ločevanje živil 90 dni - 3. del

tema je zaklenjena

teja1912  

član od: 20.4.2005

sporočila: 1

20. apr 2005 8:59

pozdravljeni! sem novinka med vami in tudi jaz sem v ponedeljek (znova) začela z 90 dnevno dieto ! upam da mi bo sedaj uspelo, ker sem že tisoč krat začela in se potem po 14 dneh nekje pregrešila in upam da mi bo ta vaš forum v pomoč, saj vidim oz berem da se ful podpirate in si med seboj pomagate! tako za začetek je bilo to vse,..... imejte se lepo in uspešno hujšanje vsem ki hujšate in tudi meni seveda pa pa mateja teja1912

olina  

član od: 24.3.2005

sporočila: 44

20. apr 2005 9:03

Nita, jaz sem se držala pravil Rinine knjige in sem vso zelenjavo, razen krompirja, fižola, grahain koruze (vse Škrob) štela za zelenjavo in jo mešala k ostalim sestavinam in v solato. Pa sem shujšala v dveh krogih 30 kg. Rožica, priporočam ti, da ješ za kosilo in večerjo isto skupino hrane znotraj B dneva, kar pomeni, če ješ za kosilo čevapčiče, potem jej za večerjo tudi meso, tudi če je kakšno drugo, ne pa jogurta ali jajc. Vsaj v Rinini knjigi piše, da je to obvezno. Drugače se je pa znanec držal 3MD samo tako malo, ni upošteval zaporedja dnevov in si jih je prilagajal glede na to, kaj se mu je zaluštalo, ter mešal recimo ribo za kosilo in jogurt za večerjo, pa je vseeno shujšal 8 kg, se je pa pozneje za vseh 8 kg zredil nazaj. Mislim, da se splača potruditi in res ločevati hrano te 3 mesece z čim manj grehov, saj so rezultati potem res fenomenalni. Če pa že mora biti greh, je boljše, da pojemo kak kos peciva več na OH dan, ali kozarček vina, kot pa da jemo za kosilo sir, za večerjo pa klobaso. Upam, da vas nisme preveč zamorila. Za vspodbude le še to: moj fant je shujšal 35 kg, zdaj je spet vso hrano, ne ločuje več, in se ni zredil niti za kilo. Če gre za kak kg gor, potem naslednji dan mogoče 1 dan spet ločuje, pa se stanje vrne na isto. olina Sporočilo je spremenil(a) olina dne 20. apr 2005 09:06:21

buba11  

član od: 11.2.2005

sporočila: 28

20. apr 2005 9:50

Pozdravljene! Jaz sem začela z dieto pred 7 dnevi in sem še čisto izgubljena.! Berem da pišete o malicah pa kaj jo lahko imam? Prosim če mi pomagate im napišete malo vašo prehrano za celoten dan, jaz več ne vem kaj lahko in kaj ne. Ne razumem zakaj mora pri OH preteči 2 uri med obrokoma pa kaj lahko na vsaki dve uri jem? tina

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

20. apr 2005 10:02

Jutro! Že včeraj sem zasledila, da vas je kar veliko novih in nelkatetrih že povratnic. Dobrodošle! Vse navajate,da se po določenem času pregrašite in vsega je konec. Povem vam le to, da smo le ljudje in vsi kdaj grešimo in ni najbolši tisti, ki nikoli ne pade, vendar tisti ki se pobere in gre naprej!!!! Skratka želim povedati, da ne odnehajte , čeprav je to velik ali majhen prekršek, nadaljujte z dnevom , ki sledi, oziroma jejte naprej kot, da ni bilo prekrška. Veliko izgubljenih kg ! LP, Rožica. Hvala olina za nasvet! Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

20. apr 2005 10:13

Buba11, dieto sem končala pred 3 tedni in malo ti bom opisala, kaj in kako sem jedla. Predpisano je, da do 12. ure ješ samo sadje. Ker sem v službi, sem tako sadje jedla do 15. ure npr. 2x ( zjutraj, pa potem se enkrat, ko sem pač postala lačna). Običajno sem jedla po dva enaka sadeža za en obrok.Vmes sem pila 1 -1,5 l vode. Držala sem se tega, da sem, hrano, ki sem jo jedla za kosilo, jedla tudi za večerjo. Glede na vrsto hrane (B,Š...) je pač določeno, koliko časa mora preteči med obrokoma, saj potrebuje vsaka hrana svoj čas, da se predela, prebavi in tako je določeno, da naj bi med enim in drugim obrokom mesa npr. pretekle 4 ure, pri ostali hrani pa 3 ure. Med sadnimi dnevi sem pojedla tudi kakšno svežo zelenjavo, nekatere so si delale tudi solato, kadar pa mi je bilo malo odveč vse sadje, sem si npr. zvečer pogrela dietno zeljno juho od Ete. Zelo rada sem si med sanimi dnevi v skledi zmešala narezanih več vrst sadja, potresla sem s cimetom in bilo je odlično. Nekatera dekleta so bila zelo pridna in so si sadje pripravljale na vse žive načine, jaz pa sem bila za kaj takega prelena. Svetujem ti, da si nabaviš Rinino knjižico o tej dieti, pa forum si za nazaj malo preberi. Veliko koristnih nasvetov boš našla. Jaz sem si iz vsega naredila pravo zbirko vsega. Lažje potem človek kombinira, lažje kontrolira stvari. Vztrajaj, ker se res splača. Najbolj boš pa končani dieti všeč sebi - ker boš boljše izgledala in ker boš ponosna nase, da si zdržala in vztrajala. teja1912, enako želim tudi tebi. Dokaži si, da si iz pravega testa. Ko vama bo pa hudo, pojdita na forum, napišita, kaj vaju muči in takoj se bo našel kdo, ki vama bo po najboljših močeh pomagal. lep dan vsem "starim", končanim in novim !!!!!! marjanca45

Tinqa  

član od: 20.4.2005

sporočila: 21

20. apr 2005 11:13

Pozdravljene! Oglasam se vam prvic, saj sem se danes sele prijavila. Lepo je vedeti da na dieti (ce lahko temu tako recemo) nisem sama. Dalec od tega-videti je da vas je res veliko na tem. Naj torej povem da sem tudi jaz ze dala cez prvo tromesecje.Bolj ali manj uspesno.Bolj mislim zato, ker mi je uspelo dati dol16 kg, manj pa zato ker vem da bi lahko se bolj uspesna. Kot pa ste ze predhodnice zapisale, je resnicno pomembno vztrajati-se bodriti, deliti izkusnje in navsezadnje zaziveti bolj zdravo. Kar je nam vsem skupni cilj. Torej, naj povem da sem pred dieto tehtala celih 105 kg.Sedaj sem na 89. In si zelim se shujsati. Naj povem da je ena od prvih stvari, ki sem jih spremenila, gibanje.Ped dieto sem bila zelo neaktivna, rada sem polezevala pred TV, zjutraj dolgo spala, hoja mi ni in ni disala, ze po ravnem kaj se v hribe. To sem spremenila tako da sem zjutraj telovadila, pricela sem igrati namizni tenis bolj intenzivno, sla sem tect tudi, ko je temperatura padla pod niclo.Potem sem pricela s pohodi v hribe-cetudi pozmi to ne gre kaj prevec, nabavila sem si tudi trenazer(orbitrek), in redno izvajala kardio vadbo. Zacela sem tudi redno teci na smuceh. Naj vam povem da sem to zimo res sportno prezivela. Bistvena razlika je bila v tem, da sem pred dieto in sportom ves cas zbolevala.Neprestano prehlajena, hude bolecine v grlu, bolecine pri hoji po stopnicah in se dosti drugega. Seveda, je to povzrocilo nezadovoljsto s samo seboj, depresijo (sem se zdravila s tableti, pa sem sedaj opustila). Tako lahko vidite da sem padla zelo zelo nizko. Sedaj se pocasi pobiram. Upam da mi bodo vase besede v pomoc. Pa tudi sama bom probala kaj svetovati-vec ljudi vec ve. Oprostite mi za tako dolgi post, vendar mi je sedaj lazje, ko sem se izpovedala. Do naslednjic pa vas lepo pozdravljam in bodite tudi ve vztrajne. Tina Tinqa

marjanca45  

član od: 9.1.2005

sporočila: 744

20. apr 2005 11:36

Tinqa, prav lepo te je brati in videti, da si kljub vsemu, kar ti je grenilo življenje in ti ga delalo nelepega, zbrala voljo in moč ter spoznala, da, če ne boš sama poskrbela zase, ne bo nihče. In res je tako. Glede na to, da si korenito spremenila svoje življenje ( ne samo prehrana, tudi dosti gibanja), sploh ne dvomim, da ti ne bi ratalo zdržati še en krog oz. doseči cilj, ki si si ga zastavila. Res pohvale vredno, kaj vse si naredila zase. In verjemi, telo ti bo oz. ti je že hvaležno. Očitno pa je, da mora človek res priti na dno, da se potem začne spet vzpenjati. Tudi meni se je to že zgodilo, tako, da vem, v kolikor v glavi in duši ne štima, je vse narobe in to se kaže tudi na zdravju. Navijam zate in res sem prepričana, da boš uspela !!! marjanca45

tabina  

član od: 15.2.2005

sporočila: 474

20. apr 2005 12:46

hojla. aknirad, na forumu pod zdravo prehrano je tudi tema jedilniki za 90 dnevno dieto, kjer smo zbirali jedilnike, seveda so vsi predlogi še vedno dobrodošli. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2614 sicer pa, če imaš čas, menim, da iz prvega in drugega dela te teme lahko marsikak pameten nasvet potegneš. mislim, da je ni stbvari, ki v zvezi s 3MD ni bila napisana... škoda samo, da je moja memorija že tako zapolnjena, pa mi je kar nekaj zadev ušlo. bi bilo kr za fajn priročnik, kot se rekla. morda pa kdaj najdem čas in uredim.... :) kot kaže šele v naslednjem življenju ;) šibam delat, lp tabina

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

20. apr 2005 13:52

Lakota, lakota, lakota... Se mi tako želodec oglaša, hrana pa bo noter padla šele zvečer. Na vodni dan nisem imela takšnih problemov kot jih imam danes, ko vem, da si bom zvečer lahko privoščila večerjo. Lažje je cel dan stradat, kot pa čakat na tisti obrok. Upam da si bom uspela pripravit večerjo in se ne bom že takoj nabasala. A bo zelo narobe, če si bom zraven privoščila tudi kruh? Saj bom brez kosila in ga imam torej v dobrem. Pozdravček! tejčica

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

20. apr 2005 16:06

Hojla! Tinqa,tale tvoj sestavek sem si sprintala in si ga bom prilepila na hladilnik.Vsa čast ti! Ja trenutno tehtam 104 kg in sem v drugem krogu te diete! V prvem sem izgubila 11kg in v trimesečni pavzi pridobila dva,ki sem se ju zdaj že znebila! Šport mi pa ne gre!Kar ne morem zbrati dovolj volje!Sej nekaj se trudim in mal migam,sam to je premalo. Buba,jaz hodim v službo en teden zjutraj in en teden popoldan.Kar dolgo sem premišljevala,kako bi si razporedila čas med obroki,da ne bi bilo med enim in drugim tednom preveč razlike. Kadar imam službo zjutraj,zajtrkujem ob devetih(takrat imamo malico),potem si ob dvanajstih privoščim malico(en sadež),kosilo pa ob pol treh do treh.Potem večerjam na B dan ob sedmih(4 ure),na Š in OH dan pa včasih tudi kakšno uro prej.Na sadni dan imam še popoldansko malico ob petih,tako da večerjam spet ob sedmih. Ko imam službo popoldan,zajtrkujem ob sedmih(vstajam zgodaj),malicam ob desetih,kosilo ob enih in večerja ob šestih.Na sadni dan pa še popoldanska malica ob štirih. Tako nakako sem si razporedila obroke.Tako imam na sadni dan pet obrokov,ostale dni pa štiri. To,da mora med obrokoma preteči,recimo tri ure,ne pomeni,da moraš jesti vsake tri ure,ampak da ne smeš jesti prej kot čez tri ure,lahko pa seveda tudi kasneje! Mejte se lepo in vso srečo vsem novinkam! Marjetka cvetka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti