21. nov 2009 22:23
in nekaj sem ujela gratinirani z mocarelo... če kaj pripomorem blossom
21. nov 2009 22:23
in nekaj sem ujela gratinirani z mocarelo... če kaj pripomorem blossom
23. nov 2009 16:02
Poleg leče je bil še divji riž. Če se ne motim, so bile za podlago bučke. Ali ni omenjal še škampe? Ne spomnim se, ali so bili škampi pri bučkah ali v paradižnikih.
11. dec 2009 19:38
Ali je kdo gledal danes, ko je kuhal Mitja? Predvsem me zanima sabji (mislim, da je bil-sem imela delo vmes pa nič konkretnega ujela) kako ga je pripravil. Poleg so bili papadani, riž, v čičirikino moko namočena zelenjavna nabodala....tega zadnjega tudi nisem ujela, če kdo ve kaj je pridal čičirikini moki...asefatido in črno sol, je bilo to? hvala! terakota
11. dec 2009 19:51
Gledala nisem, vendar gre v sabji (od osnovnih začimb) navadno naslednje: - česen - čebula ali asafetida - ingver - gorčična semena - čili - kurkuma Čičerkino pomako za cvrenje pa delaš po enakem principu kot se dela tempura, le moka je drugačna. fresh
11. dec 2009 20:09
fresh je napisal/a: |
Gledala nisem, vendar gre v sabji (od osnovnih začimb) navadno naslednje: - česen - čebula ali asafetida - ingver - gorčična semena - čili - kurkuma Čičerkino pomako za cvrenje pa delaš po enakem principu kot se dela tempura, le moka je drugačna. fresh |
11. dec 2009 20:26
samo mimogrede: asafetida, čičerika, tapioka
11. dec 2009 22:11
Našla sem nek drug njegov recept na netu,a zelo podoben, ko narezano zelenjavo pomakamo v čičerikino moko. Tam je začinil takole: asafetida, kurkuma, coriander, kumin, kalonjij, chille, rdeča paprika, sol, čičerkina, moka, voda...če koga morda zanima:) terakota
13. dec 2009 17:01
jz sm tud kuharca *jerca*
14. dec 2009 12:11
rdkapica je napisal/a: |
Tu najdete nekaj informacij: http://www.govindas.si/index.php?S=1&Article=47 |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ocvrtki s sirom in salso verde
Bučni pire iz rumene buče