jajc, ampak samo krompir in moko (oboje je OH oz. natančneje škrob, ne?) in jih boste torej verjetno lahko kam uvrstile brez slabe vesti: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4485 Probajte, ker sploh niso slabi, vsaj nam ne, pojemo jih komot 1,5 kg - trije... Veri

riba-ribica  

član od: 25.2.2005

sporočila: 1436

18. apr 2005 15:38

Petrusha, zadnje dneve pijem kavo z dodatkom rožičeve moke in mi ni potrebno dodajati nobenega umetnega sladila, zadeva je kar užitna. Veri, tudi jaz hujšam, zaključim 1. 5. , tako da gre že počasi h koncu. Shujšala sem za 8 kg, to je od 80 na 72 kg. Mogoče tudi ta minus pripomore k moji energiji. Na sadne dneve nisem več lačna, ker pojem nekaj kikirikijev, ki jih sama oluščim. Brala sem na coolinarika.com, da so arašidi primerna hrana za hujšanje, prav tako namaz, ker ga poješ čisto malo in si sit, pa še nizek GI ima. Pozdrav vsem. riba-ribica

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

18. apr 2005 15:46

Živjo, tistim, ki imate težave z (ne) dodajanjem sladkorja predlagam, da uporabite fruktozo (sadni sladkor). Sama jo uporabljam odkar sem na dieti, nisem pa nikjer preverila ali je OK ali ne. Naj povejo bolj izkušene! V vsakem primeru, pa se mi zdi boljši nadomestek, kot umetna sladila. K.Mici kuharica Mici

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

18. apr 2005 16:37

Hojla! Sem pravkar pridirjala domov. Pri naši hiši niso več normalni. Spet žurka!!!!!! Kot pravi Lucy ponedeljek je in čas za statistiko: Juuuhuuuhuuu!!!!! Kot zgleda bo maja res gorelo Od prejšnega ponedeljka -0,2 kg. Glede na to, da sem v četrtek imala vodni dan, me je bilo kar malo strah stopit na vago po tem intenzivnem vikendu. Saj veste kako hitro gre teža gor po vodi. Torej stanje je tako Točno 1 kg več, kot po vodnem dnevu zjutraj. Kar se mi zdi enkratno, glede na moj "grešni vikend". Sploh pa je še vedno manj kot prejšni ponedeljak. Tudi jaz imam bolj nizek pritisk, si pa redno zjutraj in po kosilu privoščim pravo turško, grenko kavo. Včasih pa se vseeno zgodi, da se počutim slabo in sem omotična takrat pa spijem tudi kakšno skodelico kave več. Lelyka jaz njokov med 3MD ne jem. Že res, da Oh ni nič drugega kot škrob, razlika je le v tem, da so eni enostavni drugi pa sestavljeni oh. Če jih že moraš bi jih jaz na OH "grešni dan", namesto sladice ali za kosilo in potem za večerjo kaj lažjega namesto sladice. Odločitev je tvoja. Sy upam, da ti bo čimprej bolje. Tudi sama vem kako nadležna zadeva je to. Lp. Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

SABIAN  

član od: 3.2.2004

sporočila: 110

18. apr 2005 21:51

Hvala za pojasnila glede mlečnih izdelkov. Sem pa danes za hčerko kupila Topfen creme in je gor pisalo, da je ful več OH kot beljakovin, tako da je lahko za sladico na OH dan. Me pa še nekaj zanima. Ali vedno jeste isto za kosilo in za večerjo, ker to je men čist zgrešen in se tega ne držim. V kavo pa dam raje malo sladkorja, kot pa tisto kemijo. Ker grenke kave ne prenesem. Mam pa en majhen problem, saj gremo z družbo v četrtek v Prago za tri dni in tam imamo rezervirano nočitev z zajtkom, tako da bom grešila. Bom pa probala vsaj ločevati in tako moje grehe malo razpoloviti. Danes sem imela OH dan, naslednja dva dneva pa bom probala zdržati na sadju, da se malo prečistim za grehe v Pragi. Drugače pa ste vse super, tudi recepti od tabine so mi zelo pomagali,saj sem jih prekopirala v Word un jih uredila po svoje. Drugače pa malo grehov ne škodi, saj je bolje da sezdaj malo pregrešimo, kot pa da bi po dieti naskočile hrano, ki je sedaj prepovedana. Lep dan , Sabina

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

18. apr 2005 22:27

Jaz tudi uporabljam sadni sladkor (dm-jev), ker se mi zdi, da je boljši od navadnega. Je pa bolj "kisel" (bolj prazen) kot rjavi sladkor, ki ga drugače uporabljam za kavo. Navadit se ga je treba. Moji zobki so malce boljše me je pa strah, kako bodo prenesli jutrišnjo vožnjo v Lj in nazaj. Upajmo na najbojlše. Zdej pa spaaat, sinoči se nisem dobro naspala. Bodte še najprej tko fajn! Sy

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

19. apr 2005 8:21

Dobrojutro, čveke! Vidim, da nimam samo jaz problemov z vikendi. Sedaj, po dieti je tako, da moram biti čez teden fejst pridna, da spravim pregrehe vikendov dol... Glede fruktoze me zanma, v kaki oblikijo kupujete in uporabljate za kavo? Sploh, če pijete kavo v lokalih... (se ful strinjam, da je bolje fruktoza kot kemija, sam se tega ne držim ravno). Dežek pada kot za stavo, upamo, da bo zelenje pognalo na plano. Darchy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti