27. jul 2007 16:30
v dandanašnjem času so vloge v družbi popolnoma drugačne kot so bile včasih, tudi skupno življenje ni več vrednota, zato je vedno več samskih. ljudje, ne samo ženske ali samo moški, precej bolj kot včasih gledajo nase in manj na druge. temu pojavu strokovnjaki pravijo porast individualizma, jaz pa pravim, da so ljudje v razvitem svetu, kjer je vsega v izobilju, izgubili smisel za sklepanje kompromisov ter prilagajanje in postali preveč egoistični, da bi se bili v skupno dobro pripravljeni čemu odpovedati. v tem jaz vidim razlog za razpade. družba je postala dekadentna in se že počasi, a vztrajno sesuva vase. marsikateri imperij je že šel po tej poti.
konkreten primer: prek interneta sem spoznal neko punco. počasi skozi dneve in tedne sva razvila komunikacijo, se pogovarjala, izmenjavala mnenja, itd. po tistem, ko sva se dejansko enkrat dobila na kavi, je kontakt prekinila. ne vem zakaj, mogoče je bila razočarana nad mano, ker je nekaj pričakovala, pa tega v meni ni videla, nimam pojma. priznam, tudi meni ni delovala, da bi hotel z njo imeti karkoli, ampak po začetem poznanstvu sem mislil, da bova nadaljevala vsaj tisto začeto komunikacijo, ampak sem se očitno zmotil. zgleda sem kljub svojim 26 letom še vedno naiven ...
bivša me je po štirih letih in pol skupne zveze pustila. razlog: na njenih prvim mestih prioritet so stvari, ki z mano nimajo nobene zveze. več ji je pomenilo to in da me pusti, kot pa da bi ostala z mano in svojo prioritetno lestvico spremenila. po domače: nisva imela skupnih interesov. je bolelo in malo še vedno boli, pa je od tega že več kot leto, ampak če je moralo razpasti, je bilo bolje tako kot pa čez 10 let, ko bi bili kaki otroci in skupno premoženje. spet sem (bil) naiven, zgleda ...
moja starša sta opravila svojo vlogo, spravila sta me do položaja, ko sam služim kruh za preživetje, čeprav je še bolj tenko odrezan in bolj pust, in sem sposoben sprejeti kakršnokoli odgovornost, ki mi jo življenje prinese. pač sem samski, tako da vsem poročenim, ki boste tole brali, v opomin, da bodite srečni, da imate nekoga, pa čeprav ne gre vedno vse kot po maslu. nekateri nimamo te sreče.
in ker sem moškega spola, tudi do otroka ne morem na tako lahek način kot ženske, ampak o tem sem nekoč nekje že pisal in se ne bom ponavljal; če koga zanima, naj pobrska po forumih.
če pa se boste ženske odločile, da moške potebujete samo še za razplod, si ustanovite farme s popolnoma fizično in psihično zdravimi nabildanimi mačoti, taki kot jaz, ki ne izstopamo iz povprečja, pa se bomo preselili v večna lovišča, ker bomo nepotrebni in kot taki samo nepotreben strošek družbi prihodnosti.
pa se oproščam, ker sem prelen, da bi pritiskal Shift in delal velike začetnice.
Andrej