25. apr 2007 7:47
Pred časom sem pri prijateljih srečala 6-letno deklico, ki jo poznam od malih nog. Urejena do popolnosti. Vendar sem kasneje gostiteljici omenila, da je deklica zoprn otrok. Menda se z mano strinjajo vsi, ki so imeli kdaj opravka z njo. Iz te izkušnje in tudi drugih, ne moremo trditi, da vsi otroci žarijo neko notranjo lepoto. Eni so sonček, drugi pa ko sončev mrk.
Omenjene Bernarde Marovt, ki je bila v času šolanja v Celju sicer dobro raščeno in poprečno dekle in ni žarela od ničesar, se spomnim iz novoletne oddaje TV Zagreb v letu po pridobitvi naslova. Nepozabni prizor: Frano Lasič poje pesem Volim te budalo mala, mislica pa se vsakič, ko se ji približa kamera, prisiljeno in izmumetničeno namehne in prizor je podoben reklami za zobno pasto. Popolnoma nesmipatična, brez notranjega žara. Osebno je zdaj ne poznam, vendar sem prepričana, da žar imaš, ali pa ga nimaš. In da se ga s slavo in bogastvom ne nalezeš.
Ta notranji žar pa ima omenjena Sofija Loren. ( Mamamia!) Ne vem, če je to italijanski temperament, ali pa je to neka danost.
Vse lepotice, ki prodajajo pogled na svoje telo in ga skušajo tržiti, me spominjajo na lepe vaze; imam premalo znanja,da bi ocenila njihovo trenutno vrednost, ocenim lahko samo, ali so mi všeč, ali pa ne. Vaza v prostoru me ne moti, z njo pa si ne želim pogovarjati.
Od vseh izjav, ki jih dajejo kandidatke za miss, pa so mi najbolj všeč tiste, ko govorijo o ogromnih količinah čokolade in sladoleda in druge hrane, ki jo zmečejo vase. Pajade !
Frina