Oblačilni report pomlad poletje 2011

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

24. maj 2011 14:56

Hm... blagor Noli... jaz bi tudi

Po mojem je kamen za v vrečko, da ne plava po gladini vode

JJ

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

24. maj 2011 15:24

Ja kamen dam v vrečko, to je sidro, boja so pa kroks copati, da najdem svojo opremo. To je, draga moja MF moj izum, preden so izumili krokse, sem imela pa copate za v vodo in en kos stiroporja za bojo.

Veš, jaz nikoli v življenju še nisem letovala namensko. Ko sem bila še mlada, smo šli kam z zelo bazično jadrnico, kasneje s čolnom, pa spet na jadra, moji starši so bili , ko zdaj gledam nazaj , precej neustrašni. Džuveč, pa javte se luškemu, pa smo šli. Tako sem spoznala večino obale, ne boš verjela, nas je častil tudi naš Tito, ko smo se  enkrat kao zgubile.

Zato sem pa zoprna, ko mi ta ali oni vozi o navtičnih lepotah bivše domovine. Saj je še dosti morja za vse. Pa mangiade tudi.

Pri nas je bil pa kar strog kodeks kar se kopalk tiče. Moja mama je smatrala, da so kopalke namenjene kopanju in  samo kopanju. Nihče ni sedel k mizi v kopalni obleki in še danes se tudi sama, ob šesti uri zjutraj odpravim na kopanje v kakršnikoli  opravi, za kopat se pa slečem ali oblečem. 

   

 

nola

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. maj 2011 17:12

nola je napisal/a:

 

. še malo naprej, natanko pod župniščem se menda sprostijo tudi nravi, bivšega župnika je to tako zelo motilo, da je brezsramne kopališčnike polival z vodo, temu ta novemu pa hvala bogu ni mar za to.


nola

 

Krohotam se.

Vendelina jr.

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

24. maj 2011 23:33

nola je napisal/a:

Ja kamen dam v vrečko, to je sidro, boja so pa kroks copati, da najdem svojo opremo. To je, draga moja MF moj izum, preden so izumili krokse, sem imela pa copate za v vodo in en kos stiroporja za bojo.

nola

Hvala, se mi je zdelo, da je to bolj verjetna možnost A izum je že patentiran ali se ga lahko malo kopira? Jaz bi si ga modificirala še z dodatkom za plastično škatlo z očali z dioptrijo, krokse že imam, kamen bom pa tudi kašen našla- ker če grem v morje v hlačkah, plavam pa brez, je problem, kam ta presneta očala za varen vstop v vodo zataknit, ko ni več hlač na tazadnji

Mojca

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

1. jun 2011 21:56

Zdaj pa rečte še kako o belih srajčkah. Res jih ni nikoli preveč (kot čevljev ). Jaz bi si še kako kupila, pa ne vem več kam ...

Čarli08

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. jun 2011 22:11

na oddelek z moškimi srajcami.

Vendelina jr.

Čarli08  

član od: 4.1.2010

sporočila: 275

1. jun 2011 23:07

Vendelina jr. je napisal/a:

na oddelek z moškimi srajcami.



Vendelina jr.

 

Hm ... pa misliš, da bi za mojo postavo našla kaj pametnega? Ponavadi si jih ne zatlačim v hlače ali krilo ...

Čarli08

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jun 2011 7:16

Bodisi, da jo nosiš odpeto in funkcionira kot lažji blazerček čez oblekico

Bodisi, da daš v višini bokov okoli kak ohlapen pas in stvar funkcionira kot tunika

Bodisi, da imaš sodaj majčko in zavežeš  srajco v vozel, gumbov pa ne zapenjaš.

Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. jun 2011 7:16

Po dolgem času sem se spet priklopila na kuliriko. če bi vedela, da teče jako zanimiva razprava o trenerkah, bi se prej vključila. Sem goreča sovražnica trenerk in v vsem svojem odraslem življenju ni niti ena delala gneče v moji omari.

Zgodba na to temo. Pred kakšnimi 15 leti sem prijateljevala z nekim tipom precej starejšim in nalovdanim z denarjem. In tako se neki dan dogovoriva, da greva v neko toplo priporočano restavracijo na škampe. Oblekla sem si LBD, ker škampi si pa po mojem mnenju zaslužijo spoštovanje, tip pa je prišel v trenerki. Žal sem v kategoriji ljudi, ki jim ne uspe 7x vdihniti in izdihniti, preden odreagirajo (ponavadi mi je potem žal, za ta dogodek pa niti malo). V trenutku sem "padla ven" in nekontrolirano kričala.  Verjetno je bilo to edinkrat v mojem življenju, ko sem imela povišan pritisk. In da bi bila nesreča večja, je v svoj zagovoro naved ceno in brand trenerke. In mi očital moje raztrgane kavbojke, ki sem jih takrat še kar pogosto nosila (bile so modne, pa EMŠO je to dopuščal, pa tudi fizične predispozicije telesa).

Ni treba povedati, da s tistimi škampi ni bilo nič in tudi najina veza se je po tistem kaj hitro končala. Tip z merdžotom in v trenerki; to kaže na določeno stanje duha, ki se ni ujemalo z mojim.

Torej, kaj se nosi doma? Kavbojke, ki niso več za družabne dogodke in casual dneve v službi. Že na leta delam tako: kupim nove kavbojke, najslabši kos iz kategorije "lepih" kavbojk preide v kategorijo "za doma", najslabši kos iz domače kategorije roma v smeti.

Novodobne kavbojke z dodatkom raztegljivih vlaken so prijetne in tudi udobne. Res ne vem, kaj je udobnega v razvlečeni trenerki, ki ima rit nekje sredi stegen in se konča na sredini meč. S patentom po možnosti. Udobje in dobro počutje je stanje duha in ta se dobro počuti, če je telo urejeno.

Zgornji del: majčke in puloverji, ki kolobarijo po istem principu kot kavbojke, če mi je hladno še termovelur. V tem potem počnem vse, s tem da si v kuhinji nadenem predpasnik. Tudi na vrtu delam taka; takrat si kavbojke zaviham, obuta pa sem v neke plastične galoše oziroma škornje, če je mokro.

Pri bolj umazanih domačih zunanjih opravilih pa si nadenem tiste modre delovne hlače.

Obenem še info za ljubiteljice nakupov. V kratkem času sem bila v dveh velikih outlet centrih: v bližini Dunaj in v Noventa di Piave pred Benetkami. Oba zelo priporočam. Zlasti v slednjem so prejšnji teden poleg outlet cen imeli še dodatne popuste.

 

 

 

Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 03. 2011 07:34

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

3. jun 2011 7:30

Še nasvet za tamalouršo: The End na Kongresnem trgu ima običajno lepo zbirko takih oblekic.

Lp mimi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti