4. mar 2010 18:04
Ežoj priporočam ti, da še en čas ostaneš tam med čikitami, pa tud, če nimajo strtih korazonov, ker pri nas spet pada tisti "gravž" z neba...
jade
4. mar 2010 18:04
Ežoj priporočam ti, da še en čas ostaneš tam med čikitami, pa tud, če nimajo strtih korazonov, ker pri nas spet pada tisti "gravž" z neba...
jade
4. mar 2010 23:15
Morjo pa bit zlo zanimivi teli frfotači da ga še ni nazaj. Ali pa je morda kakšna muheras našla njegov korazon in ga omrežila. lp Vesna
4. mar 2010 23:22
Glavno je, da prodajajo ob cesti robo razstavljeno na prtu. KAj bi pa bilo, jo imeti kar tako na kartonu! Lepo se imej še naprej. Vanja
5. mar 2010 0:57
Ojla Enžoj,še ena zamudnica,ki je danes v enem dahu prebrala vseh 24 strani, zanimivega potopisno, hudomušnega poročanja .Greh bi bilo, ne prebrati in hvala Jerneju, da so spremenili naslov.Enžoj imaš veliko srce razdajaš ga na kul.vidiš koliko slovencev si potegnil v vrtinec svojega dopusta,čutimo da smo tam.Znaš tako živo, slikovito z besedo prikazati ljudi, kraje in dogodke.Zelo zanimivo branje, želim vso srečo še naprej in srečno vrnitev. adalbert
5. mar 2010 1:08
Ma kaksna voda ataslon, v jezik se vgrizni ( uscipni se v tist prst za tipkat ), kaksna voda neki? A ves kaksno imajo vino tinto, se angeli...............pa pustimo, kaj bi angeli. Kaj mocnejsega za zjutraj niti ne pogresam, mal sem gledal v trgovini, kaj domacega, pa nisem nic odkril, ostajam zvest vino tintu, ta itak imam na recept. Pa ce bi kdo vedel, a bi se dala potovanja dobit na recept: jaz se namrec na potovanjih odlicno pocutim ( to, da se mi lusci koza na celu, nosu in obrazu je ena druga storija, pa da me rahlo boli tisto na licu, kaj sem s poloverom odrgnil je iz enega drugega poglavja )". Ma jade, tukajsnje vreme je tudi mal cudno: zjutraj je mrzlo cca 8 stopinj, popoldan bi lahko bilo lepo, pa zmeraj neki piha. Tukaj reklamirajo neki " Reserve forestal Magellanes " kje je " wind impressively strong ", ma naj si ga kar imajo, me z bagerjem ne zvlecejo tam. A si bil na Isla Magdalena? Bil. A si videl pingvine? Videl Pa kaksni so? Ah riba kot riba, da mal parafraziram tist vic o dalmatincu ki se je vrnil iz Avstralije. Torej, danes sem bil na mestu za embarking ( vkrcanje ) ob enih, ladja pa je izplula ob treh. Do otoka vozi dve uri, ena ura za ogled in nazaj dve uri. Ladja je manjsi trajekt. Potnikov cca 30 , le nas trije smo bili v najboljsih letih, drugi vsi mlajsi, anglesko in spansko govoreci. .Tudi tukaj skrbijo za obvescanje, na ladji je bilo kratko predavanje o pingvinih, potem en film, tako, da smo prisli s predznanjem. Pingvini so vrste magellan, in tukaj pridejo zacetkom septembra na gnezdenje in vzgoj mladicev, aprila ( se mi zdi ) odidejo v toplejse vode pacifika in atlantika. Pot ja speljana mal pri obali, potem do svetilnika, ograjene dve vrvi, so nas poducili, da ji ne motimo, dodirujemo ali hranimo, naj smo le cim manj moteci opazovalci. Pingvini so na neki nacin res impresivni ( pa ne po velikosti ), impresivna je kolonija, videti je manj ali vec kot na sliki, ki je prilimala Nena Morje. Pravijo da gnezdi nekje 70.000 parov pa plus mladici ( znesejo po dva jajca, ne vem koliko jih zraste ), sedaj so bili tudi mladici veliki, le redki so imali nekaj tistega " puha ", ki ga imajo mladici. Ti pingvini kopljejo luknje, ne prav velike, kaj je s tistimi luknjami niti ne vem, a se noter zavlecejo ali kaj. Pri " racanju " so visoki cca 50 do 60 cm, po hrbtu so crni, po trebuhu beli ( nekje pise sivi ) s vmesno crno crto med belim in crnim delom. Kljun je temen ( crn ) ni tak kot racji ampak bolj spicast ( pa ne kot v storklje, po velicini in razmerju s telesom je kot racji ). Bodi dovolj o tem, da se kaj ne zlazem pol me bo moderatorka sklela. ezoj
5. mar 2010 6:08
Ežoj, a ti veš tisti vic, ko se Haso hvalil Muji, da je bil na Antartiki in je videl ogromno pin*, on je mislil, da so nune. Mujo pa njemu: "Haso, bog te nima rad, pa ti si j* ticu!"
Pozdravček! Naj bo uvod v lep vikend!
5. mar 2010 7:29
Ežoj, nič ne bo moderatorka tebe sklela........ ampak, vsaj ENO rožico bi pa lahko omenil (ker vino tinto ni več rožica). A tam dol prav ćist nobena ne cveti?
5. mar 2010 12:43
Ežoj, uživam ob spremljanju tvojega potovanja. Z možem sva bila na trnih, kako je s teboj, ko sva izvedela za potres, ampak ti si prava korenina. Lepo se imej še naprej na potovanju in srečno vrnitev domov. Potem pa upam, da boš v živo poročal o dogodivščinah. Gobica
5. mar 2010 12:57
Ežoj, fantastičen potpois. Prijetno potovanje še naprej! SonjaV
5. mar 2010 13:08
Si, Jose! Se strinjam z Gobico. Blazno razburljivo bi bilo potopisno predavanje podoživljati tudi v živo. Si predstavljam nekako tako kot na otoku z mnogimi ptiči: nagneteno, krilato in hrupno. Hihihi! Naj te užižtki in sreča spremljajo še naprej. Beatrice beatriceKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Šahovnica
Pivski kruh