1. dec 2004 8:44
Dobro jutro dekleta,
Sedim v dnevni sobi, nikogar okoli mene in uzivam ob prvi jutranji kavici. Res uzivam!!! Ponavadi se zvecer usedem za racunalnik, zgoraj v kabinetu in na hitro preletim tale forum, danes pa imam celo dopoldne sama zase. No ja, zase in za pospravljanje haha.
Takole je mici-33, z dieto sem zacela 13.septembra in bi po tej logiki koncala 13 decembra, vendar sem vmes velikokrat gresila. Zato bom nadaljevala do bozica (seveda so vmes tudi novoletne zabave) in potem spet takoj po novoletnih pojedinah. In mici, strinjam se s tabo, lepo bi bilo, ce bi vse zacele na isti dan in potem skupaj tozile nad sadjem, oz. se veselile mesa ali pa sladkih dobrot. Tudi jaz bi bila vesela, ce bi se dogovorile za dan in skupaj zacele. Zagotovo bo se bolj delovalo.
Veste o cem sem razmisljala. Vse jamrate, da gre teza zelo pocasi dol in razlaga je ta, da je speh pac lazji kot voda. To gotovo drzi, na misel pa mi je prislo se nekaj. Pozimi se telo pripravlja na mraz in nekako kopici zaloge. To velja za vsa telesa, ne samo cloveska, tudi zivali kopicijo mascobo, da prezivijo zimo. Znano je tudi, da je pomladi veliko lazje hujsati in to ni povezano samo z gibanjem in drugacnim nacinom zivljenja. Telo je menda bolj dovzetno za tovrstne podvige. Kaj menite o tem?!
Vceraj sem uspesno prezivela sadni dan in niti zeblo me ni, ker sem spet pekla piskote. Najlazje se zdrzim prehreh ravno takrat ko pecem. Ze sam vonj mi je dovolj in obcutek imam, da sem se piskotov najedla do sitega. Kaksna dobra finta! V glavnem, ugotovila sem, da sploh ne razmisljam o hrani dokler sem zaposlena, zvecer pa me pograbi volcja lakota, pozresnost in se kaj bi se naslo. Vecere moram zapolniti s cim novim.
Zdajle pa me kar fajn zebe in oblekla bom se en pulover, ker bom se malo polenarila pred racunalnikom, potem grem pa kuhat.
Danes se bom malo bolj potrudila s kosilom in bom naredila postrvi, krompir v oblicah in blitvo. Zame bo seveda riba in blitva, zvecer pa konzerva tune, huh komaj cakam, ker sem takooooooooo lacna.
A ve kaj pecete za domace? Se kaj pripravljate na praznike?? Pri nas doma je tako, da smo strasno druzabni in vsak majhen razlog je dovolj, da praznujemo. Tako se z mojimi in mozevimi sorodniki in prijatelji dobivamo za vse rojstne dneve, vecje praznike - katoliske in tiste iz prejsnjega ter sedanjega rezima. V glavnem vedno, ce je le priloznost. Poleti se pikniki kar vrstijo in vedno se nekaj pije in je. Jaz zelo rada kuham in pecem, pa se raje jem hahahahaha. No, povedati hocem, da bo pred prazniki res kriza. Pa niti ne v kuhinji, medtem ko kuham ni problem. Sploh ne poskusam in se ne basem, ampak ko je enkrat vse na mizi, ali pa potem zvecer ... basem se z ostanki!!!~
Danes sem se pa razpisala, res je cas da neham utrujat. Torej dekleta, povejte kdaj zacnemo hujsat in do poletja bomo res lepo oklesane.
Zdaj pa resno grem ... lep dan vam zelim in mocno voljo.
dijooooooo
Marina5