10. nov 2007 16:56
Meni grejo pa dlake pokonci, ko slišim "makaronovo meso"! Brrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!! Dokler nisem ugotovila, da je to "pašta z ragujem", si nikakor nisem mogla predstavljat, kako bi lahko to zgledalo... :) Teja
10. nov 2007 16:56
Meni grejo pa dlake pokonci, ko slišim "makaronovo meso"! Brrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!! Dokler nisem ugotovila, da je to "pašta z ragujem", si nikakor nisem mogla predstavljat, kako bi lahko to zgledalo... :) Teja
10. nov 2007 17:04
Issi - po tej logiki - "oljčno olje" - bomo kmalu imeli "jablanov kis", kajne? Moycaa
10. nov 2007 17:06
teja 84 mi pa temu na štajerskem rečemo *makaronflajš*. nektarina
10. nov 2007 18:19
Nektarina,ne samo pri vas ,tudi na Gorenjskem imamo makaronflajš.Bi si mislil da so to makaroni s flajštri.Upam da veste kaj je to flajšter. Meni pa beseda kosilati ne gre v glavo.Ko sem jo tukaj prvič prebrala ,bi kmalu s stola padla od smeha.Pri nas kosimo,še večkrat pa jemo. lp goga
10. nov 2007 18:24
Ha-ha-ha... prav nasmejala sem se pri branju teh par strani, ki so se od včeraj napisale. Kajica (to ime mi je še posebej simpatično, ker imam jaz eno lubico, ki ji rečem Kajica) Ti praviš, da te zmrazi od imena "klobasa"... Kaj moreš, klobasa je klobasa - en par klobas, salama je pač salama.
Teya, če te od "makaronovega mesa" zmrazi... potem... Mi uporabljamo "makaronflajš". Ja pa ja, "pašta z ragujem". Kaj pa je "ragu".
Evo gor vidim, da tudi nektarina uporablja to besedo.
Ljubim te.... ha-ha-ha... Pravkar sem pomislila, kdaj sem komu zadnjič rekla da ga.... ops, saj mi ne gre z jezika "ljubim te" - bom kar ostala pri tistem "rada te imam".
Golubić, ne se "kesirat", ti se trudiš, pametni ljudje te razumemo.
Pozdravček!
P.S. Sem pozabila napisat. Sedaj grem mesit mlince za jutrišnje kosilo
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 10. nov 2007 18:25:08
10. nov 2007 18:35
No, saj nekaj osnovnih opredelitev smeškotov poznate in jih uporabljate, ampak tu je nekaj daljših razlag (uporabni tudi za kratka sporočila). nasmešek oz. nasmejan obrazek, ki vzpodbuja :-D ali )) širok nasmeh :-> obraz z zlobnim nasmehom ;-) pomežik, ki sporoča, da je napisano besedilo potrebno jemati z »rezervo« oz v narekovajih žalosten obrazek :-c žalosten obrazek :-e razočarani smeško :-/ razdražen ali neodločen obraz :"-) jokanje :-o začuden lahko tudi vriskajoč obraz :-@ močan vrisk lahko tudi vzklik ali presenečenje :-S zmedeni smeško :l obraz z dolgim nosom :-} pohotni smeško :-P norčavi smeško, ki kaže jezik :-l indiferenten, neopredeljen obraz l-) smeško, ki pravi utrujaš me smešek z očali izkazuje presenečenje 8-o smešek z očali in odprtimi usti, kar izkazuje veliko presenečenje Lep večer vsem skupaj ;-) Mateja
10. nov 2007 18:40
makaronflajš je verjetno izpeljanka iz fleisch ki je po nemško meso če se ne motim. in potem malo italijanskega in malo nemškega pa malo slovenskega pa dobiš makaronflajš. pašta za ragujem pa se mi zdi čisto nekaj drugega. no saj je vseeno, vidim da nas več govori makaronflajš. za makaronovo meso sem prvič videla tu gori pa sem premišljevala kako za vraga bi iz makaronov dobil meso da bi to res bilo makaronovo meso in potem pogruntam da je to makaronflajš. nektarina
10. nov 2007 18:40
gogad je napisal/a: |
Nektarina,ne samo pri vas ,tudi na Gorenjskem imamo makaronflajš.Bi si mislil da so to makaroni s flajštri.Upam da veste kaj je to flajšter. Meni pa beseda kosilati ne gre v glavo.Ko sem jo tukaj prvič prebrala ,bi kmalu s stola padla od smeha.Pri nas kosimo,še večkrat pa jemo. lp goga |
Ja, obliž, to bi bilo po Ljubljansko da ližeš.Zelo se zabavam tudi ob branju ljubljanščine.
Anamarija
10. nov 2007 18:45
meni je pa simpatična primorska oblika druge osebe množine - recimo "kaj pa delaste", zakaj se potem ne odgovori, "mi delasmo", hehe zanimiva mi je tudi primorska - odpri in zapri luč katka
10. nov 2007 18:45
Nektarina, jaz sem za "makaronovo meso" prvič slišala oz. videla pred leti v Šparu, na drobno narezano goveje meso in gor pisalo: za makaronovo meso.
Res se človek celo življenje uči.
Pozdravček!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hot dog v listnatem testu
Pečen riž z zelenjavo