21. jul 2007 20:37
Vsak partnerski odnos zazanmujejo čisto specifične zadeve in niti dva nista enaka in primerljiva, tako kot ljudje ni. Zato me lahko napišemo nekaj svojih misli, prepričanj in tudi izkušenj, ti pa mord anajdeš kaj uporabnega zase. Ker odločitev je na koncu vedno tvoja, z vsemi posledicami, ki jih prinese. Z vsako odlolčitvijo namreč tovoriš zraven tudi nekaj odvečne prtljage, ampak tako to v življenju je.
Morda partner pred tvojimi starši ni želel konflikta z njimi. Jaz to razumem. Sama namreč živim z družino v hiši moževih staršev, zraven tudi moževa sestra z družino, deset nas je vseh skupaj. Smo ločeni po stanovanjih oziroma imavsak svoj del hiše insvpje življenje, nekaj stvari je pa le skupnih. In se jaz z moževimi starši, čeprav se imamo izjemno radi in se spoštujemo, torej tudi kdaj malo glasneje pogovarjamo, nikdar ne prerekam. Je pa seveda odvisno od načina komuniciranja in skupaj preživetih let. Sicer se za partnerja postavim, a vprvih letih skupnega življenja naši odosi le niso bili tako čvrsti, da bi na primer po dveh letih že kontrirala. Sva se s partnerjem pogovorila na štiri oči, jaz pa sem njim kasneje, ke sem prespala zadevo, mirno in odločno povedala, kar sem mislila. Res pa je, da smo si vedno vsi vse povedali odkrito in je vsak tudi prenesel kritiko na svoj račun.
Ne vem, koliko si stara, ampak če sodim po sebi, z leti se tudi prag tolerance znižuje in povečuje občutljivost. Imaš še tu kakšno rezervo?
Kakorkoli obračam, najprej povej partnerju, da od njega pričakuješ podporo, potem pa boš videla, kako naprej. Odviso je tudi od tega, kako se s starši razumeš nasploh, ali se večkrat v konfliktu ali le občasno, ali gre za velike razlike med vami ali se sprete zaradi nepomembnih malenkosti. Od partnerjevega odgovora bo odvisna tvoja nadaljnja odločitev - ali se boš kam odpravila, ali vztrajala.
Kakorkoli pa se odločiš, dobro pretehtaj vse prednosti in slabosti, vse pluse in minuse možnih odločitev. Tudi kakšna vrata zmeraj pusti odprta, ne podiraj mostov za seboj in ne bodi izključujoča.
Vse dbro ti želim, Mamamia
mamamia