Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

21. feb 2005 14:41

Men se že meša! Jaz bolna ležim, sosedje pod mano pa na veliko "štemajo". Da jih lahko malo odklopim, grem kar na forum mal brat, čeprav me potem še bolj glava boli in se mi vrti. No, sej drugače pa pridno počivam. Še hčerko mi bo danes tašča iz vrtca vzela in bo pri njih spala, da se slučajno ne naleze. Hvala vsem za lepe želje. Drugače pa se pri nas sploh ne vidi več, da je danes sneg padal. Vsaj mularija je prišla na svoj račun, saj na Obali res ni sneg vsako leto. So vse avtomobile spucal da so se lahko kepal. Imejte se! tejčica

kokos  

član od: 31.10.2004

sporočila: 373

21. feb 2005 15:19

Dalmatinka, sej ne vem točno ob kateri uri se začne polna luna, jaz se bom kar cel dan postila pa ni hudir da ne bi strupi šli vn, a ne? Če pa katera ve točno uro, se pa priporočam za podatek! Sankat se pa lahk pridete k nam imamo dost snega oziroma če mene vprašate, PREVEČ 100%!!!!!! Čau Sporočilo je spremenil(a) kokos dne 21. feb 2005 15:21:46

tejčica  

član od: 7.2.2005

sporočila: 457

21. feb 2005 16:12

Kokos, sem malo pobrskala in dobila podatek, da je polna luna v četrtek 24.02. ob 5.55 uri. tejčica

patricija  

član od: 4.1.2005

sporočila: 109

21. feb 2005 16:16

Pozdravljeni! Kokos, luna je v četrtek ob 5.55. Tako da bo ravno prav, če boš lačna ves dan. Ni pa vedno tako. In postiti se moraš 24 ur. Menda je to pomembno. Z veseljem sporočam, da se je po dolgem času spet premaknilo na tehtnici, kar mi je dalo novega veselja. Saj nisem imela namena obupati, ampak vseeno je čisto drugačen občutek. Pridružujem se čestitkam naši bodoči mamici! Nalin, uživaj, kolikor se le da. Jaz se prve nosečnosti najlepše spominjam. Dobro sem se počutila in res uživala. Pri obeh naslednjih je bilo že ogromno dela. Pa en lep pozdrav, se mi mudi. Patricija

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

21. feb 2005 16:23

Holja! Dalmatinka,tidi jaz pogrešam to dieto in komaj čakam na 11 april.Upam,da se nama bo še katera pridružila.Priprave pa ža potekajo,predvsem v glavi,pa naročila sem drugo knjigo o ločevalni dieti,Hočem se res dobro pripravit,kajti prvič sem po tej dieti hujšala bolj poskusno.Šlo se mi je bolj zato,ali lahko zdržim te tri mesece.Zdržala sem jih in aprila štartam zares. Kokos,na vem,če si ne bom tud jaz privoščila en lunin post,me nekaj po trebuhu drži. Kake probleme sem mela včeraj! Z mamo in mojo starejšo punco smo šle peš do ene kmetije,kjer prodajajo domač med.Bil je prijeten sprehod po hribu navzgor. Ja,pol pa ni blo zadost,da bi vzele med.Na mizi so se hitro znašli potica,pa domače salame,pa vinček in je bilo pač treba vsakega malo probat,da ni potem zamere.Joj,kako me je potem želodec,zdaj nevajen take težke hrane,pekel.Komaj sem čakala,da pridem domov in vzamem en rupurut,ki pa ga je na mojo srečo?zmanjkalo.Mene je pa tako peklo.Na srečo sem se spomnila,da pri zgagi pomaga suho sadje.pojedla sem nekaj suhih marelic in res mi je bilo bolje. ZDRAVA KMEČKA HRANA,pa kaj še! Tejčica,tebi pa želim čimprejšnje okrevanje.Kaj si pa moreš,so pač virusi na pohodu.Tud mene je eden pred kratkim našel in me tri dni pošteno mučil. Ko bojo tvoji sosedje nehali štemat,pa ti pej kar tako malo s kladivom razbijat.ha,ha! Mejte se lepo in vztrajajte na svoji poti,kajti uspelo vam bo! Marjetka cvetka

vipercat  

član od: 21.2.2005

sporočila: 102

21. feb 2005 17:07

lep pozdrav! pred priblizno tednom dni sem nasla tale forum in vaso debato in jo zacela brat cisto, cisto od zacetka. prepricale ste tudi mene in danes je ze moj prvi sadni dan. daj ni tok hudo ampak za nekoga ki tako rad je kot jaz je pa kar tezka. z branjem do tega dela sploh se nisem prisla (sem sele na strani 221 zaklenjenega foruma), ampak se nisem mogla zadrzet da se vam ne bi prej oglasila. do koder sem prebrala ste zelo veliko napisali o raznih jedeh, se vedno pa mi ni jasno za naslednje: 1. gobova juha (iz vrecke) - o vseh zelenjavnih sem brala o gobovi pa ne. ali jo lahko jem in ce, kdaj? 2. sirovi struklji 3. krompirusa (kot burek samo da je krompir notri) 4. zemf - v kateri dan spada? zanima pa me tudi, ce na beljakovinski dan lahko pojem en dobr sendvic iz salamo in serom, ali mora biti eno ali drugo? upam da vas ne bom prevec namucila z odgovarjanjem hvala vipercat

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

21. feb 2005 17:28

Hojla! WELCOME! glede gobove juhe preveri, kaj piše zadaj na vrečki, česa ima največ notr in jej na tisti dan. sicer pa če sama kuhaš, narediš gobovo juhco iz zelenjavne osnove, a ne, in jo potem lahko ješ na Š dan, to bodo še punce natančneje povedale... sirovi štruklji niso ravno priporočljivi. sicer se pa odloči, ali ga ješ na B dan zaradi beljakovin (enako kot sirov burek), ali pa se odločiš, da jih v OH dnevu nadomestiš s sladico. jaz bi izbrala B dan. burek s krompirejem - Š dan za senf pa nimam pojma. bi pa rekla, da je morda nevtralen - počakaj še na kako mnenje. še to: sendviš s salamo in sirom definitivno ne. različnih vrst beljakovin naj ne bi mešali med seboj. pravtako beljakovin in kruha ne! prijetno hujšanje, Darchy Sporočilo je spremenil(a) Darchy dne 21. feb 2005 17:30:09

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

21. feb 2005 17:56

Vipercat, mislim, da ne bo šlo: gobova juha - mleko v prahu (beljakovine), škrob..... razen, če jo narediš sama sirovi štruklji - skuta (beljakovine), testo (jajca - beljakovine, moka OH) - žal ne, torej krompiruša - morda, ne poznam tvojega recepta. Če je klasičen, bi šel na Š dan zemf - nisem zasledila pri naši dieti, vendar sem brala, da zemf pospeši metabolizem in da porcija zemfa ob hrani lahko za 10% poveča porabo kalorij. Jaz ga zato jem z veseljem in ga štejem pod zelenjavo. sendvič pa na B dan lahko narediš iz 1 koščka kruha in kosa mesa - s solato upam, da se ne motim, pa bo že še katera povedala! Lisa

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

21. feb 2005 18:49

Hojla! Vipercat,če si na ločevalni dieti,se kar navadi ločevat.To pa pomeni,da se boš morala odreči nekaterim priljubljenim jedem,žal.Če se jim ne moreš odrečt,potem z dieto kar prenehaj.Štruklji,bureki in podobne stvari,pač ne spadajo v dieto,ker so narejeni iz testa in nadeva in so za dieto nasploh preveč kalorični. Gobovo juho si pa le privošči,ampak skuhaj si jo sama,ne iz vrečke.Tudi zemf uživaj,če ti paše.Tudi jaz ga obožujem. Samo zate sem pobrskala po rinini knjižici in našla tale recept: Na žlički olja prepražite eno čebulo(bolj majhno) in dodajte 3 pesti narezanih gob,strt česen in zalijte z malo vode.Ko voda povre,dodate sol in poper,ter veliko peteršilja.to pojejte s kosom kruha.Za večerjo pa pol manj in seveda sveže skuhano.To se je na škrobni dan. Jaz sem gobice včasih dala tudi na pico na OH dan. Želim ti veliko sreče pri dieti. Marjetka cvetka

Darchy  

član od: 3.2.2005

sporočila: 213

21. feb 2005 19:40

Za vse hujšarice, ki jim pomaga vpliv lune, tukaj si lahko zmeraj pogledate kdaj je luna, če pobrskate pa še malo naokoli, boste našle pa še kak koristen nasvet v zvezi z hujšanjem z luno: http://www.lunin.net/koledar/ no, tukaj pa dodam še linka za post, za tiste, ki se jim ne da iskat: http://www.moje-zdravje.com/slo/LuninPost/ Pa naj vas ne nosi. Luna namreč, Darchy Sporočilo je spremenil(a) Darchy dne 21. feb 2005 19:44:53

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti