14. jan 2010 15:19
proxima je napisal/a: |
...................................................................................... .....................................................kuharja oziroma jedca neke vrste fanatizem (tisti, ki gledajo življenje predvsem skozi psihiatrične priročnike, so ga uvrstili med motnje hranjenja in ga poimenovali ortoreksija - kadar načinu in vrsti svojega prehranjevanja posvečaš nerazumno količino časa in mu podrejaš preostalo življenje, socialne stike in podobno). ................................................................................................................ ................................................................................................................lp, proxima |
Tole me spominja na tisto zgodbo iz Amerike: nekje, v eni zabiti, je bila gostilna, ki je slovela po tem, da se tam da videt " ta pravi " kauboj. Turisti so prihajali in si kauboja ogledovali. Enkrat, pride ena turistka in ga ogovori: a si ti res ta pravi kauboj? Sem odvrne oni, kdo si pa ti? Jaz sem lezbijka, odvrne ona. Kaj pa je to?, vpraša kauboj. Ona pojasni: ko se zbudim, mislim na ženske, cel dan mislim na ženske, ko grem spat, mislim na ženske, torej sem lezbijka.
Drug dan, kavboj sedi na svom mestu, pa ga en turist vpraša: A si ti res, ta pravi kavboj? Do včeraj sem mislil, da sem, včeraj sem zvedel, da sem lezbijka, odgovori kavboj.
Jaz sem do včeraj mislil, da sem hedonist ( hedonist: vsak moški ki je kdaj bil zaljubljen v kakšno Hedo, SSKJ ), danes pa zvem, da sem ortoreksičen ( iz tega pridevnika ne znam naredit samostalnik ).
ežoj