Izjave takšne in drugačne

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

tema odprta - 24. apr 2007 11:06 | ogledi: 2.947 | odgovori: 64

Pozdravljeni!

Vidim, da je kar veliko odprtih tem, kjer je mogoče povedati svoje mnenje in morda dobiti drugo ali pa tudi razlago.

Velikokrat se mi misli ustavijo ob besedah: notranja lepota in karizmatična osebnost....pa še več takšnih.

Izjave deklet z lepotnih tekmovanj praviloma vedno vsebujejo "napotek", da je za zmagovalko potrebna notranja lepota. Menim, da to uporabljajo tako "na pamet", ne poznajo pa smisla tega. Zdi se mi, da teh opisov ne gre uporabljati kar vse vprek. Saj končno, notranja lepota ne pomeni, da imaš izjemno lepa jetrca ali ledvičke.....

Tudi karizmatična bi naj bila kakšna lepotica. Prosim no, tak ne postaneš z lepotno operacijo, šminko in ekstravagantno kreacijo. Takšen si, morda se sploh ne zavedaš. To vidijo in čutijo drugi, pa še ti ne znajo opisati z besedami.

Kaj menite vi, kulinarični kolegi, streljam mimo? Ne mislite, da imam kaj proti lepoticam, naj v miru tekmujejo, le izjave so mi včasih malo mimo.....

titta

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

24. apr 2007 12:09

Pokažite mi enega gospoda ali gospo, ki bo pristopil k nasprotnemu spolu ( ali pa enakemu, kakorkoli), če mu le-ta ne bo všeč na prvi pogled. Kolikokrat se sami znajdemo v takšni situaciji,da osebi zaradi zunanjega izgleda sploh ne damo šanse, da se spoznamo. In ta dekleta, ki tako prešerno skakljajo po odru in pripovedujejo o tem kako je pomembna notranja lepota, so vedno kot nekakšna platna za maskerje. Zakaj pa se ne sprehajajo potlej brez vsega, saj je baje le notranja lepota res pomembna? Pač taka je družba, v večini sestavljena iz plitkega mišljenja in prisile medijev. Ženska pač mora biti lepa in multitalentirana. Torej mora zgledati kot miss, kuhati kot mama, hoditi v sluzbo kot direktorica in biti nasmejana kot klovn, skratka mora biti multipraktik.In dokler bomo vestno kupovale razne revije, v katerih je na prvih petih straneh kup receptov, na naslednjih desetih pa nasveti za vitkost, bo notranja lepota ostajala le mit. Lp,Tarja Tarja83

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

24. apr 2007 12:27

Ko so se mi enkrat ponesrečili krofi, ker so bili kot žabe, na eni strani torej razprti, sicer pa dobri za pojest, mi je mož rekel: No, ti so pa takšni, kot ti - niso lepi, so pa dobri...

Notranja lepota je zame nekaj pozitivnega, kar žari iz človeka, ne glede na njegov zunanji videz. Poglejmo okoli sebe: koliko lepotic (govorim o lepoti po kriteriju modnih revij ipd) hodi naokoli osamljenih (ne samih, to je že drug pojem), kar precej žensk povprečnega videza, bolj ali manj okroglih, pa prav srečnih in zadovoljnih. Ker imajo tisto "nekaj", kar prevlada nad zgolj zunanjo lepoto. Ženske, ki so lepega videza in imajo za povrh še tisto "nekaj", so pa že blizu karizmatičnega. Čeprav je karimatičen lahko tudi nekdo, ki je vsej prej kot lep.

Po moje gre za kriterije, kaj ti je bolj pomembno: ali boš ustvarjal vtis zgolj s svojim videzom in naredil vse, samo da izrabiš to prednost, ki ti jo je dala mati narava, ter za to tudi marsikaj storil, ali pa boš, zadovoljen sam s seboj tudi ob povprečnem videzu, živel polno in zadovoljno življenje.

Sicer pa je zgovoren primer, kaj lahko lepota in pamet z roko v roki naredita, naša Bernarda Marovt. Še pri 40 in nekaj letih je top model. Brez njene "notranje lepote", predvsem pa če ne bi imela glave na pravem mestu, bi bila že zdavnaj pozabljena. Tako pa...

Sicer pa je Dove nedavno začel reklamno kampanjo za svoje izdelke z malce drugačnim kriterijem od splošno vlejavnih, ste opazile? Malce okrogle ženske se nastavljajo kameri, tudi trebušček je videt na kateri, a ko jih pogledaš v obraz, so naravne in videti zadovoljne....

Kot me na Kulslo.

Mamamia

mamamia

Lisa  

član od: 13.1.2005

sporočila: 1812

24. apr 2007 12:35

Se je sprehajal en fant s staršno grdo deklico po korzu. Naslednji dan so ga napadli prijatelji, kje je staknil tako spako. Lepo jih je podučil, da ni važna zunanja, marveč notranja lepota. Pa so mu fantje takoj predlagali, naj jo "okoli obrne", če je odznotraj lepša. Poglejte, važen je prvi vtis. Če je nekdo zelo neprivlačen, se bomo težko odločili za kontakt, pa je v resnici morda kot mladi rečejo naš soul-mate. Obesili se bomo pa na nekaj sijočega - ampak kmalu ugotovili da je to vse kar ponuja in odšli - ampak vsaj poskusili bomo. Ker sem že bolj v letih lahko "solim pamet" in rečem, da radi gledamo, a taka kriza, da bi manj lepi izviseli - to pa ni. Prvič so okusi različni, res grdih ljudi ni - so samo zanemarjeni in neurejeni (takih se je pa tako dobro izogibat), še vedno pa "padamo" na lep nasmeh, globok pogled, iskrivo pamet, duhovitost...in podobne super reči, ki niso vedno instalirane na krasno rit, ploski trebuh in široke bicepse. Lisa

lisicka  

član od: 22.12.2004

sporočila: 658

24. apr 2007 13:19

Sicer pa je Dove nedavno začel reklamno kampanjo za svoje izdelke z malce drugačnim kriterijem od splošno vlejavnih, ste opazile? Malce okrogle ženske se nastavljajo kameri, tudi trebušček je videt na kateri, a ko jih pogledaš v obraz, so naravne in videti zadovoljne.... Kot me na Kulslo. Mamamia zvitorepka

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

24. apr 2007 13:29

Jah, misica mora pač nekaj rečt na odru, ko jo vprašajo kaj je potrebno za to, da si miss - ne more valda rečt, da moraš bit samo lep, pol bi jo vsi napadali, da je samovšečna pa še kej... Vsi pa vemo, da je za miss v glavnem potrebno, da si lep - navzven. Samo na glas si tega noben ne upa povedat. Kvantnega fizika ne bo noben kritiziral, ker se ni počesal in se je zredil za 5 kg, zato pustimo tudi misice pri miru, ko malo "streljajo mimo". Vsakemu svoje. Karizma se mi zdi, da je nekako prirojena, medtem, ko je notranje lep lahko vsakdo, ki se tako sam odloči - dober, nesebičen, pripravljen pomagati in iskren oz. tak, ki lahko sam sebi kadarkoli pogleda v oči. Scorpy

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. apr 2007 15:18

Jaz v osnovi ne bi podcenjevala misic - punce se lepo naučijo cca 20-30 tipičnih odgovorov na tipične teme in ena od tipičnih tem je tudi "notranja lepota". Vsekakor je smiselno, da se naučijo tistih 30 odgovorov, ker imajo lepo pripravljen tekst. V nasprotnem primeru bi vsaka potrebovala vsaj 5 sekund, da uredi misel in potem bi bilo vse skupaj bolj nekoordinirano in brez repa in glave. Konec koncev, če bi katerikoli od nas, če dobi vprašanje, najprej malo pomisli in potem morda celo zadane. Večinoma pa ne. Kdor je kdaj delal začetno novinarsko tlako (mamamia, darling, daj me tule podpri), ve, kako butaste odgovore je dobival, če je delal anketo.....Zato je bolje streljati fraze o notranji lepoti kot pa...ja, mislm, ne vem, po moje..... Drugače pa pri 20-ih kakšne notranje lepote nima nobeden. Kar pa se ne vidi, ker zunanja zadošča. Notranja lepota nastane takrat, ko ima človek dokončno razvite gube v možganih in so centri aktivirani (gledala na Discovery-ju, centri za sočutje, empatijo začnejo delovati šele po 18. letu - kar tudi do neke mere razlaga, zakaj so mladostniki tako brezčutni do nasilja in krivic) in ko je absolviral nekaj življenskih lekcij. Kar pa se v prvih dvajsetih leti skorajda ne zgodi, oziroma je še ogromno za napolniti. In najboljša zadeva notranje lepote - samo še več jo je z leti. žSpominjam se, da sem v eni reviji brala zgodbo o Sophii Loren in tam so bile njene fotke od takrat, ko so jo enkrat pri 16-ih izbrali za miss Italije in potem skozi njeno ceelo življenje. Moj oče je rekel, da bi morale tisti članek prebrati vse ženske, da bi enkrat za vselej ukapirale, da je ženska lepa celo življenje in da leta nimajo nič s tem. In res, Zofi je iz leta v leto boljša. Članek se je končal s fotko, kjer je bila slikana s kopico kandidatk za misico, ona pa med njimi, predsednica žirije, stara 70 let in popolnoma jasno je, kdo je na tisti fotki najbolj žarel in koga je moško občinstvo definiralo za najbolj seksi. Zofi, jasno. Morda je res imel pri Sophii prste vmes tudi kakšen kirurg, ampak iz dobre osnove se da popravljati, tisto, kar ima pa dama v glavi, je pa samo njeno. In mislim, da se vsaka ženska lahko odloči, kakšna želi biti: ali kot siva miš ali pa kot Sophia Loren. Lahko ima tudi kakšno kilo več, lahko ima tudi kakšno gubo več - to sploh ni važno. Važno je, da žari. To se pa vedno prepozna. Pri obeh spolih. In še nekaj:Na vprašanje, kaj je pri ženski in moškemu najbolj seksi? - opozarjam, obstaja samo en pravilni odgovor, in če ga kdo ne zna izstreliti....naj gre pač malo živet življenje, namesto tega, da visi na kompjuterju..... pravilni odgovor se glasi: možgani. Definitvno najbolj seksi del vsakega človeka. Vendelina jr.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

24. apr 2007 16:24

Jaz se podpišem pod Scorpy! Ampak s temle pa NIKAKOR:
Vendelina jr. je napisal/a:
Drugače pa pri 20-ih kakšne notranje lepote nima nobeden. Kar pa se ne vidi, ker zunanja zadošča. Notranja lepota nastane takrat, ko ima človek dokončno razvite gube v možganih in so centri aktivirani (gledala na Discovery-ju, centri za sočutje, empatijo začnejo delovati šele po 18. letu - kar tudi do neke mere razlaga, zakaj so mladostniki tako brezčutni do nasilja in krivic) in ko je absolviral nekaj življenskih lekcij. Kar pa se v prvih dvajsetih leti skorajda ne zgodi, oziroma je še ogromno za napolniti. In najboljša zadeva notranje lepote - samo še več jo je z leti. Vendelina jr.
Kar se mene tiče, so lahko otroci strašno notranje lepi! Pa niso stari 20 let... In marsikateri otrok ima precej več empatije kot mariskateri odrasli, tako da tole mi je res mimo, oprosti... Daj pojdi enkrat pogledat kak peskovnik, pa opazuj otroke kako urco dve, pa če ne boš videla nobene empatije, sočutja, če se ti bo zdelo, da so vsi tisti petletniki popolnoma neobčutljivi za trpljenje prijateljčka, sestrice, bratca, mamice... potem je s tvojimi vijugami v možganih po mojem skromnem mnenju nekaj hudo narobe... Ni vse Discovery, nekaj je tudi zdrava pamet vredna... Če bi bilo to res, potem otroci ne bi imeli travm zato, ker oči mamico pretepa, zato ker se mami na bratca dere, zato ker prijatelja v šoli sekirajo... Pa jih majo, dokazano! Tudi znanstveno, če češ! Otroci so navadno precej bolj občutljivi na krivice, tudi na krivice, ki se dogajajo drugim... ne vem, kje si ti živela, ampak pri nas je bilo tako tudi v praksi... Glede dokončno razvitih gub v možganih pa ne vem, temule se res lahko le smejem... - vsakemu naravoslovcu je več kot jasno, da se možgani RAZVIJAJO CELO ŽIVLJENJE, sinapse nastajajo in izginjajo, stvari se učimo in jih pozabljamo celo živeljnje... Ni to proces končan pri 20, lepo vas prosim (če bo tebe podprla mamamia, bo pa mene tu verjetno podprla rimljanka, se mi zdi) Hja, včasih še tako seksi možgani čisto mimo kiksnejo Jaz se nisem nikoli odločila, da ne bom siva miš, večkrat sem se našla v pesmici: "I wanna live like common people" (želim si živet kot navaden človek) in nikoli v "I wish I was spetial" (želim si, da bi bila nekaj posebnega), kar so si želele vrstnice... Pa mi nikoli ni ratalo, da bi živela kot drugi, vedno so me drugi videli kot nekaj posebnega, sama sebe nikoli. Ni mi bilo vedno všeč... Tudi sofiji ni vedno všeč... Ko smo se s prijateljicami enkrat o tem pogovarjale, sem jim rekla, da se sama sebi res ne morem zdet nekaj posebnega, saj s sabo že ves čas živim, zame je to normalno, ostalo pa čudno... In jim je bilo smešno za umret... hočem rečt, da ni treba, da se odločiš, da boš živel kot sofia loren ali kot siva miš, mislim, da niti ni prav, da se trudiš bit drugačen ali pa enak drugim. Bodi kar si in popravljaj svoje napake, pa si zmagal! Veri

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

24. apr 2007 16:31

Glede misic mislim, da je to kot katerkoli drug poklic: trgovci ti zagotavljajo, da je njihov izdelek najboljši, znanstveniki, da so njihove raziskave najbolj prepirčljive, farmacevti, da so njihova zdravila najbolj učinkovita, misice, da ji njihova lepota notranja in zunanja. Vsi vemo, da vsi ti ljudje pretiravajo in kot je rekla scorpy, kvantnega fizika ne bomo sekirali, če se je zredil, frizerke ne, če ne zna poštevanke, misic pa ni treba, če ne vejo, kako pametno odgovorit na vedno ena in ista vprašanja... Se pa strinjam, da Zofi ma tisto nekaj in da si lahko "lep" tudi pri 70ih. Čeprav pri zunanji lepoti mogoče res ne škodi kaka plastična operacija in fitnes vsak dan;) Veri

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. apr 2007 16:48

Veri, darling, a ti vedno vse tako dobesedno razumeš, ali si to dobila s takozvanim naravoslovnim urjenjem...:)) Peace sister. Otroci so čudoviti zaradi svoje iskrenosti Kar pa ni isto, kot notranja lepota. Notranja lepota ekvivalent za izkušnje. Izkušnja pa je tisto, kar dobimo, kadar nismo dobili tistega, kar smo želeli. In šele z leti se naučimo, da so vse izkušnje okej in da nas bogatijo. Za take zadeve pa je treba odrasti. Eni sicer malo zamujajo, ampak ni, da bi obupal. Saj se, kot praviš, razvijamo celo življenje. Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 24. apr 2007 16:58:28

juicy  

član od: 21.4.2007

sporočila: 48

24. apr 2007 17:31

Se ne strinjam, da misice ne znajo pametno odgovoriti na klišejska vprašanja. Se bojim da če bi pokazale, da imajo "možgane" ne bi daleč prišle. Lepo vas prosim, kakšen odgovor pa naj dajo na vprašanje, kako spremeniti svet na bolje?! Vsak je pameten toliko, kolikor mu koristi. juicy

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti