Kaj bi naredili, če ne bi....

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

27. avg 2007 7:44

gianja, jaz tudi nimam pluskota pa delam vse, kar si ti napisala, da ne moreš. Iščem tako, da pri iskanju vtipkam prvo črko jedi in potem še rubriko, pa mi vrže vse ven, kar rabim. Ali pa grem preprosto na kategorijo in nekako že po posluhu približno veš, na kateri strani je katera črka, tako da s tem nimam problemov. In tudi do ponavljanja oz. do tega, da bi v bazo poslala kak recept, ko je že notri, ne more priti, saj vidim vse recepte na to črko... Recepte shranjujem tako, da grem na Edit with MS Word in mi shrani recept v Word datoteki, od koder ga lahko tudi printam z vsemi komentarji. Ali pa preprosto prilepim link recepta ali foruma iz opravilne vrstice v novo skreirano Word datoteko, zraven pripišem katera jed ali tema je to in eto, imam lepo urejene recepte... Znajti se je treba, meni to odlično funkcionira. Edina pomanjkljivost zame je, da iskanje po forumih vrne le en zadetek, kar pa ni panike, saj ti potem ostali nesebično pomagajo. In pa seveda ikonce in smajliji....:) Tako da, zaenkrat naj bo tako, sigurno pa si bom privoščila pluskota - ob priliki, samo da doktoriram, sedaj je to nekako strošek (ali pa izgovor) za šparanje. Hvala vsem, katka Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 27. avg 2007 07:50:23

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

27. avg 2007 9:32

...v jok,pa na drevo,pa nikol več dol.... Vesna Leben

helgula  

član od: 21.4.2006

sporočila: 551

27. avg 2007 14:26

Naj tudi jaz povem, da sem po malem kar zasvojena s tole Kulinariko, pa kaj morem. Včasih, ko je še ni bilo sem bolj zvesto prebirala vse možne recepte v časopisih vendar sem se že velikokrat jezila, ker to niso bile preizkušene stvari. Ravno zato mi je Kulinarika tako zelo všeč, ker so stvari dodobra predebatirane in pojasnjene in tudi če česa ne veš ali ne razumeš pač vprašaš. Dobre duše na tej strani ti vedno priskočijo na pomoč. Tu se počutim kot v vodi. helgula

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8893

27. avg 2007 14:30

Ja, no, ob tla se pa že ne bi metala, če ne bi bilo kulinarike. Hecam se, res bi jo pogrešala, ampak, mogoče bi pa bilo več časa za kakšne druge stvari, ki jih zaradi računalnika zanemariš. Pozdravček!

kuharica Mici  

član od: 30.9.2004

sporočila: 276

27. avg 2007 15:16

S kulinarično slovenijo sem prekosila najboljšo kuharico v družini, to je moja tašča. Zdaj velikokrat vpraša, kaj piše tam na internetu o figovi marmeladi, pa kako bi lahko pripravila to in ono reč. In potem skupaj prebrskava kulinariko. Najboljša stvar kulinarike so PREIZKUŠENI recepti, s komentarji kaj gre lahko narobe in kaj narediti, da bo vse OK. Tega ni v nobeni kuharici, pa naj bo še tako eksotična ali pa domača slovenska. Bravo Jerneju za vztrajnost in vsem kuharjem in kuharicam, amaterjem in profesionalcem za prispevke! Aja, pa še to: katerikoli drug slovenski forum se mi zdi neskončno dolgočasen, ko je na vprašanje poslanih največ 5 odgovorov, potem pa konec! Naj živi kulinarika.net! lp kuharica Mici

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

27. avg 2007 16:42

Odkrila sem vas že pred leti, ko sem še hodila v službo. Da bi potrdili "pripadnost firmi", smo morali včasih v službo tudi v soboto. Včasih sva s kolegico urejali arhiv (najraje "centralnega" - t.j. v koš), včasih pa sva brezdelno brskali po netu. In sem vas odkrila in potem kljub zelo natlačenemu urniku skoraj vsak dan pošpegala k vam. Potem so me "zbulali" v invalidsko penzijo in najprej sem si kupila računalnik. Do letos sem vas samo brala, odslej pa sem tudi članica. Priznati moram, da bi že zdavnaj imela tudi pluskota, če bi mi kdo poslal položnico ali vsaj številko računa. Zdelo bi se mi pošteno, da za toliko informacij tudi nekaj plačam. Če preračunate cene vseh tistih gastronomskih revij, je 30 EUR res malo. Mogoče mi bo zdaj katera odgovorila kakšen je način za pridobitev pluskota. (pa ne s kakšnim klikanjem preko bančnega računa, prosim!) Gospodinjim že 30 let. Saj veste, zgodaj vstajanje, dva otroka v varstvo, po službi takoj po otroke in za štedilnik. Potem pa še pranje, likanje, pripravljanje "do polovice" kosila za drugi dan, urejanje vrta, včasih se mi zdi, da je bil čas za vse, samo za življenje ne. Ob poroki nisem imela pojma o kuhanju, res pa je, da me je mož imel tako rad, da bi (in tudi je!) jedel tudi slan krop. Počasi sem si zaradi nuje nabrala znanje in izkušnje, priznati pa moram, da se od vseh vas še vedno zelo veliko naučim. Rrada berem vse, kar napišete. Zelo vas občudujem! Berem, imate otroke, živite včasih tudi v večjih družinah, hodite v službe, gradite, imate vrtove, ob mnenjih o receptih sem spoznala, da ste varčne, praktične in meni se zdite skoraj popolne. Kje zaboga, najdete energijo, da toliko delate in ste še kljub vsemu tudi tako duhovite? Kaj bi brez Kulinarične Slovenije? Dolgčas! Imejte se lepo! ovčka

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

27. avg 2007 16:48

ovčka: Dokler ne naročiš paketa, kaj ti bo številka računa Ko ga pa naročiš (ikona na levi) se ti pa vse prikaže in izpiše, po želji lahko dobiš tudi položnico. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

27. avg 2007 16:54

Hvala! LP ovčka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

28. avg 2007 22:15

Če mal parafraziram frino:

Če bi ne bilo kulinarike, TV  ne bi več gledal kot zdej.

Če bi ne bilo kulinarike, bi enako kot zdej kupoval čudne knjižice ( s čudnimi recepti, ki jih ne bi nikoli poskusil )

Zamaščenega zvezka z recepti nisem nikoli imel, pa ga ne bi nabavil.

Če bi ne bilo kulinatike ( seveda skos mislim na KUL SLO ), bi se svet enako vrtel naprej, le da bi za odtenek bil mal manj zanimiv. 

Prek kulinarike sem ( tudi osebno ) spoznal nekaj zelo preijaznih in zanimivih..........

Prek kulinarike dobim mal občutek kar pravzaprav drugi počnejo v kuhinji.............

Zaradi kulinarike sem večkrat zbegan: če pogledam sebe: dvakrat na teden jem ribe, enkrat je obvezno kakšna pečenke, enkrat obvezno obara, treba je skuhati kakšno rižoto, pa pasulj, pa zelje, pa ohrovt pa.............. pa kdaj imam čas da kaj novega poskusim. Zgodi se, da je zima mim, jaz pa jedel kislo zelje le dvakrat, ( letošnja zima ). Ko berem kulinariko, preprosto ne morem verjet, da to vse kuhate kar pišete ( ali če stvar obrnemo: a sploh ne jeste pasulja, ričeta..........., ker če jeste, enostavno vam mora zmanjkati dni za kar drugega poskusit ( tako kot meni )

Imam nekakšen " privat biznis ", pa imam večkrat " tehnološki čas "  ( ko čakam, da se zlitina stali ali orodje segreje  ) in takrat sem se navadil, da mal pokukam na kulinariko, saj itak moram pregledati E-maile ( ali kaj oplevim na vrtu,  večkrat kaj tudi poslikam in naravnost na kulinariko ).

Skratka, brez kulinarike bi tudi šlo, vendar s kulinariko gre ( morda ) mal lažje, ali vsaj je bolj zanimivo.

Evo, jaz se" opet malo razpričo ". 

ežoj

Rmeli  

član od: 5.2.2004

sporočila: 344

29. avg 2007 15:49

Če ne bi bilo kulslo, na mojih kuharskih knjigah(mimogrede, ki mi jih je poklonila tašča, ko sem omožila njenega sinčka) ne bi bilo 2 centi prahu, ker bi jih ziher večkrat v roke vzela. Tako pa spodim dedca stran od računalnika, se vmes mal spričkam, če slučajno noče iti, in malo pošpejam na kulslo, če je kaj novega. Moj malo grdo gleda, ampak ko je kaj dobrega na mizi, sva spet ko dva zaljubljena golobčka. Sicer pa tako pravijo, da gre ljubezen skozi želodec. Torej... Živela KulSlo ! Lep deževen popoldan, Rmeli Rmeli

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti