4. mar 2010 16:10
Hola,
danes kupil nekaj razglednic, poslal jih bom iz Ljubljane, so manjsi stroski, pa itak prejemniki ne bodo posinili, bodo videli le slike Punta Arenas (
), pa tudi tukaj ni postnih " kastlcev " po cesti so edino na posti, posto sem videl v P.Arenasu le eno. Tukaj je moderno da vsepovsod ( v vecjih trgovinah ) imajo kaksen " seguridad ", na posti tudi, vendar ima pistolo ( oni v trgovinah ne ) za pasom in v pasu nekaj nabojev ( verjetno rezervnih ). Pistola je " kolt " tako, da deluje kot kaksen pisteljeros iz ameriskih kavbojk. Tudi policaji imajo take pistole in se pogosto vidijo na cesti, vcasih tudi s cuckom, ni videti, da bi se kaj prida vmesavali v zivljenje, niti v promet ne.
P.Arenasovo cestno omrezje je, po ameriskem vzoru pravilna mreza, kolikor sem videl, vse ceste so enosmerne, vsaka druga v isto smer. ( Avenida costaniera magellana ( obalna ) je edina dvosmerna, je avtocesta, trenutno je popolnoma obnavljajo v centru mesta, drugam je ze obnovljena ).
Ne vem ce sem to ze zapisal: ves cas boravka v Cilu sem videl manj prosjakov in pijancev kot jih vidis v Torontu, na glavni ulici Yonge strit v pol ure. Ocitno je tale kapitalizem tukaj drugacen, kaze, da pustijo ljudem " dihat ". Na vsakem vogalu ( pa tudi ce ni vogala ) nekaj prodajajo, bodisi na stojnici, bodisi kar tako, roba izlozena po kaksnem kartonu ali prtu. Prodajalci niso nic vsiljivi, tako da ne motijo.
Tudi to mesto je cisto ( no, ja, manj ali vec: v primerjavi s Pt. Mont in Santiagom niti ne, Valparaiso je nekje vmes ).
Moram koncat, da ne zamudim onih pticev od vceraj ( ce jih niso splasili ).
A, ja: unih cikit ( saj vete strtega korazona ) tudi tukaj ni videti ( pa tudi muher ni, jokajocih ).
Danes je bila vrsta pred Lan airlines precej krajsa od vcerajsnje.
ezoj