20. nov 2007 18:57
Pri nas v službi smo res čudovit kolektiv. Zelo zelo dobro se razumemo. To je že moja tretja služba (v kateri sem res najdlje - 6 let), in lahko povem, da se še nikjer nisem imela tako lepo kot tukaj. Po mojem nas je kar 90 % pozitivcev, tako da tistih malo hinavcev in zahrbtnežev pač mora popustiti pritiskom in se prilagoditi.
V službi govorimo o svojih družinah, kaj sejemo na vrtu, katere rože sadimo, kaj damo v govejo juho, ... in tudi kdaj in koliko vtikamo se pohecajo naši fantje. V glavnem pa naši pogovori zadevajo naše dijake. V službi si povemo tudi ogromno osebnih stvari.
S sodelavci se v glavnem odmoru stisnemo na naš kotni divan okoli majhne mizice, pijemo čaj z medom in jemo kruh z maslom in marmeladami, ki jih naredimo doma. Včasih tudi kdo prinese kako pecivo ali majhno tortico. V večini praznujemo rojstne dneve.
Skratka, moja služba je nekaj popolnoma drugega kot je opisala Vendy. Zelo sem vesela, da je tako. Niti v sanjah nisem nikoli pomislila, da me moji sodelavci na kakršenkoli način obremenjujejo. Zdi se mi, da bi bila obremenjena, če bi v službo samo hodila kot stroj in opravljala svoje delo. Za moj poklic (učiteljica) pa so srčni odnosi v kolektivu sploh zelo pomembni za dobro delo.
Imela sem že možnosti, da menjam službo, ampak je bil naš kolektiv glavni razlog, da se na koncu nisem odločila. Sem pač človek, ki mi dobri odnosi z ljudmi, s katerimi preživim večino dneva, pomenijo več.
Anja