27. apr 2004 15:06
Danes sem dosegla težo katere nisem imela že 8 let (od kar sem zanosila), tako da je pokazala 83,5 kg. Upam da bom do konca diete videla 7x :) Ostane mi še en mesec, bliža se 2gi vodni dan. Marjeta Žniderčič
27. apr 2004 15:06
Danes sem dosegla težo katere nisem imela že 8 let (od kar sem zanosila), tako da je pokazala 83,5 kg. Upam da bom do konca diete videla 7x :) Ostane mi še en mesec, bliža se 2gi vodni dan. Marjeta Žniderčič
27. apr 2004 18:34
Hojla punce! Vidim, da se kar držite. Tudi meni bolj ali manj uspeva, čeprav sem včeraj na obisku pri prijateljih jedla sveže pečen kruh, na sadni dan. Malena! Jaz tofu narežem na tanke rezine in ga po obeh straneh posujem z drobtinami, nato pa ga popečem na olivnem olju - malo olja. Zraven pa se dobro poda hren s kislo smetano. Mene pa zanima, na kateri dan se jejo sojine polpete. Lep pozdravček Lejčy. LEJČY
27. apr 2004 20:03
Jaz bi rekla potem takem, da tudi sojine polpete kot tofu spadajo v Proteinski dan. Se motim? Punce jaz sem danes prav slabe volje. Cel dan sem zdržala brez problemov na sadju, potem sem pa šla v slaščičarno in naročila sadno kupo brez smetane, ko so se ostali mastili s torticami in sladoledi. Dobila sem sicer zraven kepico a sem jo pustila, vendar sem sproti opazila, da sem imela po sadju prelit nek sirup, sigurno sladkan, ker je bilo preveč dobro. Prav jezna sem ker se mi je tako sesul cel dan, pa še na želodec mi je padlo. Grrrrrrrrr! Jutri bom pa verjetno probala tale tofu. Korajžno vsem! Sporočilo je spremenil(a) Malena dne 27. apr 2004 20:05:26
27. apr 2004 20:08
Jaz bom jutri imela sataraš, za sadni dan sem pa danes si naredila dušena jabolka in pa malinov preliv. Tofu se pa sliši dobro, ga bom poskusila v ponedeljek, po vodnem dnevu Marjeta Žniderčič
28. apr 2004 8:40
Hojla! Nisem čisto prepričana, da tofu in sojine polpete spadajo v proteinski dan. Soja je stročnica, po moje bi bolj spadala k škrobu. Ampak lahko da se motim. Moji prazniki so pa kar v redu minili, kljub vsem dobrotam na žaru. Na sadni dan sem sicer pojedla kar nekaj pečene zelenjave, pa na beljakovinski dan nisem imela sadnega zajtrka, ampak kruh s salamo, pa na škrobni dan zvečer sem spila kozarček piva. Drugače sem pa kar vzdržala, še čokoladni bonbon sem si shranila za OH dan in ga tako dva dni valjala po žepih. Tehtnica mi je pokazala še -0,1 kg, tako da imam zdaj, po 16 dneh, natanko 2 kg manj kot na začetku. Upam, da bo šlo še kaj dol, samo najbrž se bom res morala lotiti kakšne telovadbe. Pozdrav vsem! Irena
28. apr 2004 8:55
Juhu! Ja, jaz nisem bila tako pridna kot ste bile ostale! Vsak dan malo pogrešim - kakšen piškotek, kepica sladoleda, kozarček piva, kaj slanega, ... ampak obrokov se pa držim, me nič ne gane, da jaz jem krompir, vsi okoli mene pa meso. In zato gre tehtnica malo počasneje dol, ampak važno, da gre! No, glavo pokonci in vztrajno naprej, kajne? Glede soje pa: soja kot stročnica, npr. sojini kosmiči, iz katere so zelenjavni zrezki, je škrob, soja predelana v tofu pa je beljakovina. Tako je v Rinini knjižici. Zato je pri nakupu že pripravljenih izdelkov iz mletega mesa (prvomajski prazniki in čevapčiči!) potrebno paziti, saj je notri vedno primešana soja! Raje posezite po nabodalah. Lep pozdrav od vedno lačne!
28. apr 2004 9:14
najprej lep dan vsem skupaj, po dveh mesecih iz 67 na 60. S tem, da zadnji mesec nimam več sadnih dni, v bistvu na sadni dan skuham kakšno zelenjavno juho ali kaj takega kaj ne morem uvrstiti na ostale dni. Torej nimam več diete ampak nov način prehranjevanja. Čez vikend bila na "dopustu" in jedla kar so jedli drugi - skoraj vsak dan pico; in pred odhodom še eno tehtanje, - pa kg kar stojijo na 60. Kar malo ponosna sem nase. In ful dober občutek je bil oblečti se v kopalke, v katerih sem decembra zgledala še kot slon,.... klavdija
28. apr 2004 10:21
Hojla! Tudi jaz sem malo važna. Zadnje čase so bile kg v mirovanju - v soboto 01.05. imam drugi vodni dan - in sem do danes oklesila 6 kg - od nedelje gre zopet po 0,30 počasi dol. Je zares fin občutek ko se nekaj spreminja. Upam da na vodni dan ne bom preveč grešila. tima
28. apr 2004 10:47
Živjo punce Tudi jaz se javljam po nekaj prostih dneh in sem takoj prebrala našo klepetalnico. Meni se pa dogaja nekaj, kar sploh nisem vajena. Sploh nimam več apetita, včeraj na BDsem jedla meso na žaru in zelenjavo, pojedla sem pa en kare in dva čevapčiča, malo paradižnika, nakar sem bila tako sita, da bi najraje zalegla. Ne mislim več toliko na hrano in sploh se počutim super. Kaj mislite, ali se mi spreminja metabolizem? Tudi mene zanima, kako se prehranjevati naprej, po 30 dneh, da bi teža ostala ista. Jaz sem o tem že malo razmišljala, pa nimam pravih idej. Kako bi bilo krasno, da bi furale tole naprej, pa da bi nam svetovala kakšna zdravnica ali izvedenka za prehrano. Ali imamo na forumu kakšno prijazno izvedenko????? sasa
28. apr 2004 11:31
Punce, danes imam Š dan in me mikajo koruzni njoki iz najboljšega soseda! A lahko tiste, ki mi bodo ostali, zamrznem??? Ker kuham samo zase, jih je preveč! HVALA in uživajte v prekrasnem vremenu! NoelKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bruschette s paradižnikom in kumarami
Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami