Dopust 2009

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

31. maj 2009 20:59

@vendy a propo cellnet: , vabim te na kavo ( pa če gre kdo zraven ali pa ne).

Tisto oblekco bele barve ( upam da kratko ) si z veseljem ogledam.

ežoj

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

31. maj 2009 21:04

hedonist je napisal/a:
Spoštovana kolegica Vendelina Jr ima v tem povsem prav- kaj hudiča ti je treba riniti v NY če nimaš niti za avionsko karto ?

Včasih imaš pač veliko željo, finančnih zmožnosti pa ne... zakaj ne bi rinil nekam, kar bi strašno rad videl, če si tega res želiš? Sem živ dokaz, da lahko prideš iz državice New Jersey na Manhattan in si ga ogledaš (skupaj z vsem, kar te tam zanima (Wall Street, World Trade Center, Statue of Liberty, Brooklyn Bridge, Empire State Building, the Bronx, Harlem...), čeprav imaš v žepu samo 2 dolarja. Enega za podzemno železnico v eno smer, drugega za nazaj (kolikor daleč te ta dolar pač pripelje), ostalo pa s pomočjo prijaznih ljudi, dvignjenim prstom, iznajdljivostjo in lepo besedo. Sama, pri 21 letih.

Če res hočeš iti... pač greš. Kljub očitkom in zgražanju tistih, ki te ne razumejo in te tudi nikoli ne bodo. In noben kriminal ni, če pri tem poiščeš pot, ki te bo stala najmanj...

tulka

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

31. maj 2009 23:02

@vedelina zagotovo je bilo ravno obratno. res misliš, da si v življenju ne znam drugače izboriti pozornosti? ;) na forumu sem dobil idejo kam pobegnit za podaljšan vikend... in tako sem ponosni lastnik karte za 348 eur + 10 eur za plačilo s kreditno kartico do JFK. as a matter of fact. tistih 642 razlike pa bom z veseljem zapravil drugače ;) a te lahko še vprašam kaj je s tem fazonom? sem mislil, da se o fazonah pogovarjajo samo uglajene stare gospe pri šivilji. pa kakšen neotesan možakar v kombinezonu, ki popravlja centralno. ps. da nočeš na kavo z japaja pa res ne verjemem ;) cellnet

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

31. maj 2009 23:15

tulka je napisal/a:

hedonist je napisal/a:
Spoštovana kolegica Vendelina Jr ima v tem povsem prav- kaj hudiča ti je treba riniti v NY če nimaš niti za avionsko karto ?

Če res hočeš iti... pač greš. Kljub očitkom in zgražanju tistih, ki te ne razumejo in te tudi nikoli ne bodo. In noben kriminal ni, če pri tem poiščeš pot, ki te bo stala najmanj...

tulka

 

Tulči, se 100% strinjam s tabo!

1. Izlet v italijo, 5 dni, 1986-ga z dovolj keša za hrano iz trgovine, bencin, za avtocesto ga nisva imela dovolj in spanje v avtu v kampu. Če danes nama je to en najlepših izletov.

2. Izlet na Havaje, 12 dni 1991. Zastonj!!! 3 karte, courtesy takratnega PanAm-a. Spanje v šotoru v nacionalnih kampih - Gratis, pohajkovanje naokrog tudi gratis, rentacar $200 za vse dni in hrana iz trgovin. Nepozabno. (Takoj po tistem je pa PAn-Am bankrotiral)

Bom tukaj nehala, ker je bilo še precej takšnih.

 

Če kdo hoče potovat, bo našel način in par Evrov, Dollarjev ali kakršnokoli valuto že, da bo prišel tja in se vrnil domov z več lepih spominov kot tisti, ki ostanejo v hotelu s 5 zvezdicami in se jim ne ljubi ali nimajo interesa kaj pogledat.

 

Midva leta in leta nisva nikomur povedala, kje sva spala na najinem izletu v Italijo. Nama je bilo všeč, ker so nama bili vsi tako nevoščljivi potepanja po LA Specii, Veroni, Padovi in Firencah.

Da še Američane pokritiziram: Oni se vedno pritožujejo, kako radi bi potovali, če bi le imeli denar. Seveda hočejo imeti vse prvorazredno, od poleta do hotela. Potem tisti, ki slučajno kam zaidejo jamrajo, kako je drugače kot doma in da je hrana obupna itn. Grrr.

Vanja

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

31. maj 2009 23:36

oba načina potovanja imata svoje prednosti in slabosti... ;) vsekakor pa pomankanje denarja ne sme biti razlog za to da ostaneš doma. zgolj domišljija je tista, ki te loči od nepozabnega dopusta... cellnet

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4334

1. jun 2009 8:21

lidka je napisal/a:
Iz Londona z Britishem septembra 363 € do NY, kupljeno enkrat februarja se mi zdi? Se je pa dobilo še ugodneje, samo ne za termin, ki ga želiva midva. (moj lubči raztura, je prepotoval že 42 držav v lastni režiji, tako da ni panike neke karte poiskat). Vedno planirava PREJ in v mejah budžeta. Ker lahko pridejo kaki nepredvideni stroški poleg. : ) Hja, karta je šele začetek... Da se pride do dopusta je treba še malo delat, tako ali tako... lidka

A, da je treba delat

 

rrr

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

1. jun 2009 10:06

Jp, tudi zvečer, tam nekje do polnoči mi znese, potem padem v posteljo... : ) : ) : ) lidka [sonce]

branka171

sporočila: 218

14. jun 2009 21:19

Ima kdo izkušnje z letovanja na Blatnem jezeru ? Bom zelo hvaležna za informacije "iz prve roke" LP branka171

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. jun 2009 21:41

Hm, kakšnih vnebovpijočih izkušenj sicer nimam, 4 dni na Balatonu, v mestecu Balatongjerek (piši kao govoriš, tale madžarska imena mi je nemogoče zapisat), hotelčki so lepi, poceni, hrana dobra, poceni (če nabašeš na v redu restavracijo, drugače je lahko tudi drago in nič posebnega, pač kakor povsod), nočnega življenja skoraj ni, z izjemo žužkov, tam okoli devete ure ti leti nad glavo, pod glavo in sploh povsod na tisoče tenčičaric et co. To so sicer čisto prijazne in zelo lepe žuželkice (ne grizejo in ne pikajo), toda če ti množično padajo v pivo, ti začnejo presedati. Zaradi tega imajo tudi vsa okna močne mreže iz plastike (častna beseda, vsaj jaz sem vedno nabasala nanje).

Lahko se pelješ z ladjo po Balatonu, različno dolge ture, je kar zabavno, včasih imajo pri jezeru kak koncert, okoli je kar nekaj zanimivosti (mlini, afriška vas, gradovi, viteške igre,....).

še eno večje mesto tam, malo pred Balatongjerekom je Kešteli (gl. opombo zgoraj o pisanju madž. imen), lahko si ogledaš muzej marcipana, potem greš lahko v eno vodno jamo, kjer se pelješ s čolnom, voda je prelepa, čista (čakaš pa kot ubrisan, ker je vedno polno turistov, priporočam, da prideš zjutraj, takoj, ko se odpre), nato imajo še grad, ki si ga je vsekakor vredno ogledat.... Verjetno sem še kaj spustila.

Kopanje v Balatonu - ne, hvala. Hodiš pol ure, voda še vedno do kolen, rjava voda, polna mivke, ko zlezeš iz vode, imaš mivke za kopalkami za ometat eno manjšo hišo. Za mičkene otroke je pa super.

Sploh se mi zdi, da so počitnice na Balatonu idealne za družine z majhnimi otroki.

Take so moje izkušnje, če ima pa kdo drugačne, bo pa tudi napisal, hehe.

cervus

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

14. jun 2009 21:48

Joj, Balaton - ne samo nizka voda, pa mivka, v njem živijo ene take živalce, videti so kot mlade kačice. Za prst debele, kakih 15 cm dolge, očitno povsem nenevarne. Ampak jaz ne bi bila jaz, če je ne bi ucvrla daaaleč stran, ko sem jih zagledala in adijo kopanje v Balatonu za vekomaj... rosie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti