Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

Johanna  

član od: 14.5.2013

sporočila: 377

25. jul 2013 9:54

mamamia, si me nasmejala.

Že ti smeškoti pripomorejo k boljšemu razpoloženju  

Bojanu 

Sicer pa se tudi v našem "konzervatorju" skriva še nekaj lahkotno-poletnih obrokov. 

Pridejo na vrsto tekom tedna.

Danes pa zopet gobe: lisičkin golaž, pire krompir, solata - vse domače.

Johanna

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

25. jul 2013 13:14

danes: filane paprike in kumarična solata s paradižnikom...bila je tudi sladica ampak bo kasneje za malico 

angie :)

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

25. jul 2013 13:17

ČETRTEK:          

Čevapčiči, kifeljčar, šampinjoni z veliko česna, kumarična solata z jogurtom

Pozdravček!

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

25. jul 2013 13:32

Danes: Mesna lazanja in solata

leandros

topsi  

član od: 3.6.2009

sporočila: 110

25. jul 2013 14:08

Pozdravljeni!

Vas redno prebiram, tudi redno kradem ideje, hvala vam zato!

Imam pa prošnjo za Trixi, in sicer, če lahko kaj več poveš o omakah in kozarčkih, npr. koliko prej jih skuhaš - pasteriziraš oz. kdaj jih je potrebno spraznit? Kje jih hraniš do odprtja? Bi se obnesle tudi zelenjavne omake?

Hvala.

Še malo povezano s temo: včeraj je mož kuhal - pekel, bučni polpeti v pečici, pečen krompir, solata kumare s kislo smetano. 

Danes: srnina jetrca pražena s čebulo, rizibizi, zelena solata, velika porcija sladoleda.

Lp vsem

topsi

Sporočilo je spremenil(a) topsi dne 25. 2013 14:11

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

25. jul 2013 14:27

Midva s sinom danes po kitajsko: piščanec in indijski oreški v omaki, hrustljavi piščanec, basmati riž, kumarična solata

Mož pa bo zvečermesno omako in testenine ter paradižnikovo solato.

Topsi, omake imam v shrambi. Nekaj jih bo ostalo doma in bodo v omari. Ostale pa bodo romale v torbo, dodala bom en zamrznjen vložek zaradi vročine na poti. Na morju jih običajno hranim kar v hladilniku,saj so temperature v tem času izredno visoke. Količinsko sem predvidevala, da jih bomo porabili na dopustu. Včeraj sem skuhala še paradižnikovo omako, mlad fižol v zrnju in stročji fižol. Fižola sem pasterizirala v slanici. Kozarčke pred uporabo operem, pokrovčke pa vedno kupim nove za vsako polnjenje. Sem postala čisto navdušena nad tem shranjevanjem. Jutri bom kuhala filane paprike in naslednji ekperiment so paprike v kozarcu za na pot....

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 25. 2013 18:11

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. jul 2013 15:45

Danes pri meni:

ežoj

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

25. jul 2013 16:16

Trixi je napisal/a:

Včeraj sem skuhala še paradižnikovo omako, mlad fižol v zrnju in stročji fižol. Fižola sem pasterizirala v slanici. Kozarčke pred uporabo operem, pokrovčke pa vedno kupim nove za vsako polnjenje. Sem postala čisto navdušena nad tem shranjevanjem. Jutri bom kuhala filane paprike in naslednji ekperiment so paprike v kozarcu za na pot....

Saj ne, da bi ti hotela kvarit veselje, ampak a za botulizem si že slišala? Ker pasterizacija ni dovolj za mlad fižol v zrnju, za mesne jedi pa tudi ne. lp, proxima

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

25. jul 2013 17:20

Proxima, zdaj si me pa čisto prestrašila. Lani sem se tega lotila in bilo vse ok. Za sigurno sem sedaj kozarčke prestavila v hladilnik. Kar se tiče zelenjave sem prepričana, da bo ok, ker sem fižola oba prej popolnoma skuhala, paradižnikova omaka pa je že tradicija.Sicer pa sem navodila dobila v zelo stari knjigi, ko še niso obstajali zamrzovalniki....No, če me čez tri tedne ne bo, potem si imela prav...Stran jih pa ne bom vrgla, pa še zamrznjeni poti ne bi prestali.

Ežoj, tvoji cmoki so pa

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 25. 2013 18:12

dari  

član od: 21.8.2004

sporočila: 1521

25. jul 2013 21:13

Samo šopska solata za kosilo.. Pozneje pa še, .

dari

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti