Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

24. jul 2013 16:18

Danes    rižota iz prvih letošnjih lisičk, rukola...

Johanna

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15435

24. jul 2013 16:41

Moj sin je danes imel piščančjo omako in svedrčke, jaz pa kraljevske gambere in berivko iz mojega balkona. Kuham pa paradižnikovo omako in poskusno gre na morje tudi paradižnikova omaka z gamberi.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2827

24. jul 2013 16:55

pečen kifeljček, bučkini polpeti, za "Metkota" čevapčiči za vzoec, mešana solata

Balenka

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

24. jul 2013 17:11

Pečene mini ,šopska solata, ..Posladek .

dari

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4552

24. jul 2013 21:29

Danes v znamenju žajblja: domače žajbljeve testenine na maslu in žajblju dveh vrst (ne me vprašat katerih dveh, en je zelen, drugi s pridihom vijolične) in skleda solate, zelene.

Upam, da ne bo some efekta

lp

mzm

Sporočilo je spremenil(a) mišzmoke dne 24. 2013 21:33

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

24. jul 2013 21:39

A solate nisi naredila z žajbljvim kisom, mišzmoke?

Danes pri nas: gosta bučna juha, krompir v koščkih in stročji ižol, zabljena z ocvirki.

rimljanka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

24. jul 2013 22:31

Midva danes pravo poletno kosilo: jota (našli v zamrzovalniku), plus par domačih klobas, še najbolj so bile podobne pečenicam; sem jih spekla na svinjski masti, dodala joto in vse skupaj še malo pogrela ... res, lahkoten, nenasiten poletni obrok ...

mamamia

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

25. jul 2013 6:16

anja je napisal/a:

MBrando, ker vem da obožuješ mak in zdaj preberem da tudi buče, ti predlagam moj recept za tikvino pogačo

http://www.kulinarika.net/recepti/5191/sladice/bucna-po

ANJA

MUAAAAAAAA je to eno lepoooo priporočilo, draga naša Anja . Jooooj ja, MAK OBOOŽUJEM in ga redno papcam; jaz si grobega v musle zjutraj dajam. 1x mesečno pa si vedno naredim eno takšno preprosto MAKOVO PECIVO na 1,2,3 kjer ne rabim niti mešalnika niti dosti časa. Vržem vse sestavine skupaj, premešam s kuhalnico in v ROR. Vsakič pa dodam kaj novega v maso...eksperimentiranje is the key!! 

HVALA,HVALA madam Anja, definitivno se mi zdi zanimiva zadeva in bom probably za vikend sprobal. Delal bom iz polivične mase, da vidim kako in kaj.
Glede bučk. To lahko uporabim navadne zelene a ne? Sedaj nam jih vrt kar meče v naročje; a to ONE...ČRNOBILSKE  (velike da komaj dvignem zacumprano zadevo)

Gospod Ežoj: Perfektna kulisa in kombinacija barv. Dobro "steno" imate pred vami in tega se zaveda tudi fotoaparat. Zato pa je FOKUSIRAL na steno. Prejšni dan pa je fokusiral na meseka in rižeka. Vse super fino fajn 
Mislim, da danes kradem idejo....Nisem še odločen, a mrbit pa res. Mi pa je skoda, da bi si en "šnicl" spaniral, saj res ni ekonomično. Hmmm...

VČERAJ:
Ponovno takoooooo dobro kosilo z pujček možgančki. Vedno boljši sem pri čiščenju. ČEPRAV!!! Vedno znova si porečem :"To pa delam sedaj zadnjič. NIKOLI VEČ" ko sključen čistim tisto opno. Vse boli, vse stiska, ura tik taka. A pol...RAZSVETLJENJE IN . Bo kar redno 1x mesečno na jedilniku, tale super fino fajna zadevica

DANES:
- RižiBiži the italian way
- puranja prsa
- soljat

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

25. jul 2013 7:53

MBrando: navadne vrtne bučke bodo ok

Včeraj smo jedli boranjo (z domačega vrta)....zvečer pa je sodelavka prinesla belokranjsko pogačo

ANJA

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

25. jul 2013 8:00

Miška, mene so pa očarale tvoje žajbljeve testenine.

P.S. midva sva na bučkah, paradižniku, mlademu krompirčku, bolj vse pečeno in svežih solatah, mož še na pečenih kosih piščanca, sladoledu, vodi. Dobro, a ne prav pretresljivo in kulinarično zahtevno.

naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti