Ločevanje živil 90 dni - 2. del

tema je zaklenjena

Encijan  

član od: 11.5.2004

sporočila: 399

10. jan 2005 10:42

Bobby, za danes bi ti k govejemu mesu svetovala še vsaj nekaj kuhane zelenjave (npr. korenček) ali/in kakršnekoli sveže solate, zvečer pa ne pozabi, da je večerje pol manj kot kosila, pa brez kruha in juhe. Na OH dan k špagetom si lahko privoščiš tudi solato (jaz si jo vedno, brez izjeme), torte si privošči raje 1 kos, kot so ti že svetovali. Se mi zdi, da je pomembno, da se držimo tudi tega, da posamezen obrok sestavlja poleg koncentrirane jedi (prebranec, govedina) tudi nekaj ali še bolje več nekoncentrirane hrane (kuhana/dušena/sveža zelenjava, solate ipd.), na ta račun se seveda količina koncentrirane in težje prebavljive hrane zmanjša... Nenni, dobrodošla, pa vse najboljše (če še velja za nazaj!) in veliko uspeha tudi pri hujšanju. Jaz sem po enem tednu na -2.7kg in sem kar zadovoljna, čeprav je bilo po 4 dneh že -2.9 pa sem potem malo kombinirala OH in Š dan, še prej pa na B dan zvečer pojedla 2 rožičeva muffina, pa kot sem pričakovala, ni bilo najbolje. No, res sem čez vikend precej športala, tako da upam, da gre tudi kaj na račun pridobljene mišične mase. Zdaj je tu spet nov teden in med delovnikom ni toliko skušnjav. Bom pridna! Počutje pa je super! Trenutno sem še na vodi, kmalu pa grem na zajtrk, še ne vem, al bom začela s kivijem ali mandarinami... Saj veste, tretjejanuarci, danes smo na SADJU (&Co). Lep pozdrav vsem, Encijan

Rožica  

član od: 13.9.2004

sporočila: 958

10. jan 2005 10:54

Galja ti kar veselo sodeluj, piši, riši karkoli samo da ostaneš z nami. Seveda enako velja za ostale. Trixie, nikar ne obupat, trditev, da lahko iz nenada izgubiš nekaj kilogramov je pravilna. Nisem pa še slišala, da bi kdo pridobival na teži. Strinjam se z Marino 5, nisi nam sporočila kaj bi lahko bil temu vzrok. Morda slaba prebava ali pa se bliža obisk mesečne, morda pa se ti zadržuje voda v telesu, le ta hitro prinese kakšen kilogramček. Veliko volje še naprej, vstrajaj in preberi prvo vrstico mislim, da je tebi najbolj potreben takšen nasvet. Saj veš na forumu dobimo največ motivacije in vspodbude. Glede prebave pa sem tudi jaz imela nekaj težav. Predvsem zaprtje, ki sem ga reševala po vseh nasvetih- donat, slive, repa,..... Moram pa omenit, da v času ko sem zaključila prvi krog diete in sem začela jesti "vse", ni bilo težav s prebavo, kot sem pričakovala. Mogoče je to tista sprememba metabolizma. Naj poudarim še to, da sem vedno imela težave s prebavo in da tako redne še nisem imela, kot po 3MD. Lep dan vsem! A še to, a se bo kdo držal lune? Rožica. Zaupaj svoji osebni moci. To je vse, kar v tem skrivnostnem svetu sploh imas.

jelly  

član od: 27.12.2004

sporočila: 29

10. jan 2005 11:12

pozdravljeni vsi skupaj Irena19, veseli me da si omenila da lahko namesto juhe piješ vodo po obroku, ker tista juha mi nekako ne diši, vodo pa lahko spijem po obroku, čeprav mi ni jasno saj sem mislim da v rinini kjnižici zasledila da lahko popiješ vodo 10 minut pred obrokom po obroku pa ne smeš piti vsaj kakšno urco (če se prav spomnim) ? drugače je pa dieta res fajn, nisi lačen, to je najboljše, meni so najljubši sadni dnevi, ko lahko veliko pojem (posušen mango mi gre najbolj v slast, pa ananas tudi, čeprav se mi zdi da so kar kalorični, ker so res full sladki) jaz sem tudi danes na sadnem dnevu in mi gre fino, sicer nisem še utegnila jesti nič sadja, samo bom pa zdaj. najhuje mi je ko grem na kakšno kavico v lokal, pa ne morem spiti svojega kapučina! tako da skoz pijem pač čaj v lokalu (ker mi je tista kava brez vsega za pobruhat) drugače pa domačo oz. turško kavo pijem brez vsega že dolgo časa in jo imam tako tudi najraje. aja rada bi vprašala, če lahko čaj (samo ko grem ven torej v kakšnem lokalčku) sladkam z medom? namreč to sem naredila včeraj (OH dan), upam da ne grešim zaradi tega, ali pač? veliko volje in poguma vam želim, pa saj res ni tako težko (če primerjamo z kakšnimi restrikcijskimi dijetami, kjer se dobesedno stradaš) LP jelly uči se na napakah drugih, ne moreš namreč živeti dovolj dolgo da bi vse te napake storil sam!

Trixie  

član od: 15.12.2004

sporočila: 50

10. jan 2005 11:42

Rožica in Marina 5, hvala vama!!!! Brez skrbi, obupala ne bom, ker sem prava škorpijonka in sem temu primerno trmasta, pa tudi vztrajna. Res ne vem kaj bi lahko bil vzrok pridobivanju na teži. Tudi jaz se tolažim, da gre očitno za zadrževanje vode v telesu, s kakim čudnim razlogom, kajti do perila je še 14 dni časa in to ne more biti razlog. Dobila sem to kilo in pol nazaj, ki sem jo mukotrpno izgubila med vodnim dnem prejšnji teden. Torej bilanca za nazaj kaže samo -4kg...pa je že moj 35. dan! Sabina

Kairos  

član od: 5.1.2005

sporočila: 48

10. jan 2005 11:49

Kaj menite o ajdovih žgancij in gobovo juho na OH dan?? Kairos

Nenni  

član od: 10.5.2004

sporočila: 110

10. jan 2005 12:13

Encijan, hvala! Seveda, da velja za nazaj, sploh če je samo 1 dan! No v glavnem zdajle grem na kosilo - piščančja solatka. Sem kar lačna - mam raztegnjen želodec - no še malo pa bo vse po starem.

Irena19  

član od: 5.1.2004

sporočila: 319

10. jan 2005 12:14

Ajdovi žganci ja, juha ne, razen, če jih samo podušiš z začimbami. Juha oz. voda po obroku je mišljena samo na B dan po kosilu in še malce premora je priporočljivo imeti. Pa tudi počasi jo moraš piti, po požirkih. ( tako kot kavico) Drugače je pa tudi tako bolje, da piješ cca 1 uro po obroku, razen na sadne dneve, ko je bolje, da se nacejaš ( da lažje preživiš) Lp

patricija  

član od: 4.1.2005

sporočila: 109

10. jan 2005 12:28

Oj! Preden napišem odgovor do konca, še pet drugih sporočil pride, tako ste hitri. Trixie, samo ne izgubi volje, drugič ti bo šlo pa nerazumljivo hitro dol. Marina 5, me veseli, da to ni stranski učinek, ker si tega najmanj želim. Tudi če gre kakšna kila manj dol. Meni je kristalka ful pasala, brez vseh težav. Ali se lahko je juha iz kocke? A ni to še slabše kot konzerve? Lp, Patricija

slamca8  

član od: 28.12.2004

sporočila: 51

10. jan 2005 13:14

Ojla ! Danes imamo nekateri na jedilniku vitaminčke , sedaj pa mi prosim povejte če sem naredila prav. Zjutraj 1 banana , za kosilo pa sem si popekla šampinjone in zraven skledo kristalke , za solato vem , da ni nič narobe, kaj pa šampinjoni ?jaz sem jih uvrstila, kar med zelenjavo, ker mi sadje glih ne gre kaj preveč . se vam zahvaljujem LP slamca8

jelly  

član od: 27.12.2004

sporočila: 29

10. jan 2005 13:22

slamca8, jaz mislim da ni nič narobe če ješ na ta dan šampinjpnčke, saj so konc koncev zelenjava a ne? čeprav so gobe kar težke no kaj pa če bi probala kakšno suho sadje? aja še eno vprašanje imam, jaz mam kar nekaj težav na sadni dan z prebavo, a je to ravno zaradi tega ker spijem več vode, da mi poteši lakoto? al kaj? ni ravno prijetno no, sem v službi in kokr se premaknem me zvije in tečem na stranišče hahahaha za crknt kaj je z mojim medom? aja no še to bi vam sporočila da sem šla v prvem tednu dol za 3 kg, kar je zelo pohvalno :) pa saj ne vem če se na men kaj pozna, samo vem pa da se res fullll bolje počutim (in to je najbrž skoraj edino kar šteje, a ne? ) pa pa uči se na napakah drugih, ne moreš namreč živeti dovolj dolgo da bi vse te napake storil sam!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti