Mlekomat

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

3. dec 2009 8:02

Tudi na sproti "soseda" v Šiški smo ga dobili. Stoji pri KIK-U in veselo muka

kobra 1

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

3. dec 2009 8:29

zuzek je napisal/a:
..v Kopru na tržnici in tudi zraven trgovine Tuš v Kopru lp zuzek
Kje je pa v KP Tuš? Sem samo občasna obiskovalka KP. kuharica Mici

lavandamorje  

član od: 12.5.2009

sporočila: 3

3. dec 2009 15:00

V Kopru imamo tudi sedaj dva mlekomata, eden na tržnici, eden pri Tušu v Semedeli (pri "Citroenu") in kaj naj rečem: svaka čast kmetu iz Postojne, da je to postavil, nam nehomog. mleko z 4,2 maščobe po 1 euro, on tudi zadovoljen, ker mu gre prodaja ok. Upam, da mu ne bodo začeli metat polena pod noge LM in podobni, ker bi bila to velika škoda za nas. Mislimo, da si z nakupom domačega mleka pomagamo eden drugemu, denar ostaja doma, pijemo odlično mleko, ohranja se slovensko kmetijstvo. Želim si le, da ne bi sčasoma tako kot se je že večkrat zgodilo postal lakomen, začel švindlat, ker je potem res isti drek al hodim na mlekomat al k naj sosedu. Upam, da inšp. odvzema vzorce in tudi naredi orenk analizo (ne samo bakt. ipd na nivoju 8. razreda oš :) lavandamorje

as1  

član od: 5.4.2006

sporočila: 142

6. dec 2009 22:29

Tudi jaz sem danes, bolj iz firbca, kot potrebe na Ptuju, preizkusil mlekomat. Po začetnih težavah (ni pravega drobiža v denarnici), uspemo dobiti iz avtomata dve steklenici. Dva evra za mleko, pa nam avtomat požre. Pritisnemo vse mogoče gumbe, pa mleka kljub temu ni. Nato zagledamo številko tel. za nujne primere. Pokličemo in v minuti je problem rešen. Mleko veselo priteče v steklenico. Po polnjenju je avtomat opral komoro za nalivanje. Moramo biti optimisti in upajmo, da kmetje ne bodo izkoristili našega zaupanja. as1

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

6. dec 2009 22:39

ne verjamem, da bi kmetje postavljali mlekomate, da bi nam pofutrali zasvinjano mleko, sami bi se pa lahko vozili naokoli na dragih traktorjih. Je tak mlekomat predraga igračka, da bi si lahko privoščili, da po mesecu dni izgubijo stranke ali da jim ga inšpekcija zapre. Mene pri tem bolj boli nekaj drugega, recimo vandalske obdelave mlekomatov; tisti v Kosezah ima že kar nekaj brazgotin, pa ne verjamem, da se je komu kaj resno zameril. Za moje pojme so pač mlekomati zanesljivo ena najboljših stvari, kar se jih je letos zgodilo po Ljubljani. Lep pozdrav, Sonja

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

6. dec 2009 23:33

k231 je napisal/a:
Ko bo mel ful dela sigurno ne bo šel mleka zamenjat.k231

Ja veš da, ko bo mel ful dela, tudi krave ne bo pomolzel al kaj?

Tistega o dragih traktorjih pa ne bi komentirala ... mogoče le en verz iz Agropopove pesmi: Celi dan po vasi se na traktorju podim, gledam mlade punce, pa nobene ne dobim ...'

Atina

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

7. dec 2009 6:53

k231 se je očitno vpisal, da bi pljuval po ljudeh, ki delajo....... sem njegov zapis zbrisala, odmevi pa le naj ostanejo.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

lucys  

član od: 29.10.2009

sporočila: 111

7. dec 2009 22:55

A veš kaj k 231 pa ti vsak dan zgodaj zjutrej vstajaj, ni važno a je nedelja,a praznik pa delej da bo vse vredu ,da bo za vse krave vredu poskrbljeno. Najprej so krave, čene ni mleka- če pa ni mleka pa ni nič. Je pa zelo veliko kontrole!!!!!!!!!!!!!!! lucys

kroki  

član od: 22.10.2003

sporočila: 508

8. dec 2009 8:52

Za Kamniškega na Duplici, lahko povem, da si ga učenci OŠ Marije Vere zelo ogledujejo-tipajo, nekdo je celo zmetal brisačke ven iz svojega domovanja. Mleko je okusno, v vsebnosti maščobe pa nisem prepričana, saj se je naredila tanka plast smetane. Popolnoma drugače kot pri mleku, ki ga kupim na tržnici ali pa na prodaji na Duplici. Mogoče se motim. Bom pa še sprobala tistega iz mlekomata pri Dan in Noč, je iz druge kmetije. http://www.mojalbum.com/jagikroki/torte

LUCIJA99  

član od: 13.2.2009

sporočila: 34

8. dec 2009 17:28

Že imamo v Trbovljah mlekomat ali ne? Slišala sem, da stoji na tržnici. Ali je res? LUCIJA99

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti