13. nov 2007 7:41
Tale naša kulinarika mi je tudi zato všeč, ker se včasih nasmejim do solz. Oba tečaja so " zakon " s veliko zrn resnice.
Od vseh postov dva izstopata ( po moje ): frina ( bravo ) in Veri ( bravo ), zdi se mi da ste obe zadele bistvo.
Pa še moje mnenje: gre za verjetnosti, dobrega fanta ( punco ) najdeš vsepvsod, vendar če punco spoznaš v baru, napol pijano ob dveh ponoči, lahko, da je čist OK, ampak je bolj verjetno kaj drugega.
Rekel bi, da so dobri fantje rahlo dolgočasni, enostavno zato, ker se manj gibljejo po žurkah, punce pa so ( se mi zdi ) usekane na žurke in tam tudi spoznajo take tipe, ki so sicer zanimivi, za kaj drugega pa niso.
Pa še nekaj: Čeprav smo v 21 stoletju in se ne spodobi bit fatalist, zdi se mi da je le nekaj na tem, čemu rečejo usoda ( arabci-muslimani imajo eno besedo ki jo pogosto uporabljajo, ko jim ne gre vse po načrtih: inšalah, pomeni pa nekako: kaj čemo, taka je božja volja ). Američani to usodo sprejemajo tako, da pravijo, moraš bit optimist in zaupat v usodo pa se ti bo izšlo. Imajo en zelo dober rek: Do not worry, du not hurry, but keep mouving, and make every step count ( ne ljubi se mi preverjat po slovarjih, da prav zapišem , moja angleščina je bolj amaterska pomeni nekak: Naj te ne skrbi in naj se ti ne mudi, ampak migaj v pravo smer ). Prevedeno na iskanje fanta ( dekleta ): Ne skrbet ( bo že ), ne nič izsiljevat in obnašaj se cilju primerno.
pa še nekaj 2: Veri, doma sem tudi kakšno stvar naredi ( ko sem bil fant(ič)), med ostalimi sem mogel očetu čistit čevlje. Posledica tega je, da lastnih čevljev ne čistim nikoli.
Drejček, točka 22 s prahom, ni čist točna, pri meni ga tudi jaz opazim ( res je tudi, da ga zelo poredko brišem ).
ežoj