Ežojevo potovanje v čile (prej "dopust 2010")

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

3. mar 2010 15:32

Hola, zakaj ste spremenili naslov, se mi je nerodno ratalo. beatrice, kje si bila ko sem oglase dajal? Drugac, tudi kaksna muhera ( v najboljsih letih ) se sreca na takem potovanju, vazno je le planiranje, predvsem da se v novo mesto pride dovolj zgodaj, da imas cas poiskat prenocisce, pa tudi, ne sme se prevec planirat, boljse je manj, pa lezerno, pa se vnaprej sprijaznit, da ne poteka vse tako kot je planirano, pa bit pripravljen na to in to sprejet filozofski mirno, vse nevsecnosti sprejeti, kot del celotnega popotovanja. Jaz sem tukaj imel nacrte ( trdne ) da obiscem ledenik Perita Morena v Argentini, pa ko sem videl onega z ladje, Pio XI, sem si premislil. Potovanje ( in uzitek v potovanju ) se ( pri meni ) zacne recimo 6 mesecev pred zacetkom potovanja, pravzaprav resneje, ko nabavim knjigo lonly planeta o " ciljnei ruti ". Tukaj je zjutraj 8 stopinj, popoldne se segreja na 15- 16 stopinj, nerodno je da skor zmeraj piha in to dokaj mrzlo. Kreme nisem nabavil nobene, upam, da me ne bo zadel kaksen kamen, ki bo padel skozi tisto ozonsko luknjo. Rimljanka, nic bat: patagonija je znana tudi po dobri jagnjetini ( v samopostrezbi visijo kosi polovice jagenjcka, pa cetrtine in tudi manjse pakiranje ). Danes kupil jagnjetino, pa melancane, papriko, paradajz, pa bom mal potuhtal, kaj bi od tega naredil ( imam uporabo kuhinje ), Sicer bi najraje naredil pecenko, pa ne morem, videti bi bilo zelo cudno, ce bi v tisti veliki pacici ( se mi zdi, da je dvakrat vecja od nase ) pekel kilo ali dve mesa. Danes ( malo prej ) sem videl pred Lan airlines vrsto dolgo ( kot bi temu tukaj rekli ) en blok. Na bliznji turisticni agenciji sem vprasal kako je s poleti za Santiago, je rekla, da vprasam v cetrtek. Vse skupaj me je mal stisnilo, bo boljse, da uklopim sparovni program na maksimum, kaj vem kako se bo to izteklo. Sicer, obstoji tudi avtobus do Puerto monta, pa od tam, magar v Mendozo v Argentini kot so prej povedali, bo se ze kako uredilo. Pa tudi drugac: ce mi je usoda namenila da koncam v objemu kaksne ( spansko govorece ) muhere, ne verjamem da bi mi kaj uspelo, ce bi se upiral. Kakorkoli, na tisti turisticni agenciji kupil karto za ogled nekaksnih pticev na Isla Magdalena. Baje je na kupu 150.000 pticev. Verjetno nategujejo turiste, verjetno so nekaksni lokalni vrabci, reces sssssssss ( s stresico ) in oni zbezijo, ti pa placal 25.000 pesosov za to. Bomo videli. Bodi dovolj za danes, moram tisto jagnjetino pripravit. ezoj

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

3. mar 2010 15:35

rimljanka je napisal/a:
Pa pazi, da ne boš zbolel, se mi zdi, da imaš nekam enolično hrano. Saj veš, pescado....in vino tinto.... Te bo počasi kak beri-beri našel.....[pika][:X][:X]

[nagelj] rimljanka
Točno, pazi na prehrano, da ne bodo potem vse nezlikane gate krive če dobiš kake fleke. lp Vesna

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

3. mar 2010 15:53

Te "vrabce" bo ezoj gledal na Isle Magadalena:

Gulls and Penguins, Isla Magdalena, Isla Magdalena Must See Activity, photo, picture, image

Nena-morje

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

3. mar 2010 16:38

Vidite, kako je, če človek le embalažo gled, ne pa vsebine.....kaj ste zamujale....

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

3. mar 2010 16:44

ežoj, toler so na Isla Magdalena oni nekakšni ptiči, taki, napol vodne živali, skor, da ne ptiči, ne letijo, ampak plavajo, pa enmal racajo.......

Po moje so ti za vsakega, ki ga boš videl, zaračunali en peso.

rimljanka

neznan uporabnik

3. mar 2010 17:40

Tole tvoje zadnje javljanje je meni malo sumljivo: dvakrat omeniš neko gospo, imaš souporabo kuhinje, ne boš se upiral usodi, pripravil boš dobro večerjo (ljubezen gre skozi želodec?)... Ojoj, že gledam film... japaja

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

3. mar 2010 18:18

Ezoj, ti kar pridno ptice v malho, potem pa v lonec. Ne bo treba nic zapravljati. fresh

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

3. mar 2010 18:27

Ežoj, meni se zdi, da naše čikite enga mal hecajo, samo mene ne. lp Vesna

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

3. mar 2010 21:07

Danes so odprli letališče V Santiagu, vendar zaenkrat delujejo po principu 'čakalne liste'. Se ti splača čez par dni vseeno v ono, 'un quadro' dolgo vrsto mal postavit. Redne linije trenutno ne veljajo.

tulka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti