Kaj bi naredili, če ne bi....

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

tema odprta - 25. avg 2007 16:19 | ogledi: 3.690 | odgovori: 59

Oooo Živijo!

Sicer sem zelo zvesta temu portalu, vendar tu pa tam me zanese pa pokukam tudi druge, no, in ravno zaradi tega odpiram to temo.

A, ja, kaj bi naredili če ne bi bilo Kulinarike?

Pričakujem izvirne odgovore, jaz bom zadnja odgovorila...

lp

Anamarija

Temo je spremenil(a) anamarija1 dne 25. avg 2007 16:27:43

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

25. avg 2007 16:38

Stara sem 24 let. Ko sem šla študirat, se se prehranjevala na študentske bone. Nič več mamine domače hrane, kuharskega znanja pa tudi še ni bilo. Potem sem se pa k fantu preselila in dobila svojo kuhinjo. In sem začela. Še sama ne vem kako sem odkrila Kulinariko. Počasi, počasi, jed za jedjo, sladica za sladico... Večinoma ob pomoči receptov in nasvetov na Kulinariki. Pa kuharske knjige sestre Vendeline.

Sem vedno boljša. Za razliko od moje mame, rada poskusim kaj novega skuhati. Brez Kulinarike bi mi trda predla. Če bi Jernej razmišljal o ukinitvi, bi bilo treba kar peticijo podpisovati da HOČEMO KULINARIČNO SLOVENIJO

rdecapesa  

član od: 3.11.2006

sporočila: 181

25. avg 2007 16:39

Bom odgovorila z vprašanjem: Kaj ste pa delali, ko ni bilo Kulinarike (in ne računalnikov - to velja za tiste "malce starejše)? LP, rdecapesa

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

25. avg 2007 16:42

Razbijale glavo in iskale nemogoče rešitve v svoji glavi. Ne bi bilo treba poslušati otrok kako so začeli paziti na svoje kg. ham-njam

darjuška  

član od: 4.7.2005

sporočila: 1188

25. avg 2007 16:57

Ko še ni bilo kulinarike, smo lepo pekli peciva, ki so jih imele zapisane v zvezku ali na listku napisane mame, sosede ... Pač so se vedno ponavljali stari recepti. S Kulinariko pa gre drugače. Več je receptov in več lahko eksperimentiramo. Probavam jedi, ki jih drugače ne bi ali se nanje ne spomnim. Veliko mi pomenijo mnenja kuharic, ki so jed že poiskusile in slikice jedi. Po pravici povedano sem bila kar malo žalostna, ko je bilo zadnjih 12 slik kar veliko časa istih na portalu. Tako sem ravno danes na osnovi videne slikice med zadnjih 12 slik naredila Breskovo sončnico, ki je odlična. Sama sem si lepo v računalniku oblikovala datoteko kamor shranjujem recepte in po možnosti še slikico. Tako je recept vedno pri roki - iskanje raznih listkov z recepti mi je šlo vedno na živce - pa še po mailu ga lahko pošlješ osebi, ki ji je bila jed ali sladica všeč. Zato danes res ne vem več kaj bi brez kulinarike - brez receptov in foruma. Veliko odgovorov najdem na forumu, če pa ga ne, pa mož pravi: "Pa na forumu vprašaj." :))

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

25. avg 2007 17:15

Anamarija, ti mislis, ce ne bi bilo KulSlo, tako kot je ni bilo pri meni (pa mogoce sploh generalno) danes dopoldne. Ravno sem hotela poiskati recept za buhteljne, ki sem jih nujno hotela delat, pa mi racunalnik pravi "Page could not be found". No, pa sem spet po dolgem casu odprla datoteko, ki mi jo je pred casom poslala mama (odkar hodim na KulSlo je nisem vec odprla). Ona jo je skupaj spravila pred 5-6 leti, ko je delala moje porocne piskote. Recepti so nekateri njeni, ali pa stari od babice ali pa kaksne sosede, prijateljice... Vsi so lepo razdeljeni na podrocja (juhe, meso, zelenjava...), pa da ne bi omenjala, tako kot na KulSlo je tudi v tej datoteki nesteto sladic in seveda razdeljenih na: kvaseno testo, kreme, piskoti in sploh. No, na sreco me je to resilo in buhteljcki bodo sli kmalu v pecico. Jerneja USA

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

25. avg 2007 18:10

katastrofa. Potem ne bi spoznala naj naj naj prijateljice. Stana .

jade

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

25. avg 2007 19:22

Živ, men je kulinarika super. Še posebno se pozorna na recept trenutka. Na ta način sem odkrila že nekaj sijajnih receptov. Jerneja USA, a bi bila mogoče pripravljena deliti te recepte? Te lahko prosim, da mi jih pošlješ na mail fiskaglista@gmail.com. Pa če ima katera druga kakšne recepte, ki se jih da poslati po mailu, se tudi priporočam. LP, Pija. Pingvin

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

25. avg 2007 20:52

jade je napisal/a:

katastrofa. Potem ne bi spoznala naj naj naj prijateljice. Stana .

jade

jaz tudi, jade

stana

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

25. avg 2007 21:26

Ja, mnogoplastna je tale naša kulinarika. Le kaj bi brez nje? Anamarija, ne kliči vraga.

Ampak, jerneju zaupamo, a ne?

rimljanka

Winnie  

član od: 14.12.2006

sporočila: 116

25. avg 2007 22:07

A če ne bi bilo KULINARIČNE SLOVENIJE? Nepredstavljivo, dolgočasno, grozno, ubupno, uffff..... pa še ne vem kaj. Jerneju pa še na najmanj 500 let! Jernej, če imaš mladino okrog sebe jih kar pridno uči, da bodo tudi naši otroci uživali KULINARIČNO SLOVENIJO naprej, ko bomo mi vsi stari . Pa da nam bodo kakšne buhteljne ali juhico znali naredit! No, pa še dosti fanj punc ( in kuharjev) spoznaš tukaj, upam, da se bomo kdaj srečali, prav rada bi vas spoznala. (Upam, da se tisto na Obali še kdaj ponovi, še danes mi je žal, da nisem mogla priti) Lep pozdravček vsem in na mnoga leta kulinariki Winnie Sporočilo je spremenil(a) Winnie dne 25. avg 2007 22:10:52

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti