Kaj jutri za kosilo?

tema je zalepljena

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

24. jul 2013 8:00

Iz srca vam hvala, gospod Ežoj, za vaš izčrpen odgovor. Res nisem vedel da obstaja tudi BUČNICA v sladki izvedbi. Se mi pa zdi ena super ideja to ja. Ampak to so običanje bučke, ali to mrbit uporabite HOKAIDO buče? 
Drugače imam pa sam rad sledeče izvedbe "burekov": recimo z z zeljem, ali pa z špinačo, pa tudi s skuto in gozdnimi sadeži je super. Seveda pa ne manjkata klasiki z mesom in ali skuto.

Uff, ne upam se še spravit na vlečeno testo. Se mi zdi to eno veliko spoštovanja delo opravilo, katere obvladajo none in nonoti, sam pa ne vem če sem že na tisti točki...pje
Pa želim vam DOBER TEK za še preostanek BUČNICE (ali kakorkoli se temu poreče strokovno)

Ponedeljek:
Piknik v krogu miny družine z našim v.d vnukom/bratcem (malim novo pečenim EU purgerjem )

Torek:
- Mešanica domačih jajčnih rezancev in pest pz miny polžkov ()
- Popražene drobtinice na maslu ter primešane med testenine 
- Popražena zelenjava marinirana v olivcu in vegeti
- skleda SOLJATIKE
- gorčica

Danes:
- Svinjski možgani z dvema umešanima jajčkoma
- Kuhan mlad krompir s peteršiljem iz vrta (ogromno tega.NJAM)
- popečena zelenjava 
- SOLJAT

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

24. jul 2013 8:55

Trixi, to pomeni, da vroče polniš v kozarčke, tudi meso?

Dolores

babka1951  

član od: 22.8.2012

sporočila: 6950

24. jul 2013 10:42

In ker sem danes čisto sama, bo to bilo moje kosilo:

babka1951

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

24. jul 2013 12:34

SREDA:                                                  

Kako bi že temu rekli...

No, naj bo "makaronflajš",

zelena solata

Pozdravček!

Brgita  

član od: 17.8.2006

sporočila: 267

24. jul 2013 12:47

Morska solata s sirom na žaru. Za sladico pa košček pehtranke.

Brgita

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15433

24. jul 2013 12:53

Dolores, omake sem polnila v kozarčke in pasterizirala 40 min na 90 stopinjah. Tako piše v stari bukvi moje mami.

. Lani so se odlično obnesle za celodnevno pot na morje, letos pa sem izbor še povečala. Danes bom pripravila še paradižnikovo omako. Mojima dvema je takšna hrana najbolj všeč, jaz pa sem običajno na morski hrani in solatkah. Tu doma je lažje skuhat. Nekaj kozarčkov pa bo ostalo še mladini doma.

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 24. 2013 13:40

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

24. jul 2013 13:22

Danes kuhal mož..sicer z eno roko,toda odlično..polgolaž,pol boranja in en hladen radler

Vrtejbenka

leandros  

član od: 19.8.2009

sporočila: 188

24. jul 2013 15:16

Včeraj: bučkini polpeti in skleda zelene solate

Danes: Žrebičkovi trakci na rukoli z avokadom

leandros

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

24. jul 2013 15:24

Pri meni danes, enako kot včeraj:

O kraljih tokrat ne bi..................... uf, matr, pozabil poslat čestitko beti.

O sodobnih fotkičih, nafilanih z elektroniko pa tudi nič ne rečem, le, da so tolk pametni, da sami določijo kaj je motiv fotke in tam izostrijo ( in, seveda zgrešijo ). Baje, najnovejša gereracija fotoaparatov, sploh ne bo potrebovala človeka, sami bojo zbrali motiv, sami slikali, sami pregledovali fotke, ki bojo varno spravljene v trezoru NSA nekje v pentagonu.

Kot bi rekel en moj sosed ( Aldous Huskley, ne verjamem, da ga poznate ): Krasni novi svet!

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti