Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

sinja  

član od: 24.8.2003

sporočila: 66

20. apr 2004 15:01

Hvala,bom izkoristila informacijo.

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

20. apr 2004 15:27

Zdaj sem pa čisto zmedena. Krompir in fižol? Jaz se pa včasih prav matram s prebrancem. No, saj mi je všeč, le včasih nimam ideje, pa si ga naredim, ko ga imam ravno na zalogi (spečem tistega od Ete, ki je brez mesa). Lp, Asja

bonanza  

član od: 11.2.2003

sporočila: 139

20. apr 2004 15:32

COCO, riž z grahom kot rizi-bizi je v knjižici na dan ko je kot jed predlagan nek recept s sojo in sicer pod rubriko "vam predlagano ne odgovarja". OK punčke, zdej pa letim še prot wc-ju, da se znebim prevelikega mehurja pol pa gasa na bus pa proti Nm. Čao Anita

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

20. apr 2004 15:42

Zadnjič sem na ŠD spekla novi krompir v pečici, na olivnem olju, dodala sem rožmarin, zraven pa veliko skledo solate in je bilo tako dobro, da se ni nihče pritoževal, ker ni bilo mesa, lahko ga pa spečete posebej za ostale člane.V knjigici sem pa prebrala, da lahko na ŠD skuhaš stročji fižol in krompir, pa tudi zabeliš ga lahko nekoliko. Nisem ravno ljubitelj striktnih dijet, važno, da se držiš glavnine. Meni to uspeva. Pa tudi riž z grahom naredim na Šd ,pa ga brez slabe vesti pojem. sasa

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

20. apr 2004 16:40

Danes na OH dan sem si naredila grško solato, je bla tko dobra da komej cakam da bo večer. Je pa res da se je po 43 dneh tud men vaga mal ustavla. Pa tko rada bi saj se enih 8 kil dala dol :( upam da se bo še kej premaknilo. Drgač pa držte se punce :) Marjeta Žniderčič

BRANKI  

član od: 21.8.2002

sporočila: 74

20. apr 2004 19:02

Anomis! Če ti bodo tablice uspele,te prosim če nam lahko posreduješ recept.Ker mi manjka malo grickanja bi včasih prišle prav. BRANKA

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

21. apr 2004 8:21

JOj! Preveč sadja se nikakor ne more spremeniti v maščobo. Če bi brala knjigo Hočeš biti zdrav? Proč s kuhinjskim loncem! bi prebrala, da avtor piše: več ko ješ sadja, hitreje gredo kilogrami dol. In to naj bi bilo zaradi tega, ker vsebuje čisto vodo v kombinaciji z vitamini, ki blazno dobro raztaplja vsemogoče obloge. Sorry, danes sem sitna. Spet prabava.

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

21. apr 2004 9:25

Vir: http://www.mojtrener.com/index.php?group=lmenu&menu=pr Boštjan Krek Sadje in zmanjševanje telesne teže Sadje da ali sadje ne? Med izgubljanjem telesne teže nam ob zdravi prehrani pogosto misli zanese na velik sočen sadež ali bolje rečeno, kar na celo skledo teh dobrot. Nemalo ljudi se odloča za diete s sadjem in vodo prepričani, da bodo s tem prečistili telo, pridobili nujno potrebne vitamine in shujšali. Sadeže razdelimo v pogledu zdrave hrane na dve polovici. Sadje vsebuje vitamine, bioflavonoide, vlaknine itd., vendar bi za zadostitev dnevnih potreb organizma potrebovali ogromno količino sadja. Po drugi strani pa, bi se morali, če nameravamo zmanjšati telesno težo, zadovoljiti le z enim ali dvema manjšima sadežema na dan. Krivec zato je sadni sladkor fruktoza, ki je v sadju. Ko govorimo o zmanjšanju telesne teže, sadje delimo na dobro in slabo. Sadeži, ki imajo manj fruktoze ali sadnega sladkorja in več vlaknin, imajo nižji glikemični indeks in so zato bolj primerni za uživanje. Velja spomniti, da je manjše uživanja sladkorja ključ do zdravja in izgube odvečne maščobe. Da ne boste preveč presenečeni ob navedenem, naj pojasnim, kako organizem sploh reagira na sadni sladkor ob zaužitju sadja. Fruktoza je prevladujoč sladkor v sadju, katere presnova se zaključi v jetrih s pretvorbo v glikogen (pretvorba približno 200 kcal fruktoze dnevno). Če telo ne porabi fruktoze takoj za energijo, se le-ta shrani v jetrih v obliki glikogena (energijska rezerva za pozneje). V jetrih je prostor za približno 60 do 100 gramov glikogena, ki ga lahko porabimo kadar koli. Mišice, ki tudi kopičijo glikogen za svoje delo, pa fruktoze ne morejo shraniti niti, če v mišicah primanjkuje glikogena. Ko so energijske rezerve v jetrih enkrat zapoljnene, se vsak višek fruktoze, ki ga nismo porabili za energijo, pretvori v trigliceride (maščobe). To je glavni in precej velik razlog, zakaj odsvetujem uživanje večjih količin sadja pri zmanševanju telesne teže. Če poskušate v tem predpoletnem času izgubiti odvečno težo, uživajte sadje v zmernih količinah, pa še to predvsem v dopoldanskem času. Noel

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

21. apr 2004 9:46

Pozdravljene! Nihče me ni pogrešal! Sem bila kar dolgo bolna, doma brez računalnika, sem pogrešala forum. Moja teža še kar stoji na enem in istem mestu, prehranjujem se pa po vseh pravilih. Sem se sprijaznila in sem tudi še kar zadovoljna, kljub vsemu sem shujšala približno toliko, kolikor sem želela, pa tudi počutim se dobro. Zdaj bo kmalu lepše vreme in daljši dnevi, več možnosti za gibanje na zraku, pa bomo postavo še malo učvrstili, a ne? Zdaj pa prosim za pomoč! Svetujte mi. V petek ponoči odpotujemo, predvidenih 10 ur vožnje. Jasno mi je, da se med potovanjem in tudi na samem kraju dopustovanja, ne bom ravno mogla držati vseh pravil prehranjevanja, vendar, če ima katera podobno izkušnjo, naj mi svetuje, kako naj naredim najmanjšo škodo. Za sadje mi je jasno, vzela ga bom veliko, in to takega, ki je obstojno za več dni (jabolka, hruške, pomaranče), kaj pa ve predlagate, kaj bolj obstojnega za v kako shranjevalno posodico pa hop v avto in s seboj na pot. V petek imam sicer sadni dan, ker pa se dobro poznam, vem, da delovnega dne, še zadnjega pakiranja v kufre in v avto, 10 ur nočne vožnje (med katero sigurno ne bom spala, ampak bom budna in bom kontrolirala šoferja, da ne zaspi za volanom....), samo na sadju ne bom zdržala. Dobrodošli vsi nasveti! Ciao in lep dan vsem. TanjaG.

aneris  

član od: 13.4.2004

sporočila: 70

21. apr 2004 10:41

Lepo pozdravljene. Sem novinka na forumu in začetnica pri dieti od 13.04.2004 z manjšimi prekrški. Vse vaše vspone in padce spremljam že nekaj časa in ste mi v veliko podporo. Danes je moj B dan mislim, da bo šlo. Lepo, sončno, toplo vreme (Koper) pomaga za boljše počutje.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti