Kdo je kuhar?

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1720

11. nov 2009 19:43

Tudi meni je oddaja Das perfekte Dinner neprimerno boljša...vmes seveda še lepo treniram nemščino in oblizujem prste. Oddaja je na višjem nivoju in ljudje se res potrudijo. Tudi na pogrinjek in meni kartice dajo zelo veliko, da je vse nekako v stilu teme..

Lp Saša

Mir in dobro!

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1563

11. nov 2009 20:03

Včasih sem gledala tole nemško oddajo in morem reč, da so se res zelo, zelo potrudili glede vsega, od dekoratice mize do hrane na krožnikih. Naša različica je bolj enostavna ampak jo vseeno rada pogledam, ker kuhajo dokaj preproste jedi, ne pa nekih vrhunskuh specialitet. Tole kar vidim v tej naši kuharski oddaji, pa bom le kdaj sprobala npr. ajdova kaša z jurčki ali pa piščanček v listnatem testu, rožičev biskvit brez jajc itd. buča

ema82  

član od: 17.3.2008

sporočila: 161

12. nov 2009 9:18

Meni je tud mal bv, ker gledalci že prvi dan vemo, kdo je v resnici kuhar. Bi blo fajn tud ugotavljat... Kdaj in na katerem programu pa je nemška oddaja? ema82

Venturini  

12. nov 2009 9:48

Nemška oddaja Das perfekte Dinner je na programu WOX vsak delavnik ob 19h. Kmalu za tem je pa še ena kuharska oddaja kjer jih pet kuha v tapravi restavraciji za 20 oseb in gostje ocenjujejo. Vsak dan kuhaš drugo jed(predjed=Vorspeise, vmesna jed=Zwischengang, glavna jed=Hauptspeise, sladica=Nachtisch), ki si jo sam izbereš, en dan si pa tudi v strežbi. Super oddaja.

Saša

Mir in dobro!

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

12. nov 2009 9:52

Na VOX-u imaš vsak delovni dan ob 7. zvečer (malo kombiniram z dnevnikom). Ob nedeljah zvečer pa kuhajo slavni (taka malo daljša oddaja). Takoj zatem je pa še ena oddaja "Unter Volldampf", ki pa ima še bolj zanimiv koncept. 5 amaterjev vsak dan kuha v restavraciji. Vsak dan moraš skuhati različno jed, t.j.: predjed, 2. hod, glavno jed in sladico, 1 dan delajš kot natakar (tu ne dobiš točk). Gostje lokala ocenjujo tvoje jedi in na koncu tedna se razglasi zmagovalec. Res zanimivo, ker so tekmovalci soočeni z delom v profesionalni kuhinji, kar ni mačji kašelj. Že sama priprava za 40 ljudi je zahtevna. Prav tako morajo obdržati nek nivo restavracije. Nemci kar znajo narediti šov iz tega. Gigi_84

Gigi_84  

član od: 26.8.2008

sporočila: 331

12. nov 2009 9:53

Venturini, vidim da sva fenici :) Gigi_84

Venturini  

15. nov 2009 19:49

Jaz bolj iz profesionalnega vidika(sem kuhar-ica), da vidim kaj kuhajo drugje in kako so pri njih kuhinje opremljene, pa še jezik treniram, ki mi je tako všeč. Bi gledala tudi kakšno italijansko oddajo tega stila, pa kaj ko tako hitro govorijo da ne sledim čeprav sem se pet let učila tudi tega jezika.

LP Saša

Mir in dobro!

ema82  

član od: 17.3.2008

sporočila: 161

16. nov 2009 11:38

No, tole prejšnji teden, ko je kuhal Rok, me je pa že malo bolj navdušilo. Se je ful potrudil, pa tud zanimivo mi ga je poslušat o tistih vinih in to :) Do nemške oddaje pa še nisem prišla...Se nam je vox nekam izgubil. ema82

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

21. nov 2009 18:41

A si je kdo zapomnil, kaj je skuhal Miha za glavno jed? Bili so polnjeni paradižniki, vendar nisem videla postopka priprave - kaj je dal v paradižnike in kaj je bilo pod njimi.

mala zelena  

član od: 9.7.2007

sporočila: 266

21. nov 2009 22:02

Če se ne motim so bili polnjeni z lečo, postopek sem pa zamudila... mogoče bo kdo drug vedel... mala zelena

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti