19. jul 2012 12:33
ursus_le je napisal/a: |
Vceraj oddelala Max Interval Plyo in je zame kar prevec skakanja ... kaj bi po tvojem lahko delala namesto unih squat ali power jumpov? Ali ni nic narobe, ce jih pac delam bolj pocasi ... ShaunT jih naredi 3, ko jaz komaj 1 |
Hmm - kako naj odpišem, da ne bo zgledalo pregrobo. Če je res, da delaš toliko počasneje, potem je moj odgovor - kaj delati - delaj nekaj drugega (končaj z Insanity-jem). Če ne slediš vsaj približno ena na ena ali vsaj 2:3 (kadar delaš, ko vmes počivaš par sekund pač počivaš) se mi zdi, da je bolje, da se odločiš za kako drugo vadbo. Vadb je ogromno in škoda si je pri tej uničevati kolene, če telo ni pripravljeno. Čez par mesecev pa, ko boš v boljši kondiciji in če bo še volja do Insanity-ja poskusi znova. Saj vem, da bo to pisanje šlo bolj skozi eno uho noter skozi drugo pa ven , vendar če boš vztrajala v drugem mesecu bo po končanju ogromno mučenja, rezultatov pa ne bo - saj jih tudi ne more biti (pa še kakšno poškodbo lahko stakneš). Če se Shaun-u ne moreš odpovedati pojdi vsaj nazaj na prvi mesec ali pa na hibrid s HHA, ki je objavljen par strani nazaj.
Če hočeš hudo vadbo, ampak veliko bolj primerno za poletje so recimo na voljo ZWOW-i na youtubu: http://www.youtube.com/user/zuzkalight?feature=resul (možnosti je veliko - omenil sem samo to)
Najprej se odločiš, kolikokrat tedensko boš delala (recimo 5x) - temu odštej 1 (in tisti dan delaj recimo Cardio recovery ali core cardio ali max recovery) - ostale 4 dni pa delaj po vrsti ZWOW-e torej za prvi teden 1,2,3,4. Drugi teden ponovi 1,2,3,4. Če si pri izvajanju še daleč od njenega časa, naslednji teden še enkrat delaj te štiri, če si se pa že približala ali pa si bila že prvič boljša pa pojdi naprej na naslednje 4 (pač določene 4 delaš od 2-4 tedne - potem pa naprej). Vadba je dosti krajša (no eventuelno je lahko še daljša ;)) in vmes točno veš kje si. Čase si zapisuj, saj boš tako lahko spremljala napredek. Poleg tega vedno narediš enako. Slabost je v tem, da praviloma ni ogrevanja in ohlajanja - tu lahko uporabiš ideje iz Insanity-ja - vendar bolj v počasnejšem tempu ;). Je pa priporočljivo sedaj, ko je zunaj tako lepo to tudi izkoristit in en dan v tednu namenit za zunanje aktivnosti: tek, kolo, plavanje, badminton, hitra hoja v hrib, fartlek, športi z žogo, šprinti,... (recimo pol ure intenzivno tisti dan - do ene ure).
Ko se bo pa ohladilo boš v dosti boljši pripravljenosti pa lahko pride v poštev Insanity - ki ti bo ob teh predpogojih resnično izoblikoval telo. Zgoraj sem citiral tvoje vprašanje, če je kaj zato če delaš 1 on pa 3. Nič ni zato, pač vse je odvisno od tebe:).
- bolj se oddaljuješ od pravilnega izvajanje -> slabši končni rezultati,
- bolj se oddaljuješ od tempa -> slabši končni rezultati,
- bolj se oddaljuješ od prehrambenega načrta -> slabši končni rezultati.
Sporočilo je spremenil(a) callum dne 19. 2012 12:36