Ežojevo potovanje v čile (prej "dopust 2010")

beatrice  

član od: 18.11.2009

sporočila: 137

4. mar 2010 8:27

Buenos dias! Dragi Ežoj alias Jose, pokorno javljam, da že vrsto let ob priliki prebiram in z zadovoljstvom uporabljam info s Kulinaričnih. Šele pred kratkim včlanjena in nekoliko bolj aktivna in pogumna. Zatorej me v času tvojega razpisa za sopotnika ni bilo na sceni. Sem pa prepričana, da to ne bo tvoje zadnje popotovanje In, Jose - tudi moj corason se ne želi vzpenjati z mano. Noge me pa daleč nesejo, če le ni teren preveč navkreber. Upam, da te bodo ptički navdušili, čeprav zna biti hrupno, vkolikor so ti za vsakega zaračunali 1 peso. Beatrice beatrice

akim  

član od: 10.4.2007

sporočila: 141

4. mar 2010 10:13

Tudi sama sem začela brati z zamudo, še sreča, da črko ostanejo napisane in sem prebrala v enem dihu. Popoldne moram k zdravniku zaradi bolečih smejalnih mišic. Ežoj, srečno še naprej, pričakujem pa, da boš izdal knjigo o svojih potovanjih. akim

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

4. mar 2010 10:17

Če je morda kdo na novo včlanjen in mu je ežojevo pisanje všeč, lahko v bazi poišč njegova javljanja iz Amerike (leto 2009) in iz Rusije (2008). Ognjič

romanad  

član od: 18.1.2006

sporočila: 340

4. mar 2010 12:20

Pozdravljen Ežoj!

Dobro da nisem brala prej , saj bi moj korason ne zdržal takrat ko je bil potres.

Veseli me. da ti je lepo in naj tako tudi ostane.Uživaj tudi za nas, ki smo doma.

Romanad

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

4. mar 2010 12:25

Ognjič je napisal/a:
Če je morda kdo na novo včlanjen in mu je ežojevo pisanje všeč, lahko v bazi poišč njegova javljanja iz Amerike (leto 2009) in iz Rusije (2008). Ognjič

Ja, samo kako do njih ??   Iskalnik forumov še tele ne najde, če vtipkam  v okence za avtorja "ežoj". 

Cila

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

4. mar 2010 12:48

Eno je tule (ni samostojna tema, ampak se je ežoj priključil na že obstoječo - njegovo javljanje se začne na 16. strani):

http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1774

Blanchy

Sporočilo je spremenil(a) Blanchy dne 04. 2010 12:54

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

4. mar 2010 12:56

Aha, v strešici je zanka .   Ognjič, hvala!

Cila

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

4. mar 2010 15:53

Eto ti ežoj drug let boš moral avtobus najet, kolk slovenskih muheras se ti je že javilo za sopotnico. Aja a čokolade pa nimajo tam v tistih rovtah?

jade

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

4. mar 2010 16:10

Hola, danes kupil nekaj razglednic, poslal jih bom iz Ljubljane, so manjsi stroski, pa itak prejemniki ne bodo posinili, bodo videli le slike Punta Arenas ( ), pa tudi tukaj ni postnih " kastlcev " po cesti so edino na posti, posto sem videl v P.Arenasu le eno. Tukaj je moderno da vsepovsod ( v vecjih trgovinah ) imajo kaksen " seguridad ", na posti tudi, vendar ima pistolo ( oni v trgovinah ne ) za pasom in v pasu nekaj nabojev ( verjetno rezervnih ). Pistola je " kolt " tako, da deluje kot kaksen pisteljeros iz ameriskih kavbojk. Tudi policaji imajo take pistole in se pogosto vidijo na cesti, vcasih tudi s cuckom, ni videti, da bi se kaj prida vmesavali v zivljenje, niti v promet ne. P.Arenasovo cestno omrezje je, po ameriskem vzoru pravilna mreza, kolikor sem videl, vse ceste so enosmerne, vsaka druga v isto smer. ( Avenida costaniera magellana ( obalna ) je edina dvosmerna, je avtocesta, trenutno je popolnoma obnavljajo v centru mesta, drugam je ze obnovljena ). Ne vem ce sem to ze zapisal: ves cas boravka v Cilu sem videl manj prosjakov in pijancev kot jih vidis v Torontu, na glavni ulici Yonge strit v pol ure. Ocitno je tale kapitalizem tukaj drugacen, kaze, da pustijo ljudem " dihat ". Na vsakem vogalu ( pa tudi ce ni vogala ) nekaj prodajajo, bodisi na stojnici, bodisi kar tako, roba izlozena po kaksnem kartonu ali prtu. Prodajalci niso nic vsiljivi, tako da ne motijo. Tudi to mesto je cisto ( no, ja, manj ali vec: v primerjavi s Pt. Mont in Santiagom niti ne, Valparaiso je nekje vmes ). Moram koncat, da ne zamudim onih pticev od vceraj ( ce jih niso splasili ). A, ja: unih cikit ( saj vete strtega korazona ) tudi tukaj ni videti ( pa tudi muher ni, jokajocih ). Danes je bila vrsta pred Lan airlines precej krajsa od vcerajsnje. ezoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti