Ločevanje živil 90 dni

tema je zaklenjena

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

23. mar 2004 11:57

Moj sin je alergicen na jajca in mleko, zato kupujem samo testenine brez jajc. Sem se pa ze sama sprasevala, ali je pametno jesti jajcne testenine na OH, ker to ni nikjer posebej definirano ali smejo biti jajca not ali ne. Pa v torticah za vecerjo so jajca in mleko, sladoleda je samo mleko, krofi so jajca... zanimivo, ja. Kaj pa se druge pravite o tem? Sy

lisička  

član od: 21.7.2003

sporočila: 588

23. mar 2004 12:09

Veste, kaj. Ne smemo ratat tako aklih. Ob dnevih OH jemo pri nas testenine ali riž,celo pico. Spečemo jo cel pekač, moj del mi pa dovolijo naredit po svoje (paradižnik,gobe). Kadar sva z možem sama, jeva ajdove ali sojine.To ni kaprica, ampak nama takšne pašejo. Otrokom pa ta okus ni všeč, pa naredimo navadne špagete. Veš, Asja, dol mi je šlo kar lepo tudi na račun tega, da sem bila cele dneve v službi, pa ni bilo turnej do hladilnika. Ko sem prišla domov, sem si pa mislila, če cel dan zdržim, pa da še teh nekaj ur ne bi. Tudi pri nas orbitrek čaka na voljo. Mojo seveda. In je tudi odlagališče in obešalnik za obleke. Asja, kdaj začnemo še malo migat? Jaz danes spravim dol cunje, pa gremo. OK? Lisička

bonanza  

član od: 11.2.2003

sporočila: 139

23. mar 2004 12:18

PUNCE , Orbitreck je enkratna stvar - dejte se zmigat: obrište prah, cunje odložite na svoje mesto in gasa! Moj je 3 dni po tem, ko mu je potekla 4letna garancija (3 leta sem dokupila) začel 100/h škripat (podmazovanje ni kaj dosti pomagalo), tako da sem se včeraj zjutraj odločila, da si kupim novega in ker sem tako neučakana (ko se nekaj odločim, to tudi naredim) sem po službi odšla v Sanolabor in si kupila novega. Po večerji pa orodje v roke in kolo v en kos, tako da sem že včeraj 3/4 ure trenirala z novim. Milina, vam povem. Kilce še bol dol letijo, pa "telešček" se tud prav lepo oblikuje. Spet ena napisana: HORUK NA KOLO, ZA ZDRAVO IN LEPO TELO ! Grem delat, direktorca čaka! LP Anita Sporočilo je spremenil(a) bonanza dne 23. mar 2004 12:20:06

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

23. mar 2004 12:41

Pica!!! Ja, ampak v pica testu ni jajc. Ma saj imaš prav, lisička. Najbolj je pomembno, da ne trpimo. Če bi morala jest špinačne testenine, te diete sploh ne bi začela. Pri nas bodo kar tiste testenine z jajci, če pa se v trgovini spomnim, pa kupim še tiste brez jajc, da jih probam. Orbitrek se bo moral očitno zbudit iz 2 letnega spanca in ga rešit vsega hudega. Pa ga prestavit v dnevno sobo, ker je v spalnici dolgčas. Pomlad je kot nalašč za preurejanje stanovanje Grem nahranit tamalega, potem pa počasi še sebe. Lp, Asja

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

23. mar 2004 12:52

Živijo punce ! Tako kot pravi Bonanza, če je vojna, je vojna za vse ! Za mano je prvi vodni dan, na žalost si malo prepozna SY, ampak bom to upoštevala pri naslednjem.Čez dan sem spila vsega skupaj 5 l vode ( in temu primerno tudi hodila na WC), ampak moram rečt, da je bilo zvečer čisto v redu, ker sem mislila, da bom imela zvečer krizo, ko bom mojemu večerjo delala.Danes pa sem se po dolgem času vagala in lejga vraga, res je malo manj.Malooo??? 5kg!!! Za mene je to pravi uspeh, skoraj tako, kot bi šla še enkrat na Triglav.Okrog pasu me je pa 7 cm manj. Pa rečte no, če to ni nekaj !Kljub temu, da sem jedla pecivo in torto in čokolado.Vam rečem, tale dieta je pa res super. No, da se ne bom preveč hvalila, ker me potem lahko zanese in se kaj pregrešim. Skratka, danes je meso in jaz že pripravljam piščančji žur( ne ravno iz baze) malo po moje z veliko zelenjave kuhane nad paro in skledo solate.Komaj čakam kosilo! Se mi zdi, da že celo večnost nisem jedla. Lep deževen dan vam želim ! Rmeli P.S.: Tačas,ko sem tole odposlala, je kar cela stran nanovo. Zato bi samo vprašala Bonanza, koliko si dala za orbitrek in kje si ga kupila, ker ga imam jaz tudi namen. Hvala Čao! Sporočilo je spremenil(a) Rmeli dne 23. mar 2004 13:00:38

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

23. mar 2004 13:20

Asja, kar korajžno. Ne smem delat reklame, ampak Barilla so brez jajc in so mega dobre testenine, čeprav morda kak tolar dražje. Meni so testenine z jajci, ko so bile skuhane in odcejene, prav zasmrdele in jih nočem več na krožniku. Od tedaj kuham večinoma le še zgoraj omenjene ali take z oznako brez jajc. TanjaG.

NNATALIJA  

član od: 2.9.2003

sporočila: 142

23. mar 2004 13:22

Rmeli, čestitam za vodni dan!!!! Moj bo jutri, pa se okrog pasu še nič ne pozna in sem malo žalostna. Trebuh je moja šibka točka pač. Noge "suhe", trebuh pa kot nosečnica. Tudi po kg - imam le 3 kg manj. Lisička, 5 kg je zelo v redu!!!!!! Super. Sploh nisem podvomila, le pogrešala... Testenine Agnesi so v glavnem brez jajc, jaz kar te kupujem. Orbitek je menda najugodneje v Trgoavtu v centru najboljšega soseda- v Šiški; ker so gener.uvozniki in je menda kar nekaj cenejši kot drugje. Upam, da sem komu pomagala. Jaz pa zanj še malo zbiram dnarce. lp vsem!

bonanza  

član od: 11.2.2003

sporočila: 139

23. mar 2004 13:25

Rmeli! Kupila sem ga v Sanolabor-ju v Mercator Centru v Novem mestu. Vem pa, da se ga dobi tudi v drugih Sanolaborjevih trgovinah, pa v Merkurju, pa tudi v nekaterih trgovinah s športno opremo. Stane 39.959,00 SIT : z ba kartico 9.959,00 pa 3 obroke po 10.000,00. Kar kupi si ga, ampak samo, če ga boš uporabljala (vsaj 20 min dnevno). LP Anita Sporočilo je spremenil(a) bonanza dne 23. mar 2004 13:26:50

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

23. mar 2004 13:26

Rmeli! Ko boš kupovala Orbitrek, bodi pozorna na eno stvar, da ima magnetni zavorni sistem in ne kakega traku, ki se rad strga (tak je npr tisti iz Top Shopa). To so mi povedali dečki v Hervisu. In resnično je razlika med obema. Cenovno je pa niti ni take. Raje daj kakega jurja več, boš tudi imela zadevo več časa. Jaz sem dobila tistega iz Top Shopa, pa je že romal na kosovni odpad, zadeva je dobesedno razpadla. Zdaj sem si pa za zimski čas omislila sobno kolo, sem pa že začela s tekom čez drn in strn. Loni

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

23. mar 2004 14:00

Punce, odločila sem se, da naredim tole, da še koga navdušim: Prepisujem iz knjige "Zeleni čaj za lepoto in vitalnost" kar se neposredno tiče diet: Zeleni čaj pomaga pri dietah v več pogledih - umiri prebavo - nevtralizira kisle presnovne produkte, ki nujno nastanejo na določeni stopnji diete - z njimi postanemo mirnejši in bolj uravnoteženi, tako da nam je prizaneseno z značilnimi dietnimi agresijami na začetku zdravljenja - s kofeinom, ki je vezan na čreslovine, blago zmanjšuje utrujenost - povečuje izločanje seča, s tem pa tudi očiščevalni učinek - zaradi nenadnega odvzetja hrane se pri veliko ljudeh upre želodec. Z zelenim čajem, ki zaustavi izločanje kislin in prinaša sprostitev, je mogoče učinkovito ublažiti značilne simptome, kot so nenavadni glasovi v trebuhu, pekoč občutek v želodcu in zgaga. - zeleni čaj vsebuje nekaj pomembnih biosnovi: predvsem minerale, kot so cink, flour in kalij, pa tudi vitamin C in tiamin. - zeleni čaj vsebuje vrsto učinkovin, ki neposredno delujejo na našo presnovo in organe. - Njegovi saponini vežejo nase maščobe iz črevesja, tako da se lahko količina maščob v naši krvi ustali na razmeroma nizki ravni. Posledica: naša presnova se mora manj ukvarjati z maščobnimi molekulami in je zato manj prisiljena k odlaganju presežnih kalorij v obliki maščobe, bogate s kalorijami. - kot lovec na proste radikale je zeleni čaj zelo pomemben za našo kožo. - Zeleni čaj izostri naš okus, da postanemo manj požrešni za sladke, smetanaste in mastne jedi, zato lahko igra pomembno vlogo pri vsaki dieti. Reducirna dieta in zeleni čaj: Zelo malo je diet, ki dajejo možnosti za shujšanje. Večinoma imajo skupni imenovalec, da zmanjšajo uživanje živalskih maščob in manjvrednih enostavnih sladkorjev, na drugi strani pa vnašajo v jedilnik več rib, polnozrnatih izdelkov, zelenjave in sadja, s tem pa oskrbujejo telo s pomembnimi beljakovinami, minerali, vitamini in sestavljenimi ogljikovimi hidrati. V celoti je količina zaužitih kalorij seveda zmanjšana, saj se temu navsezadnje ne more izogniti nobena uspešna dieta. Vse diete pa se morajo ukvarjati z zelo velikim problemom, namreč s tekom, ki se je v dolgih letih razvil pri ljudeh, pripravljenih na dieto. Kdor si svoje kruhke pri zajtrku vedno na debelo namaže z marmelado in je navajen, da svinjsko pečenko vedno kombinira z vrčkom piva, se bo le težko pustil prepričati muesliju, kiviju in solatam. Ravno pri tem pa je zeleni čaj lahko dragocena pomoč. Zeleni čaj spada namreč med najučinkovitejše usmerjevalce teka. Kdor se intenzivno ukvarja z njim, si vedno vzame čas zanj in ga redno uvršča v svoj dnevni načrt, si s tem samodejno pridobi nov občutek za okuse. Že kmalu bo začutil, da so enolično dišeča in preirano sladka jedila vse manj privlačna. Ne občuti jih več kot spodbudna, temveč kot obremenjujoča in dolgočasna. Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti