Mlekomat

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

11. dec 2009 10:41

Tudi v Zagorju imamo mlekomat. Sicer ne vem, če že obratuje, je pa postavljen zraven tržnice - pred trgovino. Bom šla jutri preverit. Lp! Moycaa

kikki  

član od: 14.4.2007

sporočila: 30

11. dec 2009 12:10

Mlekomat v Zagorju bo urano odprt jutri, 12. decembra, ob 9. uri. kikki

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

12. dec 2009 10:57

Sem šla v "izvidnico" in dela. Eden stoji na eni strani trgovine, drugi pri vhodu na tržnico. Tako da, očitno imamo dva. Lp! Moycaa

AnnaH  

član od: 11.1.2006

sporočila: 59

13. dec 2009 0:50

Uf tale mlekomat je prav odličen =) ..Meni se dopade... AnnaH

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

13. dec 2009 12:03

Za delavce in penzioniste je to mleko predrago, na žalost. Sicer pozdravljam idejo, je dobra in koristna, žal za precej ljudi nedostopna,da bi jo redno uporabljali. Pa vendar sta mleko in kruh stvari, ki naj bi bile dostopne vsem. Lp Nasha

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. dec 2009 13:16

nasha je napisal/a:
Za delavce in penzioniste je to mleko predrago, na žalost. Sicer pozdravljam idejo, je dobra in koristna, žal za precej ljudi nedostopna,da bi jo redno uporabljali. Pa vendar sta mleko in kruh stvari, ki naj bi bile dostopne vsem. Lp Nasha

No, ne posplošuj.... Saj je v trgovini mleko primerljivo s tem (vsaj za silo) tudi praktično enake cene. Steklenico na mlekomat prineseš s seboj... Odvisno je tudi od tega, koliko  mleka nekdo porabi na dan/teden/mesec,...pa še od mnarsičesa. Saj menda ne misliš, da bi kmetje morali mleko deliti zastonj?

Kruh je tudi dosptopen v takem razponu cen, da kar ni verjeti, pa nihče ne piše o tem, kdo si lahko privošči katerega.....

Meni se zdi prav, da končno tisti, ki je prvi v verigi od tega kaj ima. Koliko je odkupna cena mleka in koliko potem za tisto mleko (ne isto) v trgovini odštejemo mi.....

Ne sodim v zgoraj imenjeni skupini, pa vendar vedno premislim, kaj bom kupila in česa ne bom. Pljučna pečenka ni ravno pogosto na mojem krožniku, pa še marsikaj ne. In ker običajno kupujem mleko na kmetiji, se mi zdi pošteno, da ga plačam po ceni, ki nikakor ni nižja od tiste v trgovini. Ker vem, kako so krave hranjene, kakšne kbvalitete je melko...in ker spoštujem delo gospe, pri kateri kupim mleko.

Konec koncev je pa kava na vsaki količkaj spodobni lokaciji, pa jo spijemo v nekja minutah, enakega zneska.

rimljanka - zasebno mnenje

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

13. dec 2009 15:57

rimljanka je napisal/a:

....No, ne posplošuj.... Saj je v trgovini mleko primerljivo s tem (vsaj za silo) tudi praktično enake cene. Steklenico na mlekomat prineseš s seboj... Odvisno je tudi od tega, koliko  mleka nekdo porabi na dan/teden/mesec,...pa še od mnarsičesa. Saj menda ne misliš, da bi kmetje morali mleko deliti zastonj?

Kruh je tudi dosptopen v takem razponu cen, da kar ni verjeti, pa nihče ne piše o tem, kdo si lahko privošči katerega.....

Moje mnenje ni posploševanje, je dejstvo, pa kot pišeš ti, nihče ne piše o tem, kdo si lahko privošči katerega..... Pišejo ljudje o tem,samo prebrati je treba, ji prisluhniti na shodih, se postaviti v njihovo kožo, izračunati koliko si lahko privošči človek s 400 € na mesec. Da bi kmetje dajali zastonj mleko, mi niti na misel ni prišlo, ker mi je dobro znana njihova trnova pot pri pridelavi mleka. Pristojne službe so tiste, ki bi morale zainteresiranemu kmetu bolj olajšati nabavo mlekomata, saj so stroški z analizami, nabavo samega mlekomata, vzdrževanjem veliki in povod za previsoko ceno. Tisti, ki so plačani za to naj ugotavljajo kdo je tisti, ki vzame tisti vmesni delež kupnine, ki osnovno ceno večkratno poveča. Lp Nasha

Ava  

član od: 28.3.2006

sporočila: 283

13. dec 2009 17:23

Rimljanka, si se malo preveč razkurila, kajne? Nihče ne misli, da bi kmetje morali deliti mleko zastonj. Vendar je res; upokojenci si težko privoščimo liter mleka po 1 E. Me pa res zanima, zakaj so na mlekomatih tako različne cene? Bi kmetje res radi zaslužili čimveč v čimkrajšem času? Investicija v mlekomat se mora povrniti, razumem, mi je pa znana tudi odkupna cena mleka mlekarnam (cca 0,25 E), torej... Na mlekomatih pa - poznam samo ceni v Bežicah in Novem mestu - 1 E v Brežicah in 0,50 E v Novem mestu (verjetno je tu razlika v ceni res "najem" prostora za mlekomat). Še vedno pa mislim, da ni fer, da si lahko v NM "privoščiš" 2 l mleka za ceno litra mleka v n.pr. Brežicah. LP Ava

foxpapa  

član od: 14.3.2004

sporočila: 240

13. dec 2009 18:39

Saj je vsaj pri nas v Škofji Loki mleko po 0,90€ na mlekomatu (z Ključkom, na katerega naložiš vrednost za cel mesec), sicer pa tudi 1€ ni tako pretirana cena. Pomislite da je treba najeti mlekomat ali kupiti, potem že doma mleko ohladiti, ga hladiti tudi v mlekomatu (elektrika ni poceni), ga čistiti, kontrolirati kvaliteto, prevozi do mlekomata in še kakšni manjši stroški, se pa nabere. Tako kmetu ostane bore malo. za ta bore malo pa pijemo mleko z polno maščobo, ne pa "vodo" iz trgovine.

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

13. dec 2009 18:46

Kot vem stoji v Novem mestu mlekomat že precej let, cena pa je nizka, ker nimajo stroškov s prevozom - stoji namreč pred hlevom Srednje šole Grm (in njihovo idejo in trud toplo pozdravljam). Kot sem se sama prepričala, ljudje tam pred mlekomatom včasih stojijo v vrsti... mimogrede: odkupna cena mleka je ponekod že manj kot 0,20 €) Sicer pa sama opažam, da tovrstni domači izdelki v končni fazi niso dražji. Z mojo plačo si ne privoščim dosti, vendar pri hrani vseeno popazim in tako kupujem mleko po 1 €/L in domač kozji sir po 15€/kg. Moja ugotovitev je, da sta tovrsta mleko in sir bolj nasitna kot tista iz večjih serij, ki so običajno naprodaj v trgovinah. Industrijska predelava očitno zahteva svoje, ampak to ni moje področje. Sktratka: ugotovila sem, da cenenega ementalca lahko poješ 30 dag pa boš na koncu še vedno brskal po hladilniku in iskal še kaj za pod zob, medtem ko mi rezina kozjega sira povsem zadostuje.... Staša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti