Volitve

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. sep 2008 13:52

Vendelina jr. je napisal/a:
...................................................................................................

...................................................................................................

..................................................................................................

Pa od percepcije, da je politika pridobitna dejavnost. Naka, ni. ( pa je )Politika naj bi bila predvsem urejanje splošnih pogojev za funkcioniranje družbe (sprejemanje zakonodaje, vzpostavljanje insitucij, ki naj zagotavljajo pravno varstvo, izobraževanja, varnosti, vzpostavjanje institucij, ki naj zagotavljajo okoljsko, prometno in energetsko infrastrukturo, sprejemanje pravil za delovanje institucij v kulturi, znanosti, umetnosti, otroškem varstvu....). In kdorkoli začne resno razmišljati o tem, kako so ti podsistemi med seboj prepleteni in kako kompleksno je njihovo reguliranje, bo hitro ugotovil, da politika je pa daleč od tega, da bi bila lahka. In da razni  .....................

......................................................................................................

Vendelina jr.

Z Vendelino bi se kar strinjal, če bi besedilo popravila kot zgoraj.

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

22. sep 2008 13:52

Glede brezplačnega toplega obroka: a vi otrokom ob desetih dopoldan, ali pa ob enajstih, saj je vseeno, dajete  doma enolončnice in makarone z mesom? In kako naj potem s polnim želodcem sledijo pouku?

Če so se že lotili, potem bi morali poskrebti za priemren "support" in po pouku zagotoviti topel obrok oziroma kosilo. Potem bi to bilo nekaj drugega kot cukrček v obliki vabila za obkrožanje prave številke.

In ali  veste, na katerih šolah so zaradi teh obrokov najbolj zadovoljni? Na tistih, ki jih obnavljajo in imajo dober izgovor, da jim toplega onroka ni treba organizirat. Imamo srednješolko doma in iz prve roke vem, kaj govorim. Dobijo "suhi obork".

O tistem, kar sem sama izkusila na drugih področjih, na lastni koži, pa raje ne govorim.

In se strinjam z ežojem. Lahko je slabše, drži. A tudi bolje je vselej lahko. kaj je komu dobro in kaj slabo pa je spet odvisno od zornega kota in plašnic, ki nam jih nadenejo. Jaz sem svoje snela, da še malce naokoli vidim, ne le, da sem prisiljena gledati v eno samo smer.

Mamamia

mamamia

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

22. sep 2008 13:53

pa še to: kaj pa če novi vladarji upeljejo tehnične preglede avtomobilov na tri mesece, pa nalepke.........

ežoj

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

22. sep 2008 13:56

mamamia je napisal/a:

Glede brezplačnega toplega obroka: a vi otrokom ob desetih dopoldan, ali pa ob enajstih, saj je vseeno, dajete doma enolončnice in makarone z mesom? In kako naj potem s polnim želodcem sledijo pouku?

Mamamia

mamamia

Ob vikendih imamo zjutraj topel zajtrk in ob 12.00 kosilo. Od 6.00 pa do 15.00, ko imajo pouk, pa ob 11.30 17-letniku pa že paše kaj konkretnega. Pečenka še bolj kot makaroni:) Moj sin pravi, da lačen ne more razmišljat, zato mu pač še naprej delam sendviče (konkretne). Kaj češ, pri nas radi jemo.

LP, V.

Sporočilo je spremenil(a) VilmaS dne 22. sep 2008 15:00:49

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

22. sep 2008 14:00

Moj želodec nikakor ni pripravljen na to, da ob 10.00 (razen redke situacije) je golaž. Tudi ne razumem mojih sodelavk, ki hodijo na toplo malico, potem pa še enkrat doma kosilo. Meni je sadje, sendvič, skuta ipd. dovolj. Sploh pa s polnim želodcem ne bi mogla razmišljati kot je že mamamia povedala. Začetnica

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

22. sep 2008 14:07

Tudi se definitivno umika tista ekipa, ki je bila leta 1990-1991 v špici (in smo jih non-stop gledali na tevejki v času desetdnevne vojne). Bučar je že dolgo časa upokojen, Kučan prav tako, Drnovšek je umrl, Bavčar se ukvarja s kapitalizmom, Peterle uživa zadnje leto evroposlanca in potem se bo upokojil, Kacin je tudi v osnovni v evroparlamentu in se je iz domačega parketa umaknil, do včeraj pa sta bila še vedno v aktivni prvi vrsti Janša in Rupel.Vendelina jr.

Saj si dobro povedala Vendelina Skoraj se bere kot: dokler nas smrt ali pokoj ne loči Sicer se pa strici ne umaknejo. Pogrešam stranko, ki ima bolj socialen program, ki ni ne leva in ne desna, ki nima istih obrazov, ki sem jih gledal v drugih strankah in ki bi res prinesla spremembo... Oh ja. Pri nas ne bo 4 leta nič od tega. Morda v ZDA? Če ga ne ubijejo ali podkupijo..

Jernej - zasebno mnenje

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. sep 2008 14:10

Ežoj, jaz sem povzemala definicijo s področja teoretske sociologije politike. V tej definiciji pomenoslovno velja presumpcija, da ima vsaka organizacija en temeljni namen, zakaj sploh obstaja. Zato pogojniki in izražanje namenov v kontekstu te definicije nista potrebna, ker je namen podan že z obstojem organizacije, politika pa je opredeljena kot dejavnost upravljanja teh organizacij. Namenoma se nisem z definicije spustila na nivo komentiranja dnevne prakitčne politike, kateri smo bodisi izpostavljeni, bodisi jo soustvarjamo, bodisi jo zanikujemo. Tvoja dodajanja pogojnika so tvoja rekleksija oziorma odnos do recentne prakse - in na to imaš vso pravico in jaz tvoje mnenje kot tako spoštujem. In sevedda upam, da se boš kot deklarirani naravoslovec z veseljem lotil družboslovnega diskurza Vendelina jr.

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. sep 2008 14:12

mamamia je napisal/a:

In se strinjam z ežojem. Lahko je slabše, drži. A tudi bolje je vselej lahko. kaj je komu dobro in kaj slabo pa je spet odvisno od zornega kota in plašnic, ki nam jih nadenejo. Jaz sem svoje snela, da še malce naokoli vidim, ne le, da sem prisiljena gledati v eno samo smer.

Mamamia

mamamia

Točno tako. 

Ne pa, da vsevprek skritiziramo samo zato, ker nam barva vlade ni všeč. Nisem kritizirala ne Drnovškove, ne Ropove in niti Janševe ne mislim in ravno tako bom dala šanso Pahorju, tudi če ne bo vse teklo kot po loju. Hočem verjeti, da je marsikaj narejeno z dobrimi nameni, ki se kdaj tudi izpridijo ali so narobe razumljeni. Brez napak  ni nihče, kritizirati je pa najlaže. Ko pa hočejo od nas, da se še mi malce potrudimo, pa četudi morda samo pri sortiranju opadkov, spet kup norčevanja in  upora. Saj nismo resni.

Še ena ilustracija: tisti, ki predpostavljene najbolj kritizira, je ponavadi najslabši, ko se povzpne na vrh.

Cila

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. sep 2008 14:16

ZAČETNICA je napisal/a:
Moj želodec nikakor ni pripravljen na to, da ob 10.00 (razen redke situacije) je golaž. Tudi ne razumem mojih sodelavk, ki hodijo na toplo malico, potem pa še enkrat doma kosilo. Začetnica
Ah, ljuba moja, če je zastonj/ceneje, se marsikdo čudežno zlakotni. Sem že na blazno nobl eventih s prvo ligo gostov videla nespodobno veliko gnečo pri mizah z grelniki.... As a matter of fact, tega ne vidiš samo na Prešernovih poslavah, zaradi tega, ker MK blazno škratri s keteringom Vendelina jr.

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

22. sep 2008 14:32

Ah, ljuba moja, če je zastonj/ceneje, se marsikdo čudežno zlakotni. Sem že na blazno nobl eventih s prvo ligo gostov videla nespodobno veliko gnečo pri mizah z grelniki.... Vendelina jr.
Znano z raznih občinskih "srečanj" ja... Začetnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti