9. jan 2013 9:55
xxs je napisal/a: |
9. dan - jupi... Mimo... Opažam kar očiten napredek v kondiciji, ki jo sicer hitro dobivam ponavadi, sam ne vem pa, če je to zato taka razlika, ker sem bila prvi teden še po bolezni. Prvič sem sam mal probala ta plyo in končala po 30. minutah, ker sem še imela prejšnji dan vročino, ... Uf, sam Insanity bo še pa trajalo nekaj časa, da se lotim - mislim sicer, da nisem tako švoh s kondicijo, da ne bi zmogla, ampak me že zdaj ka rmine, ko pride na vrsto plyometric (danes), čeprav ni tako hudo, sam nekaj delov vmes, potem so pa hitro take vaje, da se malo olajšaš... Pri insanity je vsak dan bolj kot ne kardio, no ne vem, nisem si še pogliedala :) Sem pa našla stran od beachbody programov, nisem vseh pogledala, ampak dobri so mi npr. chalean extreme in moj najljubši (sam še nimam vse opreme) Body Beast... Pa trenutno si res želim malo kondicije in vzdržljivosti, pa mal več gibljivosti,t ako da mi zaenkrat ustreza :) Gledam ene suhice, ki se lotijo insanity in so potem čisto koščene, po mojem bi take rabile kvečjemu dobit malo mase. Ne maščobe, mišic... No men to shujšano ni Ok... |
Čestitke. Vsakič narediš več, čeprav se ti ne zdi - brez skrbi moč se povečuje. Za test glede kondicije in moči nog je dobro imeti nek hrib - kjer rabiš recimo 15-20minut do vrha (seveda ne počasne hoje - ampak kakor hitro lahko). Če greš gor na začetku p90x (ali katerega drugega programa) in po končanju - se bi moral čas potreben za do vrha hriba dosti zmanjšati. Bolj je strm hrib bolje je - zraven pa uporabljaj palice - da pomagajo še novo pridobljene mišice v zgornjem delu telesa.
Mi je zelo všeč, da sta začela s p90x in ne z Insanity-jem. Bosta dobila dobro osnovo in zelo zmanjšala možnosti za poškodbe. Glede Plya v p90x - je zelo težek a nikakor ne primerljiv z Vertical Plyo (Asylum) ali Plyo XT (Tapout), ko po končanju teh dveh programov delaš Plyometrics od p90x - se ti zdi nemogoče, da si se kdaj tako zelo mučil s tem. Enako je pri Cardio X - ko boš končala Insanity, se ti bo zdel Cardio X kot nek sprehodek v parku (ok malo pretiravano). Podobno je na koncu Rushfita ali Tapout XT delati Kenpo X od p90x (Kenpo X je sploh vadba, ki je v p90x pod nivojem kvalitete programa).
callum