Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

25. jul 2013 22:20

Verjeli ali ne: ričet (podobni problemi, kot jih ima mamamia..... pa še eno zmrznjeno polovičko kranjske klobase sem našla, ampak ta pride kdaj drugič na vrsto). Ker pa odmrznjen ričet ni kaj prida, je bilo treba umetniški vtis potem v drugem hodu popraviti s svežimi malinami.

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

25. jul 2013 22:39

Očitno midva nisva edina mahnjnena. V dveh dneh sva pojedla kilo surovega kislega zelja z rueben sendviču. Popolnoma nesezonsko sva se spravila delat corned beef, ta se pa porabi za sendviče.

Dari, kaj pa je narobe s šopsko solato (paradižnik, kumare, paprika, malo čebule, olive, feta sirček, bazilika, česen v prahu, sol poper)? Midva sva imela to solato prejšnji teden 3x zapored,  tudi dragi se ni dotaknil kruha. Lubenica je bila za desert. Napokala sva se tako, da sva se enkrat še do kina komaj pripeljala.

Danes malo bolgneze v špageti bučki in paradižnikova solata. 

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 25. 2013 23:52

irenakr  

član od: 3.11.2010

sporočila: 367

25. jul 2013 22:51

Danes: polpete z mletega mesa, stročni fižol na oljčnem olju, endivija in radič s krompirjem v solati in .

irenakr

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

25. jul 2013 23:27

pražen krompir, popečene bučke, pečene platice, kumarična in zelena solata

Balenka

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

26. jul 2013 6:07

VĆERAJ:
- Zaljubljen RIZI BIZI (zaljubljen pa zato, ker me je tako nežno in poželjivo gledal, da sem ga KOJCI popapcal. TAKOOOOO DOBER)
- popečena ter podušena puranja prsa (marinirana v hudi papriki, olivcu, česnu, timijanu, rožmarinu, pa še ščepec SKRIVNOSTI. NE POVEM!! Nak, NE NE )
- ko iz ponve odstranil sem harmojino, dodal sem ji šampiJone,aja EH, ŠAMPINJONE (oni prvi pa itak vsako leto ostajajo isti), na že rjavo zapečeni čebuli v kateri se je tudi že zapekla žlica puranjega faširanega + domače dimljene klobasice. Le malo še popražil, da ohranil sem okus gob in OPALA, na rižeka.
- skleda mešane soljat z domačega vrta (kako pa so KUMARICE okusne, če so domače. Tisoče km od tistih iz trgovine)
- pa deci in pol (saj pa sem te DEC, pa si tistih POLA DECI več te le lahko dam ali? Deci za kri, deci pa pol pa za železo) enega KABAREJA ali CABERNETA ali CABARNA ŠOVINJO, ali SAVIGNON...eh, nekaj bo.

DANES:
- Ričet iz zamrzovalnika; JA ŽE ŽE, samo ne trgovinski!! DOMAČI, od drage MAMAN; narejen z ljubeznijo. 
Ravno v posodico od skute (500g) je pasal in sedaj imm luknjo v predalu. Moram takoj po puranja prsa in zafilat tole luknjo v skrinji
- cottage cheese pz slivovi cmoki (DA, . Grešil sem in zaradi gospoda EŽOJA, kateri mi je dva dni delal lušte s cmoki imam sedaj kar imam. Ravno 3 sem še imel zamrznjene. JUTRI delam nove, sveže (slivove ter marelične), iz baze. Ohne krompir ampak iz zdroba in moke. Me zanima...kako bo)
- skleda MUAA MIAAA LALA solate; kopirane od včeraj
- deci pa pol...saj veste česa!

JUTRI:
Vabljen..na DUNAJ.
No, tale Dunaj je cirka 1,5km oddaljen od mojega stanovanja.
Ljubi prijatelj vabi na DUNAJCE,PIRE KROMPIR in FIŽOLOVO SOLATO 
A sem že omenil, da sem fižolova solata fanatik? Dunajca pa nisem jedel že 3 leta. Tako je to, ko ima človek probleme s prehrano in zavrača vse "NEZDRAVO"...jejžeš

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

topsi  

član od: 3.6.2009

sporočila: 110

26. jul 2013 9:07

Trixi hvala za odgovor, sem bila zelo zagreta za "flaširanje", ampak zdaj me je pa kar malo zaskrbelo, me je Proxima oziroma tale bakterija čisto prestrašila. Ker imamo doma 3 letnico, bomo kar na stari način izvajali transport surovin in kuho na dopustu. Zamrzjeno že kuhano za prve 2 dni nesemo s seboj, kakšen dan bo mama kaj skuhala, ostale dni, bodo pa drugi kuhali za nas, konec koncev je dopust.

Danes za kosilo: Cmoki iz ajdove, ržene in malo pirine moke (po domače iz paljenega testa), polnjeni s češnjami, z drobtinicami, za sladkosnede vanilijev sladoled, za ostale pa stročji fižol v solati. Na koncu pa dobro ohlajen Radler za kuharco :)

Vikend bomo preživeli pri mami, obljubljeno imamo: 1. dan: dobre, domače, po starem receptu pripravljene "murke v zosi", zvečer vse kar najdemo v hladilniku in na vrtu gre na žar, 2. dan: sač (kozliček, zajec, zelenjava iz vrta), filane paprike s krompirjem, korenjem in feto sirom, zvečer pa buče in sorodnice na več načinov, lubenica surova, na žaru, bučke surove v solati, na žaru, s sirom, paradižnikom, česnom... Vmes pa veliko hlajenja v bazenu in na tone sladoleda :):):)

Lep vikend vsem.

topsi

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

26. jul 2013 12:17

PETEK:

Pečen ribji file, bučke in paprika s česnom;  

berivka z rukolo

Pozdravček!

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

26. jul 2013 13:49

Solata iz stročjega fižola z domačo čebulo, kos kruha. Ena lučka in voda.

naor

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

26. jul 2013 14:22

Kosilo v menzi, ampak je bilo prav dobro: zdrobovi cmoki z zelišči, zelenjavni ragu (bučke, stročji fižol, korenje, paprika, zelje pa še nekaj ne čisto identificiranih rastlin), mešana solata. Za potrebne še marmorni kolač in sladoled, kavomat pa tako ali tako stoji na hodniku.

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti