Kaj bi naredili, če ne bi....

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

26. avg 2007 12:38

gianja je napisal/a:
Kaj bi bilo če bi moral vsako stran, ki ti je všeč in jo hočeš obiskovat plačati.
Ampak saj za vsako stvar je treba plačati tudi, če greste v trgovino? Če se peljete z avtom plačujete. Če grste v kino. Spletna stran dela toliko prometa, da je treba od nečesa dobiti sredstva. Če bi pa želela, da jih pokrijejo oglasi, potem bi bila pa oglasno mnogo bolj vsiljiva, kot je sedaj, ko je oglas praktično le na desnem delu zaslona, umaknjen iz vsebine. Vsak se sicer odloča kaj bo obiskoval, po svoji presoji. Res vam nič ne brani da ne iščete po forumih na drugih, brezplačnih straneh. Če je sistem delno plačljiv, imate pa eno prednost. Strani ne bodo danes tu, jutri pa kar izginejo, ker se navdušenemu upravljalcu ni ljubilo več delati. Ker vsak upravljalec spletnega portala se sam odloči, kako bo kril stroške, torej ima nek finančni model. Strani, katere vodi samo entuziazem, pa po mojih izkušnjah ne obstajajo v nedogled, ali se spremenijo v kakšno drugo obliko, ali jih kdo "požre" ali pa izginejo. "Zaljubljenost" namreč v enem trenutku zbledi, ostanejo pa le dejstva o neplačanih računih. Morate pa vedeti, da so različne strani namenjene različnim uporabnikom. Mi nismo profesionalna kulinarična stran, kjer bi pisali prispevke kuharji. Naša stran je v prvi vrsti kulinarična spletna skupnost. Samo toliko v pojasnilo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

26. avg 2007 12:39

Jaz si brez Kulinarične Slovenije ne predstavljam več živet. Rada kuham in naučila sem se prav s pomočjo kulinarične. Vedno ko imam kaj za vprašat, vprašam tukaj in ne, recimo, moje mami, katere kuhinja je res skromna, mogoče bi bila boljša, če bi že včasih imeli net in Kulinarično. Tukaj je miljon fajnih in preprostih ter dobrih receptov. Pa še ljudje, ki pišete na forumih ste res the best! Nikoli nobeden ne reče kakšne žal ali grde besede. To je tudi prva stran, ki jo pogledam ko zaženem Mozzillo. Meni nobeden kulinarični forum ni tako pri srcu kot KulSlo. Jelenckova

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

26. avg 2007 13:02

Tole je moja domača stran - se pravi, da se požene, ko zaženem "eksplorerja"... To najbrž že dovolj pove!?! Kul Slo sem odkrila čisto po naključju. Na začetku sem bila zelo redna obiskovalka, potem sem za par let poniknila, od lanske pomaldi, pa sem zopet zelo, zelo redna (predvsem) bralka tako receptov, kot foruma. Če KulSlo ne bi bilo več, pa bi zagotovo kuhala bolj enolično. Še bolj kot vir receptov imam navadno Kulinariko za navdih. Domači pa bi se bistveno manj sladkali, saj se je v času pred Kulinariko moje slaščičarsko znanje ustavilo tam nekje pri "štrudlu", palačinkah (včasih je iz njih ratal celo šmorn) in kakšni torti iz kupljenih oblatov. Danes pa se lahko pohvalim, da svoje 4 fante kar lepo razvajam... veverica

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

26. avg 2007 14:41

Kuinarika.net sem odkrila takrat ko sem se šele začela spoznavati s posodami in štedilnikom, torej lahko rečem, da sem se naučila kuhati tudi s pomočjo kolSlo.

In, Jernej, se strinjam s tabo in teorijo o zaljubljenosti in ljubezni. Moja kulSlo ljubezen še kar traja, tistih zaljubljenosti sem dala pa od 2001 že kar nekaj skozi. So danes že zgodovina.

Loni Makaroni

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

26. avg 2007 15:51

Ooooooooo, moja KulSlo, v mojem srcu sonca ne bi bilo, jokala bi dneve in noči, pa Slugi peticijo podpisala bi, Bog ne daj, da te ne bi bilo moja ljubljena KulSlo. Konec prvega dela! Anamarija

libra  

član od: 27.3.2004

sporočila: 155

26. avg 2007 18:26

In da še jaz povem svoje mnenje. Ko se prijavim na Internet najprej odprem Kulinariko. S tem sem povedala vse. Pogledam na forum, pa nove recepte in mnenja o receptih, ki so mi zelo všeč, saj preverjam, kako različne kuharice pripravljajo isto stvar, kaj dodajo, kako začinijo - in se učim ter vnašam pestrost v svojo kuhinjo. In doma so z mojo kuho še bolj zadovoljni. Pa tudi sin in hčera, ki imata malo preko dvajset, ko kuhata, odpreta kulinariko. Kaj pa bi delala, če ne bi bilo kulinarike. Kuharskih knjig že dolga leta ne kupujem več, pa ne zaradi kulinarike, saj sem si jih kar precej nakupila. Brez kulinarike bi tako kuhala po kuharskih bukvah in verjetno bi si še kakšno privoščila, saj gre tudi v kuhi čas naprej. Ja, rekla bi, da mi je kulinarika malo dopolnila življenje. In to ne samo v kuhanju, tudi v življenjskih temah, bodisi o zdravju, otrocih, navadah ljudi in še čem. Lep pozdrav in vse dobro.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

26. avg 2007 20:11

Nisem prebrala vseh postov, zato prosim, ne se jezit, če koga kopiram: če ne bi bilo Kulinarike, bi se jo bilo treba zmislt, hehe!

LP

cervus

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

26. avg 2007 20:44

prvo ko pridem domov pogledam a je prosto,ko imam časa malo pokukam,ko pečem pecivo ali rabim nasvet pogledam na kulinariko,šele zdaj sem ugotovila da sem odvisnik "kulinarik"....ne vem kaj bi če nebi mogla pokukat,pisat ,sodelovat,zato hvala vsem na tej naši kulinariki,da ste zraven, senka

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

26. avg 2007 21:18

Tudi jaz si ne morem predstavljati življenja brez Kulslo. Se spomnim da ko sem prvič prišla so me vse punce tako lepo sprejele kot le kaj. Na žalost takrat še nisem imela interneta tako da sem se ponavadi izmuznila sem pri računalništvu. In ravno z Kulslo sem začela kuhati super jedi in se zelo izpopolnila v kuhanju. Tako da hvala Kulslo. tamalaursa http:// www.ildivo.com

buča  

član od: 29.7.2006

sporočila: 1563

26. avg 2007 21:36

Ja, kaj naj rečem, saj ste že vse povedale. Moje kuharsko znanje je bilo pred odkritjem Kulinarike precej skromno. Kuhala sem, kar sem se naučila od mame, pa morda še kaj slišala v službi itd. No, sedaj pa lahko rečem, da kuham precej bolj raznoliko, da o sladkih stvareh sploh ne govorim. Peciva zelo rade pečem in jem ha, ha, moja družina pa še bolj. Torej naj živi Kulinarična Slovenija ! buča

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti