Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

zofi  

član od: 15.4.2004

sporočila: 4

20. apr 2004 12:06

Hojla punce! Res ste super, ko potrebujem podporo grem na f. in prebiram vašo pošto. Me pa še vseeno nekaj zanima, prosim za odgovor: - če na sadni dan- ker pa za ostale kuham zelenjavno juhco- zelena, por, ... brez krompirja ali riža, ali jo lahko za večerjo pojem??? Ali imaš mogoče potem prebavne motnje oz. ne shujšaš nič? -po enem tednu sem imela FUL krizo, počutila sem se strašno izčrpano in utrujeno (padla sem po sendviču in čokoladi - naslednji dan sem imela 1 kg nazaj). Kaj narediš v takšnem primeru? Kako se naj temu izognem? Lep pozdravček, Zofi

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

20. apr 2004 12:25

Zofi, zelenjavno juhco na sadni lahko ješ brez občutka krivde! Že veliko jih je napisalo, da so na sadni dan vsaj kakšen obrok sadja nadomestile z zelenjavo in so prav tako hujšale. Pa še nekaj dni nazaj sem nekje prebrala, da preveč sadja ni dobro, ker se mislim da nek sladkor, ko ga je preveč, začne spreminati v maščobe!!!!!!!!!!!!!!! Jaz jem sadje, kosilo (ki je pri meni tudi večerja) pa zamenjam s kakšno solato! Punce, uživajte! Noel

Tanči  

član od: 9.9.2003

sporočila: 54

20. apr 2004 12:37

Sy, kaj pa če bi si naredila sladico iz sestavin, ki jih lahko ješ. Sej kej boš pogruntala, pa spackala skupaj, saj je lahko tudi kaj slanega. Zofi, jaz zelo pogosto zamenjam sadje z zelenjavo, pa še malo pogrešim in solato okisam in seveda zabelim z olivnim oljem. Pa sem pred dvema letoma šla dol 15 kg, zdej se mi sicer kilce bolj počasi topijo, (v enem mesecu samo 3 kg ampak je res, da migam samo 1/4 toliko kot sem pred dvema letoma (ja pa seveda takrat sem bila mlajša, ha,ha). Po mojem rabi telo tudi zelenjavo, vsaj zase vem. Kar pogumno zofi! Punce, sonce kuka izpod oblakov - nasmeh na lička, pa gas iven iz hiše, ampak peš al pa s kolesom. Sporočilo je spremenil(a) Tanči dne 20. apr 2004 12:44:23

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

20. apr 2004 12:59

Naročila sem riž in mehiško omako, ter solato. Mehiška omaka ima grah, in je že v želodcu. bilo je zelo dobro. sasa

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

20. apr 2004 13:22

Jaz si sadni dan "popestrim" z namočenim suhim sadjem v vodi. Vsaj en obrok imam tak (fige, suhe marelice, rozine, slive). Imam občutek, da me to nasiti. Sveže sadje je preveč nekako yin narave; energija gre kar ven in mi zmanjkuje toplote. Na ta način lahko ta dan mirno prebrodim in tudi pri hujšanju se nič ne pozna. Sicer pa sem to našla tudi v receptih iz tiste naše knjižice, tako da ni nič v nasprotju z "doktrino".

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

20. apr 2004 13:38

Coco, za grah sem napisala zato, ker ga naj ne bi mešali z ostalim škrobom (rižem). Če pa lahko mešamo, sem pa jaz toliko bolj vesela. Je v knjižici kakšen recept za rižoto v kateri je tudi grah? Lp, Asja

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

20. apr 2004 13:43

Juhu! Ja, suho sadje je nadvse primerno za sadne dneve. Jaz posežem tudi po kakem študentskem futru, je zelo nasitno in vsebuje veliko kalija in cinka. Tudi v knjižici so slastni recepti iz suhega sadja in oreščkov - celo nekakšne tablice si lahko spečeš. Jaz jih bom čez vikend pacala in shranila za sadne dneve. Vam sporočim, kaj bo ratalo iz tega! Mmmmmnjam.... jaz sem pa za kosilo jedla tako dobro... sem si naredila sendvič z mičkeno kuhanga pršutka, pa polnozrnata bombica in ameriška solata in še šparglova juhica za povrh, da je bilo malo toplega. Mmmm.. joj, sej ne bom več! Sej vem, da imate ene sadne in vodne dneve in vas mučim, namesto da bi vas spodbujala, ampak tako fino se je pohvalit, kadar si privoščič kaj dobrega, čeprav si na dieti (mojemu očetu še vedno ni jasno kako lahko z "ornk" porcijo mesa ali pa torto shujšaš!). Mejte se, pa ven na zrak!!! Glede riža pa mislim, da velja, da ga lahko mešaš z grahom in koruho, ne smeš pa ga z fižolom. Ta paše z krompirjem! Lep pozdrav od vedno lačne! Sporočilo je spremenil(a) Anomis dne 20. apr 2004 13:45:19

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

20. apr 2004 14:02

Njoke dobiš tudi brez jajc, jaz jih delam doma. Pa do sedaj še nihče ni opazil razlike... Loni

sinja  

član od: 24.8.2003

sporočila: 66

20. apr 2004 14:23

Coco chanel! Glede na to, da si iz Kranja, kje si pa naročiš tako dobro kosilo. Če ni skrivnost?! LP, Sinja

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

20. apr 2004 14:36

Ne vem, če lahko delam reklamo, naročila sem ga pri Titaniku- razvoz hrane, s tem, da je bilo zraven še meso, pa sem ga odklonila. Zelo okusno! sasa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti