26. okt 2004 10:17
Zivjo,
rada vam bi povedala, kako sem sama shujsala.
Berem vas ze celo leto in vas tud obcudujem. Prav je, da imate trdno voljo in da ste trmasti zraven. To pri hujsanju zelo pomaga.
Sama sem zacela z hujsanjem decembra 97. Ja, res sem si zbrala dobr mesec, kar se hrane tice. Ampak takrat mi je nekako uspelo v glavi razcistit, kaj sploh hocem. Tud pred tem sem zacela ze hujsat, ne vem, lahko da je blo to 10x al pa 20x, vendar mi ni nikoli ratalo, da bi zdrzala vec kot par dni. Skratka od poroda naprej leta 92 sem si govorila, da moram shujsat, saj sem na porodni postelji pristala z nezavidljivimi 93kg pri 170 cm. Ko pa sem rodila, so se kilogrami ustavili pri 85 kg, kar je bilo odlocno prevec za mojo visino.
Najprej sem izlocila iz prehrane vse ocvte jedi (razne pohane piscancke itd) , pomfri, ocvirke in mast(zamenjala za olivno olje), salame taksne in drugacne,majonezo!!!!, gazirane pijace, svinjsko meso in vse kar je se takega pregresnega, sladkarijem se pa nisem odpovedala, ampak sem jih samo omejila, bel kruh sem zamenjala za polnozrnat. Prvi teden hujsanja sem jedela samo kislo zelje in repo(surovo ali kuhano) in kuhan krompir v neomejenih kolicinah, zraven pa veliko pila vodo,da se mi je telo nekako precistilo (sej tega se ne da nevem koliko pojesti, ker se hitro prenajes). Ampak sem tist teden shujsala ze 4 kg. Potem pa sem zacela jesti vec zelenjave in sadja, pri nakupu raznih jogurtov, sirov, namazov, skut...pa sem gledala, da je bilo vse ˝lahko˝. Zajtrk je bil vedno obilen-kraljevski , malica sadje in jogurt, pri kosilu nisem kombinirala zivil, ampak sem gledala, da so bila zivila kuhana ali pa surova, nikakor pa ne ocvrta, obvezno je bila zraven solata, popoldan spet sadje, za vecerjo pa ponavadi samo kaksen jogurt. Dnevno sem popila 2-3 litre tekocine (nesladkan caj ali voda). Sreco imam, da imam tako sluzbo, kjer osem ur hodim, sedim priblizno samo pol ure, tko da se s telovadbo nisem kaj pretirano ukvarjala. In tako mi je pocasi, s trmo in voljo uspelo do marca 99 shujsat na 60 kg. Tudi danes , pet let po mojem podvigu, imam priblizno tako kilazo-kaksno kilo gor ali dol, odvisno tud od razpolozenja in me zenske ze vemo, kdaj nam pase se posebno jest kaj sladkega. Tuki se tud pokaze moj karakter. Danes v mojem jedilniku se vedno ni zivil, ki sem jih takrat popolnoma skenslala, prehranjujem se kar se da zdravo, ce pa mi zapase kaj sladkega, se pa temu nikakor ne odpovem, Ocitno mi telo samo pove, kdaj to rabi.
Mislm, da je blo mal drugac hujsat pet let nazaj, takrat za 3MD sploh se slisala nisem, pa tud neta se ni blo tolk na razpolago, tko da ni blo ne vem kaksne podpore, ki jo pri hujsanju clovek se tako potrebuje.
Drzte se in bodite pridne/pridni pri hujsanju se naprej. Drzim pesti za vas.
Lp, Petra
petra1