Moški morajo odrasti

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

29. jul 2007 11:40

Jade, kakšna sreča imeti takega očeta! Mnogi bi rabili tak nasvet, pa jim ga nihče ne da. potem pa gledajo romantične filme in čakajo da se bo filmski čudež zgodil tudi njim! Pa se žal ne. Pred leti, ko sem še veliko hodila po hribih, sem stalno srečevala super punce, ki so hodile same ali v skupinah po dve tri - vse samsko, brez fantov. Pa so bile luštne za pogledat (komentar mojega moža), zabavne, zdrave punce v poznih 20 ali zgodnjih 30. Niso delovale hudo izbirčno. Zakaj so bile torej same? Morda bi pa samski fantje tukaj povedali kaj vas pritegne, kaj iščete, enako pa tudi punce - in bi takole, anonimno vskladili zadeve. Ne mislim da bi se povezali kar med sabo (čeprav, zakaj pa ne), ampak nasvet iz prve roke pa ne bi bil slab. Nekaj sigurno delate narobe. Če bi pa še Jade dala kakšen nasvet kako se je zadeve lotila sama - uh, bi pa še kaj slavili! Lisa

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

29. jul 2007 12:26

hihi, jade, mene so pa učili ravno obratno: da se dobro kobilo tudi v štali najde;) pa je tudi to delalo;) Nilkoli iskala, pa so me vedno našli;) Res pa je, da me je povsod polno, vedno;) peugot, kar sem hotela reči je, da nihče ni tako neumen, da bi šel, če mu patner nudi res vse, kar potrebuje oz. ga v vsem podpira. Včasih se enemu v zvezi zdi, da je vse kot mora bit in da daje vse, kar si 2. želi, pa dejansko ni tako... Samo pogled iz druge strani (ker sem sama bila pač vedno do zdaj na tej strani...) Celo če punca ni pripravljena na resno zvezo (jaz sem mela vedno to "srečo", da sem nabasala na neke resne fante, ki bi se kar poročili, jaz sem se pa vedno bala...), celo če oba najprej jemljeta vse skup zelo na izi, se vseeno da, dokaz sva midva... Enostavno mi ni dal nobenega razloga, da bi ga pustila, potem sem ga pa itak mela že preveč rada, tako da bi si zdaj verjetno lahko privoščil marsikaj, pa ne bi šla (ampak pssst, ne mu tega povedat) Da pa nekdo reče, da je bilo vse krasno in je drugi dobil vse, kar je želel in še več, pa se je kar iz lepega odločil in šel brez pravega razloga, se mi zdi pa nerealno... Sem bila prevečkrat na 2. strani, da bi lahko verjela... Ni to obsojanje, samo dvom v celotno sliko, slikano le iz ene perspektive... Včasih je lažje razumet, če vidiš še drugi del slike... Zakaj so samske punce in fantje sami oz. same, pa nimam pojma, verjetno odvisno od primera do primera, vendar če sem čisto iskrena, pri meni z logiko, da je za partnerstvo treba (po)trpet, ne bi prav daleč prišel... Meni se zdi, da mora bit vsota pač pozitivna, če ti ljubi da več plusov kot minusov, ostaneš, če je več minusov, greš... Enostavno ko pasulj;) Zato pravim,d a nihče ne gre stran od samih plusov, tudi če se boji ne;) Vsaj dokler ima vso svobodo, ki si jo želi... Če bi mi nekdo ves čas govoril, da moram potrpet, da se moram prilagajat, bi ga pa kmalu poslala nekam;) Prilagajanje mora bit po moje tako, da je to obema fino, ne pa neko matranje... Saj ne, da ti je vedno čisto vse všeč, ampak v splošnem pa;) Oz. kot moj oče pravi, je njegova definicija ljubezni to, da ti je z nekom lažje kot brez njega. Sicer se včasih malo zalomi pri kakih ekstremnih primerih, ampak v osnovi je točno to. Veri

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

29. jul 2007 12:56

Veri,  na to vižo, zakaj ene (eni) ostanejo sami, kar nekaj lahko povem. Sem bila dovolj dolgo sama in če ne bi srečala svojega sedanjega moža, bi morda celo ostala. Ne da ne bi imela ponudb za zvezo, teh je kar nekaj bilo in sem tudi vsakega "dala na probo". Z enimi sem šla na zmenek parkrat, z nekaterimi le enkrat. Če sem po obnašanju, govorjenju, tudi med vrsticami, ugotovila, da to ni oseba, s katero bi sama s svojim karakterjem in pogledom na svet in  medsebojne odnose lahko dolgoročno vozila, sem se mu zahvalila za družbo in rekla adijo. Če zadevo vzameš resno je, kot pravi Simona84,   kar težko najti pravega partnerja. Za zveze "samo, da ne bom sam -a", je pa ločitev, pred ali po poroki, normalna posledica. Cila

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

29. jul 2007 13:21

Lisa noben poseben nasvet. Ko sva se spoznala sem vedela, da je to to in ga nisem več spustila.  No ja res pa je, da se prav branil tudi ni... jade

Peugeot  

član od: 3.3.2007

sporočila: 133

29. jul 2007 13:31

Nekatere ste imele pa srečno "roko",vam kr mal zavidam bo že Peugeot

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

29. jul 2007 14:08

Jaz pa točno vem kaj sta hotela Drejček in Peugeot povedat. Zelo dobro ju razumem in tudi Simono. Vajini dekleti nista bili zreli za resno zvezo, pa bi se lahko po trepalnicah metala. Pač nista bili za vaju in konec. Simona pa je itak tako super punca, da je sploh škoda besed, kako, zakaj ... Srečen tisti, ki jo bo dobil. Po mojih občutkih sodeč, pa sta tudi naša fanta zelo vredu. Nudila sta vse kar sta premogla in verjemita, mogoče je bila ravno to napaka. Oni dve bi se pa tudi lahko zjasnili in povedali svoje želje, ne pa da so jima bili prijatelji na prvem mestu. Če se to zgodi, je bolje, da se zveza takoj konča. Ne vem zakaj bi morali samo moški vedno odrasti?! Marsikdaj so ženske že v zelo zrelih letih tako neodrasle, da je joj. Sicer pa sem sama imela tudi nekaj zvez z moškimi preden sem spoznala svojega moža. Vam povem, sto ljudi sto čudi. Eden je bil škrt, da je kaj, drugi je bil nekako prisiljeno prijazen, tretji pa je hotel biti z mano samo zato, ker mu je mami rekla, da je skrajni čas, da se poroči in ima otroke. Da dol padeš. Seveda sem bila malo izbirčna in hvala bogu, da sem bila, ker imam čudovitega moža in krasnega očeta. Seveda se tudi spričkava kdaj, kje se pa ne? Skupaj sva že 15 let, od tega 8 let poročena. V življenju je treba sprejemati kompromise in partnerju pustiti, da diha in ga ne utesnjevat, kakor tudi on ne sme biti egoist do tebe. Če se to lepo uskladi je zveza uspešna. Če pa mora v zvezi vedno samo eden popuščati in se prilagajati, to ni dobro. Pa bog ne daj kakšno fizično ali pa verbalno nasilje. V življenju se zgodi mnogo stvari in če imaš pravega partnerja vse teče kot namazano. Moža spoštujem in tudi on spoštuje mene, čeprav sem trenutno brez službe in dohodka. Verjemite mi, da se s pogovorom in sprejemanjem kompromisov vse da, če sta obe strani zainteresirani. Drejček, Peugeot in Simona, želim vam, da čimprej srečate svoji princeski ter princa, ker nobeden človek si ne zasluži, da bi bil sam. Vso srečo! LP! fakin712 Sporočilo je spremenil(a) fakin712 dne 29. jul 2007 14:11:14

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

29. jul 2007 14:17

Peugeot, mogoče ima tudi sreča malce prste zraven, ampak po mojem ni bistvena. Tudi jaz imam nekaj prijateljic, ki so že čez 30 in še vedno samske. So zelo v redu punce (mogoče malce preveč izbirčne, ampak ne prehudo) pa nikakor ne najdejo tapravega, čeprav si tega želijo. Če dekle (fant) ni zadovoljno (zadovoljen) pač ni, boljše tako kot pa nekaj na silo. Čeprav mogoče boli, pa je ta boljša možnost. Bolečina te utrdi in pripravi za tisto (tistega) v prihodnosti. Veri se strinjam s tabo, da je vsekakor biti bolje v paru (oz. v našem primeru v družini 5 članov) kot pa sam. Da imaš vedno nekoga poleg sebe, v dobrem in v zlu, je vsaj zame neprecenljivo. Drugače pa mislim, da je težava danes, da s(m)o ljudje danes preveliki egoisti in usmerjeni preveč vase, k tem pripomore še tisočera možnosti, ki jih vsekakor ne smemo zamuditi in pomanjkanje (prave, iskrene) komunikacije. Niso nam mar čustva, razen tista, ki jih mi občutimo. LP katjushka

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

30. jul 2007 6:23

Kaj pa če bi ženske morale odrasti? Kaj pa če so moški dovolj odrasli ( vsaj večina ) in sprejmejo svet ( ženske )  takšen kot je, ženske pa iščejo " princa iz pravljice ", ki ga ni ( ali jih vsaj ni dovolj )? ežoj

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

30. jul 2007 8:22

Jože, se ne strinjam.

Moški znajo tako fajn zaigrat svojo vlogo, ko osvajajo... In še potem nekaj časa, ko žensko osvojijo. Potem šele pokažejo svoj pravi obraz. (pa ni pri vseh tako!!!). Razloži mi, zakaj moški samo na začetku hodijo v kino, na večerje... Pa kupujejo rožice, pa ne vem kaj še vse... Pol se pa zadeva ustali, ima otroka in se mu na da nič več. Če je še ženska prepirljiva, tečna (kakšna pa naj bo, če je preobremenjena?), je razultat bolj klavrn. Zakaj se moški tako prenarejajo na začetku?

Pa ne vlečem vode na mlin žensk, tudi slučajno ne!

lidka

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

30. jul 2007 10:29

Nikoli mi ni nič obljubljal-moj mož-nikoli mi ni otroke previl,vstajal ponoči,jih peljal v vozičku....ma kakšne rože neki,darila-jih tudi nočem.....važen mi je vsak dan ,ki ga preživim z njim.....zakaj bi nam na začetku vse dali pol pa nič več,saj same vemo da tista začetna norost mine,zaljubljenost tudi,ostane pa ljubezen. Vesele bodite ,če imate v zakonu vse račune plačane mesečno,pa da si lahko dopust privoščite....jaz imam pa moške prov rada je pa treba biti prijazen do njih in če besedo vržejo na sex ne jih gledat kot da je to najbolj grda stvar na svetu,ampak jim zabrusite nazaj..... Lahko se v zvezi z partnerjem hitro kaj spremeni,lahko gre zveza narazen....uživajte tisti čas ko ste z njim-pa ne prenesem žćensk ,ki komandirajo svoje moške...tako otroka primi,poglej spet joče,kje si bil.....a že spet greš-a me ne maraš več,a ti jaz nisem dovolj....ne treba si je pustiti malo svobode.Sploh si ne zamislim ,da bi mož bil cele dneve,tedne,vikende samo z mano....tudi on rabi svojo družbo kot jaz... kuharca37

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti