25. okt 2004 19:11
Ojla!
Malo sem prebirala prve strani tega foruma, zato verjetno ne bom preveč aktualna, ampak vseeno, mogoče bo komu pomagalo:) Sama sicer nikoli nisem imela kakih večjih problemov s kilogrami (njaveč sem imela 57kg pri 168 cm) in imam tudi kar rada šport, ampak mogoče bi to pomagalo komu, ki je malo manj srečen... Imam prijateljico, ki je ravnokar končala dieto pod zdravniškim vodstvom in shujšala za 20 kg! Tako da, če je res zelo preveč, se mogoče splača obiskat zdravnika - ni tako drag kot razni motivatorji ipd. in je neka garancija, da je vsaj kolikor toliko zdravo in da se ne bo sprevrglo v anoreksijo, kar je še hujše.
Druga stvar, ki bi vam jo pa rada povedala, pa je, da se vam ni treba nikoli nič sramovati ne kg, ne tega, da ste na dieti, tudi "suhci" vas imamo radi take, kot ste! In vas spoštujemo v vaši vztrajnosti in boju in držimo pesti za vas.
Sama sem sicer samo enkrat v življenju zavestno hujšala, ko sem morala izgubiti 2 kili zaradi akrobatskega rokenrola, tako da se o dietah ne bi delala pametne - takrat nisem imela nobene diete, samo malo manjše večerje, pa treningi in ni bilo problemov:) Nekoč pa sem bila na neki dieti zaradi premalo železa, da bi se telo naučilo absorbirat ga in sem bila lačna ko hudič, sem pa zdržala (in tudi shujšala na 52kg, čeprav ne namenoma). Mislim, da je bila zelo podobna tisti iz kliničnega centra, kjer je ogromno mesa in jajc, jaz sem ga seveda vsega pojedla, saj mi je bilo že to premalo. In vem, da zaradi hujšanja gotovo ne bi vztrajala, ampak tistih ogabnih tablet pa res nisem več hotela jest, rajši 14 dni potrpim:) Tako da odkrito priznam, da nimam pojma o hujšanju.
Kljub moji neizkušenosti pa mogoče še kaka ideja za konec, za tiste, ki boste dieto že končale, pa bi želele težko pridobljeno težo obdržati. naredite si stvari čim bolj vsakdanje izvedljivae - diete to navadno niso, jabolka in pol glave zelja v službi, pa je:) Ni si treba vzet časa za rekreacijo posebej, vključite jo v kaj drugega, npr: se s kolesom ali poleti z rolerji pripeljite v službo ali pa pojdite peš, če je dovolj blizu. Tako se vam ni treba posebej popoldne spravit še rekreirat, kar je gotovo težko spravit kamorkoli... Ali pa če morate nekaj nujno naredit in ste zaspane, si naredite bolj grenko vročo čokolado z mali instant kave (če koga zanima recept, naj pove) in naredite 10 sklec namesto ene kalorijske bombe, zbudiš se še boljše, pretegneš kosti in je super. Pa mejte vedno kako zdravo hrano v bližini, če noro zapaše sladkarija, si jo seveda privoščite, ampak kadar bi pa človek samo nekaj jedel, je to lahko tudi sadje in zelenjava ali sendvič, ni treba,d aje čokoladna torta:) Pa poleti se ne samo sončit, plavajte do kakega svetilnika, otoka, potapljajte se z otroki, itd... Tako človek sploh ne opazi, da miga:)
Kar se tiče hujšanja pa samo to, da ne čakajte na to, da boste lahko oblekle tisto oprijeto oblekico in zažarele v njej, pred tem pa se skrivate v prevelikih puloverjih! Če že prej oblečete kako malce tesno majico, vsaj za doma, se boste počutile seksi že zdaj, pa tudi mož/fant bo ves srečen in na ta način lahko tudi marsikatero kilo zgubiš - preverjeno:)
Še ena stavar, ki ima po mojem velik vpliv pa je količina spanja. Sama sem bolj hiperenergetično bitjece in res spim precej premalo, verjetno pa sem tudi zato bolj suha (54 kg). Ampak lahko pazite, da ne spite, dremljete in počivate preveč. To poleni telo, da počasneje presnavlja. Ne mene posnemat, ampak najdite zdravo mero:) Jaz probam vsake tok časa svoje krilce iz OŠ in če so mi čisto prav, sem pomirjena, če pa ne, pa par dni mal pazim, tako sproti. Pa enkrat na leto shujšam na 52 kg, res pa je, da večinoma nenamerno, na morju, kjer skoz furjam okoli:) (Obožujem morje in plavanje). Če imate mogoče kake take cote, jih vsake toliko probajte in takoj ukrepajte, je ful lažje, se mi zdi...
Pa za lubija ste gotovo lepe že zdaj! To kar naprej poslušam od fantov, kako jim je hudo, kadar deklice hujšajo in so nesamozavestne in jih ne morejo prepričat, da so jim všeč (tudi) take! Fantje majo radi mal širše ritke in prsi! Lepo ob kaki glasbi zamigajte z vsem kar imate (lahko nalahko tudi ob pijači v lokalu) in se boste ve počutle boljše, on tudi, pa še kile bojo šle hitreje dol.
Ne mi zamerit, sem se malo razpisala, pa čeprav o tem nimam pojma, ampak včasih komu pride prav še pogled z druge strani. Upam,d abo kateri kaj pomagalo in vso srečo! Držim peti za vas!
Veri