6. mar 2010 20:34
Hola, danes opravil obredno namakanj nog v Magelanskem prelivu, voda ima 11,2 stopinje, niti ni tako mrzlo. Poskrbel tudi za dokaze. Ma Ognjic, a vidis kaj mi delajo, tukaj visim z glavo navzdol, vsak cas cakam, da se kaj odpne in padem bogsigavedikam, jaz naj bi na savje mislil ( res pa je, da sem na ovijalke cisto pozabil, danes gledal, nikje nobene nisem videl ). V Santiagu sem poskusil pogledat zvezde, pa se ni nic videlo zaradi svetlobe, pa ena palma mi je tudi bila na poti. Pogledal s tiste ladje iz Pt. Montta, un spance je za ene stiri zvezde rekel, da je to juzni kriz, jaz sem edino prepoznal Sirius Orion in Betelgese ( 99 procentov siguran, so se videli na severnem nebu, ta skupina je znacilna, in je lahko prepoznati ). Drugega nisem videl, doma sem mislil posnet videz juznega neba, pa sem zadnje dni divjal in nisem imel casa ). Brez skrbi, poslikal danes tudi ene torte, rolade in rezine, nisem kupil nic, se ne ujemajo najbolj z vino tinto. Bodoci, da mi je vceraj zmanjkalo melancan con cordero patagonico, danes nabavil pollo asado ( zelo podobno piscancu, le da je iz Patagonije ), ta se bolj ujame z vino tinto. Po obrednem namakanju nog v prelivu, opravil se nakaj zadnjih nakupov, za jutar ne vem kako je z delovnim casom. Potem se odpravim iskat knjigarno. To sem poskusal ze vceraj, pa ni bilo nic, tukaj so dve knjigarni, s solskimi knigami, v prodajalnah suvenirov prodajajo knjige, lepe slike, v anglescini in spanscini, zelo drage. So mi povedali, da je nekje boljsa ( najboljsa v P. Arenasu ) knjigarna, in danes sem je poiskal. Totalno razocaranje, knjigarna v nasi vasi je boljse zalozena. Jaz sem mislil kupit eno knjigo, ker mi je ena od dveh, ki jih ze imam, mal ofucana, pa bi je zamenjal z novo v spanscini, bi obiski zjali ( seveda bi je dal na vidno mesto ): uuuuuuuuuu knjigi, pa ena v spanscini, bil bi glavni v nasi vasi . Bodoci, da od vzdigovanja moje intelektualne ravni ni bilo nic ( se kar mi ostajajo intelektualisticne mehiske nadaljevanke na POP TV ( pa res, a so resili tisto, ki je bila zaprta v norisnici )), sem kupil prej omenjenega pollo asado, vino tinto sem ze imel in festa je ze. Ma Ognjic, tiste cikite z nogami do vratu, se mi zdi so v Braziliji, tukaj jih ni. Tukajsnji ljudje, so, se mi zdi v povprecju mal nizje postave od nase. Rekel bi, zenske so kar obdarjene, res pa je, da sestradanih ne vidis. Ajd, boli me ze un prst zaipkat, morda se se oglasim pozneje. ezoj