26. jul 2013 9:07
Trixi hvala za odgovor, sem bila zelo zagreta za "flaširanje", ampak zdaj me je pa kar malo zaskrbelo, me je Proxima oziroma tale bakterija čisto prestrašila. Ker imamo doma 3 letnico, bomo kar na stari način izvajali transport surovin in kuho na dopustu. Zamrzjeno že kuhano za prve 2 dni nesemo s seboj, kakšen dan bo mama kaj skuhala, ostale dni, bodo pa drugi kuhali za nas, konec koncev je dopust.
Danes za kosilo: Cmoki iz ajdove, ržene in malo pirine moke (po domače iz paljenega testa), polnjeni s češnjami, z drobtinicami, za sladkosnede vanilijev sladoled, za ostale pa stročji fižol v solati. Na koncu pa dobro ohlajen Radler za kuharco :)
Vikend bomo preživeli pri mami, obljubljeno imamo: 1. dan: dobre, domače, po starem receptu pripravljene "murke v zosi", zvečer vse kar najdemo v hladilniku in na vrtu gre na žar, 2. dan: sač (kozliček, zajec, zelenjava iz vrta), filane paprike s krompirjem, korenjem in feto sirom, zvečer pa buče in sorodnice na več načinov, lubenica surova, na žaru, bučke surove v solati, na žaru, s sirom, paradižnikom, česnom... Vmes pa veliko hlajenja v bazenu in na tone sladoleda :):):)
Lep vikend vsem.
topsi