3. mar 2010 15:32
Hola, zakaj ste spremenili naslov, se mi je nerodno ratalo. beatrice, kje si bila ko sem oglase dajal? Drugac, tudi kaksna muhera ( v najboljsih letih ) se sreca na takem potovanju, vazno je le planiranje, predvsem da se v novo mesto pride dovolj zgodaj, da imas cas poiskat prenocisce, pa tudi, ne sme se prevec planirat, boljse je manj, pa lezerno, pa se vnaprej sprijaznit, da ne poteka vse tako kot je planirano, pa bit pripravljen na to in to sprejet filozofski mirno, vse nevsecnosti sprejeti, kot del celotnega popotovanja. Jaz sem tukaj imel nacrte ( trdne ) da obiscem ledenik Perita Morena v Argentini, pa ko sem videl onega z ladje, Pio XI, sem si premislil. Potovanje ( in uzitek v potovanju ) se ( pri meni ) zacne recimo 6 mesecev pred zacetkom potovanja, pravzaprav resneje, ko nabavim knjigo lonly planeta o " ciljnei ruti ". Tukaj je zjutraj 8 stopinj, popoldne se segreja na 15- 16 stopinj, nerodno je da skor zmeraj piha in to dokaj mrzlo. Kreme nisem nabavil nobene, upam, da me ne bo zadel kaksen kamen, ki bo padel skozi tisto ozonsko luknjo. Rimljanka, nic bat: patagonija je znana tudi po dobri jagnjetini ( v samopostrezbi visijo kosi polovice jagenjcka, pa cetrtine in tudi manjse pakiranje ). Danes kupil jagnjetino, pa melancane, papriko, paradajz, pa bom mal potuhtal, kaj bi od tega naredil ( imam uporabo kuhinje ), Sicer bi najraje naredil pecenko, pa ne morem, videti bi bilo zelo cudno, ce bi v tisti veliki pacici ( se mi zdi, da je dvakrat vecja od nase ) pekel kilo ali dve mesa. Danes ( malo prej ) sem videl pred Lan airlines vrsto dolgo ( kot bi temu tukaj rekli ) en blok. Na bliznji turisticni agenciji sem vprasal kako je s poleti za Santiago, je rekla, da vprasam v cetrtek. Vse skupaj me je mal stisnilo, bo boljse, da uklopim sparovni program na maksimum, kaj vem kako se bo to izteklo. Sicer, obstoji tudi avtobus do Puerto monta, pa od tam, magar v Mendozo v Argentini kot so prej povedali, bo se ze kako uredilo. Pa tudi drugac: ce mi je usoda namenila da koncam v objemu kaksne ( spansko govorece ) muhere, ne verjamem da bi mi kaj uspelo, ce bi se upiral. Kakorkoli, na tisti turisticni agenciji kupil karto za ogled nekaksnih pticev na Isla Magdalena. Baje je na kupu 150.000 pticev. Verjetno nategujejo turiste, verjetno so nekaksni lokalni vrabci, reces sssssssss ( s stresico ) in oni zbezijo, ti pa placal 25.000 pesosov za to. Bomo videli. Bodi dovolj za danes, moram tisto jagnjetino pripravit. ezoj