Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

20. apr 2004 10:13

Juhu! Ja, jaz sem tudi včeraj imela OH dan, za sladico pa carski praženec (moko sem zamenjala z orehi) z breskovim prelivom. Mnjam! Za prste obliznit! Danes pa greh! Sadni dan bom "preskočila" in imela beljakovinskega! Zato ker imam obupen PMS in če jem samo sadje, potem obupno iščem še kaj konkretnega in bi se tako ali tako pregrešila! No, samo en obrok meska bo danes, ostalo bo vseeno sadje. In voda, voda in še enkrat voda.... Sej me bo razneslo od nje! Že tako sem vsa napihnjena, potem pa še ta voda... Lep dan še naprej; pa upam da veliko lepši kot meni, ker sem grozno slabe volje!

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

20. apr 2004 10:20

Ali lahko danes, ko imam Šd jem njoke v smetanovi omaki z gobami???????? sasa

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

20. apr 2004 10:32

Po mojem njoki niso primerni za škrobni dan, ker imajo not precej jajc. Jaz se jih med dieto izogibam. Na oh dan jem pa testenine z gobami ali pico z gobami. <-- gobe so pri meni na oh coco chanel: saj imaš na škrobni dan največjo možno izbiro živil. Njoke raje pusti

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

20. apr 2004 10:35

Coco, mislim da ne. Njoki imajo notri najbrž jajca, smetana pa bo najbrž sladka? Sladka smetana spada pod beljakovine (nevtralni so le kisani izdelki in posneto mleko - baje). Kaj pa če narediš sama njoke in spustiš jajca (ugibam, še nisem delala) in daš kislo smetano, zraven pa gobice? Ok, malo nakladam in sanjam zraven o mojem naslednjem škrobnem dnevu Danes imam sadni dan in tehtnica je že POD 76 kg!!!!! Sem skoraj s tehtnice padla Lp, Asja

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

20. apr 2004 10:49

SEM MISLILA NAROČIT, KER SEM V SLUŽBI IN NISEM PRINESLA NIČ S SABO! sasa

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

20. apr 2004 10:59

Kaj pa če si naročiš rižoto? Ampak boš mogla grahke ven pobrat Lp, Asja

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

20. apr 2004 11:12

Juhu! Mislim, da sta sladka in kisla smetana nevtralni živili. Tako sem informirana, upam da prav, ker jih jaz (v malih količinah zaradi maščobe) uporabljam za gostenje omak in jedi namesto moke ali bešamela. Ker če je drugače, potem večkrat grešim, kot sem mislila. Grrrr.... povsem brez veze! Takoj popoldne preverim v Rini, če je kje v kakem receptu! Aja, pa še vprašanje: v Rini je koruza v receptih uporabljena na OH dan! Ali ni škrob? Lep pozdrav od vedno lačne!

STELLINA  

član od: 26.3.2004

sporočila: 19

20. apr 2004 11:26

TUDI PO MOJE JE KORUZA ŠKROB. NEKJE DRUGJE, SE NE SPOMNIM SEM ZASLEDILA, DA SE POLENTA JE NA Š DAN!!! SMETANA JA PA NEVTRALNO ŽIVILO IN JO LAHKO MIRNO UPORABLJATE ZA GOSTENJE OMAK. Sporočilo je spremenil(a) STELLINA dne 20. apr 2004 11:27:18

bonanza  

član od: 11.2.2003

sporočila: 139

20. apr 2004 11:37

Coco, upam, da še nisi jedla oz.če si si naročila rižoto, da iz nje nisi zmetala graha - saj je škrob, tako kot koruza, fižol ipd. LP Anita

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

20. apr 2004 11:41

No, končno spet lahko malo čvekam po netu. Odkar sem bila odsotna, ste pa kar lepo pisale. Si moram kar čas vzet, da preberem vse. Lep pozdrav novim članicam kluba lepih deklic. Men se je vaga končno spet začela gibat. Kot prilimana je bila kakšen teden. Danes pa imam izredni vodni dan (zaradi lune) in počutje je kar v redu. K sreči imam tudi toliko dela, da sploh ne razmišljam o hrani.Vsaka stvar je za nekaj dobra. Sem bila že kar slabe volje, ko je po začetni hitri izgubi kil, zdaj šlo bolj počasi, pa mi je zdravnica povedala, da je najbolj učinkovito hujšanje, če izgubljaš od 1 do 1.5 kg na teden. Pa me je malo potolažila. Mogoče bo to še kateri vzpodbuda in ne bo začela prehitro obupovati. Lep dan še naprej!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti