13. dec 2009 18:57
AVA je napisal/a: |
Rimljanka, si se malo preveč razkurila, kajne? Nihče ne misli, da bi kmetje morali deliti mleko zastonj. Vendar je res; upokojenci si težko privoščimo liter mleka po 1 E. Me pa res zanima, zakaj so na mlekomatih tako različne cene? Ava |
Nisem se razkurila. Jezi me, kadar gre za posploševanje. Niso/niste vsi upokojenci na enakem, niso vsi delavci na enakem, niso vsi.... In, če kdo zna preračunati, koliko "vode" iz trgovine (kot pravi foxpapa) dobiš iz 1 l mleka iz mlekomata, bo videl, da mleko nima pretirane cene.
Saj vem, da ima mnogo ljudi (ne samo vem, jih tudi poznam) skromne dohodke. A to zdaj vleči na plan ravno pri mlekomatih..... Konec koncev se ves čas vzporedno prodaja "eko", "bio", "integrirana" pa povsem konvencionalna zelenjava, razlike v ceni (in kvaliteti, pa ne nujno v logično smer) so včasi enormne.
Tudi trgovine z oblačili imamo raznorazne itd..... (naj bo dovolj).
In, kolikor sem opazila, je mleko na mlekomatih večinoma 1€ . Si pa predstavljam, da ima kmet, ki mlekomat postavi na lastnem dvorišču vse drugačne stroške z njim kot oni, ki vozi mleko 20 km daleč, pa plačuje najem prostora,....