Fobije

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

23. jan 2008 20:03

Majuscka je napisal/a:
Sploh če živiš ob 10 - ih idiličnih ribnikih, polnih krastač. Zelo rada pa poslušam njihovo nočno "petje". Majuscka

Na tale dva tvoja stavka je letel moj zapis. Krastače NISO žabe, žabe NISO krastače. To sta dve različni skupini brezrepih dvoživk. Obe sta odrasli kopenski, vodne pa so njihove ličinke (ki jih imenujemo paglavci).

http://www.herpetolosko-drustvo.si/

http://www.gea-on.net/clanek.asp?ID=327

Velika verjetnost je torej, da z veseljem poslušaš nočno "petje" žab in ne krastač.

rimljanka - zasebno mnenje

dark_lauron  

član od: 21.5.2007

sporočila: 25

23. jan 2008 21:14

Huhu... Po mojem uporabniškem imenu bi rekel da me je strah luči.

Ampak ni res. Luč me samo draži.

Strah me je bolj določenih oseb. Med temi tudi moj skriti dvojček.

L.P. dark_lauron

Majuscka  

član od: 23.12.2005

sporočila: 162

23. jan 2008 22:13

No, Rimljanka, da zaključiva razpravo. Obe sva mislili prav. Saj sem napisala : Strah pred žabami IN krastačami = baterofobija. Jaz živim med obema. Med drugim se pri nas najde tudi vodni orešček, ki je zaščitena, ogrožena in zelo redka rastlina....oh, pa še kaj bi se našlo....pa lahko noč! Majuscka

rimljanka  

23. jan 2008 22:41

No ja, recimo, Majuscka.

Vodni orešek pa v Sloveniji ni zavarovana vrsta, sodi pa med ranljive vrste po IUCN. Je pa zanimiva, a ne posebej redka in njeni plodovi so užitni (kar je vedelo že pleme Ostrorogega Jelena, saj si brala Jalnove Bobre, kajne?).

Da malo prekinem naštevanje fobij z lepima slikcama rastline, ki se je, upam, nihče panično ne boji.

rimljanka - zasebno mnenje Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 23. jan 2008 22:42:11

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

24. jan 2008 5:58

IIIIIIIIIIII Bobri so moja najljubša knjiga. Prebrala sem jo že tolikokrat, da jo znam že skoraj na pamet. jade

rimljanka  

24. jan 2008 7:03

Sem vesela, da sem vsaj tebe v dobro voljo v tem jutru spravila. Ampak, tudi elaphus je to ljuba knjiga. Naključje?

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

24. jan 2008 8:19

Neprijetno mi je ob raznih plazilcih, dvoživkah in večjem mrčesu (pri nas poleti domujejo nekakšne velike kobilice ali bogomoljke, ki letijo - če sem usekala mimo, me bo rimljanka popravila - ki zelo rade zaidejo v našo dnevno sobo - to mi je res brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Takrat jaz navadno skočim v zaklon, mož pa v vojno) ter višine. Vse to niso ne vem kakšne panične fobije, me pa ob njih strese oz. mi je neprijetno. Katka lopatka, kako pa to izgleda, da nimaš globinskega vida katjushka

rimljanka  

24. jan 2008 8:32

Niso bogomolke, niso, so zanesljivo kobilice, doge kakšne 7 cm in zelene, kajne?

Klikni za ogled večje slike

Leva je kobilica, desna bogomolka.

rimljanka - zasebno mnenje

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

24. jan 2008 8:42

Ja, so dolge in zelene, bolj od blizu si jih pa nisem pogledala zaradi znanih razlogov katjushka

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

24. jan 2008 8:56

hoj! kobilice ( ali bogomoljke ) vsekakor ne spadajo med moje fobija, se pa spominjam dogodka izpred dveh let s tem v zvezi. torej : sedela sva s sinom v avtu in se vozila po krasu ( vozila sem jaz) , kar "od nikjer" skoči na volan nekaj zelenega. jaz sem odprla okno in žival ( kobilico ali bogomoljko ) skušala prepričati naj "izstopi". sin, ki je sedel zraven pa je komentiral : če bi se to zgodilo ani, bi bili sedaj že v jarku in imeli eno vreščečo žensko v avtu! GOSPAKATJA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti