24. apr 2007 19:13
Vendelinino pisanje, tisto prvo, sem razumela tako, da otroci ne morejo izžarevat neke notranje lepote, kot odrasel človek, ki je dal nekaj skozi. To ti dajo torej izkušnje, ki si si jih pridobil. Otroci notranjost izžarevajo na drug način, so iskreni in igrivi in v glavnem pozitivni (čeprav poznam nekaj otrok, ki mi niso niti malo simpatični in si ne bi vedela kaj počet z njimi, če bi se morala z njimi ukvarjat).
Tako da se tako imenovana notranja lepota, o kateri smo tu debatirali, ne more primerjat s tistim, kar izžarevajo otroci.
Da bi pa misice pametno odgovarjale in zato nikamor prišle - nisem čisto prepričana. Prva, ki bo izustila kaj pametnega, bo samo bolj opazna, ker bo tako zelo drugačna. Nič nimam proti lepoticam, pametnim ali praznoglavim, navsezadnje se same odločajo za svoje javno izpostavljanje in posledično za morebiten posmeh oziroma vse, kar sodi zraven, vključno z našim debatiranjem o njih tukaj.
Mene pa pri raznih izborih za mis bolj moti nekaj drugega, tisto dogajanje v zakulisju...sem bila enkrat zraven in sem lahko dva dni opazovala in spremljala ... in nikdar več...kaj vso se nekatere, vključno s starši, pripravljeni narediti za en sam sprehod po odru...meni gre na bruhanje, to trgovanje z belim blagom...
Mamamia
mamamia