Izrazi, ob katerih vas zvije...

Finka  

član od: 21.6.2007

sporočila: 106

10. nov 2007 20:48

meni je pa sin nekje pred letom,letom in pol prišel iz šole in reku:mama veš kako je lepa"beka"kar naj bi pomenilo"punca"...mene je na rit vrglo....mislim hallooooo!sodelavka pa mi reče da je beka ovca al nekaj takega...katastrofa Finka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

10. nov 2007 21:01

beka je vrba, ena lepa rastlinca, no...................... na kateri temelji pletarstvo marsikje po Sloveniji.

Beka je tudi lepa vasica v dolini Glinščice, http://www2.mf.uni-lj.si/~gore/2005/Glinscica.ht

To morate enkrat videti, to je res čarobna dolina!

No ja, punce pa................jaz res ne bi tako imenovala.

rimljanka

Bojan121  

član od: 17.8.2007

sporočila: 29

11. nov 2007 4:04

Pri nas v službi se zadnje čase na veliko uporablja izraz "bagatelna kriminaliteta". Ko to slišim me zvije. Bojan121

helgula  

član od: 21.4.2006

sporočila: 551

11. nov 2007 8:17

Mene pa "zvije", ko moj tast, namesto da bi rekel: nekoč ali enkrat sem bil, reče "ljetamle" sem bil.........oooooooo katastrofa! Hudujem se tudi, ko prebiram komentarje časopisnih čalnkov na internetu. Ker so po večini napisani v slengu moram včasih dvakrat prebrat, da sploh razumem za kaj gre. Ko si z mojim sinom dopisujeva po MSN mi namesto "Kako si?" napiše "Kuk si". helgula

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

11. nov 2007 10:10

Nima sicer veze z naslovom foruma, ampak vseeno...če se boste kdaj peljali po stari cesti od Trebnjega proti Sevnici, boste ob cesti videli tako lepo prepletene "beke" = vrbe, kot je na rimljankini prvi sliki videti (mi sicer rečemo"beke" ali "bekovce" drobnim vejicam vrb, ki se spomladi uporabljajo za prvo vezanje v vinogradu), prave umetnine so. Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 11. nov 2007 10:11:35

Roncolino  

član od: 26.3.2007

sporočila: 1464

11. nov 2007 10:19

helgula je napisal/a:
Ko si z mojim sinom dopisujeva po MSN mi namesto "Kako si?" napiše "Kuk si". helgula
Hehe,jaz pišem kk si...ups. Jaz sem si belila glavo ko mi je kranjčanka razlagala o neki "žoki".Mislim kaj za vraga je žoka...ok punca :D Roncolino

iri  

član od: 12.11.2001

sporočila: 247

11. nov 2007 11:08

katka lopatka je napisal/a:
meni je pa simpatična primorska oblika druge osebe množine - recimo "kaj pa delaste", zakaj se potem ne odgovori, "mi delasmo", hehe zanimiva mi je tudi primorska - odpri in zapri luč katka
itak

fleur  

član od: 28.4.2006

sporočila: 169

11. nov 2007 11:11

Roncolino je napisal/a:
helgula je napisal/a:
Ko si z mojim sinom dopisujeva po MSN mi namesto "Kako si?" napiše "Kuk si". helgula
Hehe,jaz pišem kk si...ups. Jaz sem si belila glavo ko mi je kranjčanka razlagala o neki "žoki".Mislim kaj za vraga je žoka...ok punca :D Roncolino
hvala enako..nisem imela pojma kaj naj bi žoka pomenilo. Na msn-ju pa sama pišem kko si? fleur

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

11. nov 2007 11:16

iri je napisal/a:
katka lopatka je napisal/a:
meni je pa simpatična primorska oblika druge osebe množine - recimo "kaj pa delaste", zakaj se potem ne odgovori, "mi delasmo", hehe zanimiva mi je tudi primorska - odpri in zapri luč katka
itak
Ah, nehajte no... ko sem prvič slišala, da luč ugasnemo, sem mislila, da me kdo heca... matilda

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

11. nov 2007 11:36

Ko sem prviš slišala o "makaronovem mesu", sem imela predstavo, da je to mleto meso v pečici ali kakšna duga varianta priprave mletega mesa. Res pa ne bi prav nikoli pomislila, da je govora o testeninah z mletim mesom! Tista beseda "kosilanje" je tudi meni zelo hecna. Ja, in Primorci zapiramo luči (kar je tudi meni osebno bližje, kot pa izraz ugašati luči), imamo tudi japka (jabolka), kuc`jte (nogavice), špagerte (štedilnike)... Mijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti