Izjave takšne in drugačne

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

25. apr 2007 20:11

Vendy, vzamem tako, kot je napisano, ne nujno dobesedno, vendar če napišeš, da ljudje pridobijo sposobnost empatije pri 18-20 letih, potem razumem, kot da rečeš, da je otroci nimajo - s čimer se pa NITI POD RAZNO ne morem strinjat! Če potem to še podkrepiš, da so otroci in mladostniki bolj tolerantni do krivic in nasilja, potem res ne morem vzet kako drugače... Glede izkušenj, se mi zdi, da jih ima marsikateri otrok žal več kot marsikateri odrasli. Trenutno se ukvarjam s projektom, ki bi otrokom prihranil kake od teh izkušenj, ki so vse dobre, po vaše - po moje ni dobro, če te recimo zlorabljajo v otroštvu, pa izkušnje in notranja lepota gor ali pa dol! Tudi ne enačim izkušenj z notranjo lepoto - poznam veliko zelo izkušenih ljudi, pri katerih o kaki lepoti ne bi mogla govorit... Zame je notranja lepota nekaj drugega. Pa tudi se ne strinjam, da so vse lepotice neumne ali pa neintiligentne in/ali slabe. To je zelo nepošteno rečt! Mislim, da imaš dobre in slabe na obeh straneh. itak je pa vse skup zelo relativno, čeprav so neki stereotipi, ki so pri nasprotnem spolu zaželeni vedno in povsod, praktično... Veri

Veri  

25. apr 2007 20:37

ena mš je napisal/a:
Težko je, če imaš zunanjo lepoto, imeti še notranjo. Zunanja lepota te pokvari in z njo znajo ljudje prav dobro manipulirati. ham-njam
Zakaj bi te zunanja lepota pokvarila? To je tako, kot če bi rekla, da te nelepota oz. neprivlačnost nujno zakompleksa in si zato ena zoprna zakompleksana oseba, jezna na ves svet... ni nujno, lahko si lep lep človek ali pa neprivlačen in dober... Se pa strinjam, da se na tekmovanjih ne meri notranja, ampak zunanja lepota. PS: nisem pa nikjer trdila, da so vsi otroci krasni, trdim samo, da so lahko zelo notranje lepi, ne da so vsi taki. frina, ne tako obsojat misic, da lažejo o čokoladi... Nekateri imajo(mo) drugačno presnovo, več športajo(mo), več porabijo(mo)... Zase vem, da pojem ogromno sladkarij, pa nimam težav s težo, v njihovih letih sem jedla še precej več, pa sem tehtala 52 kil... Takrat se telo še razvija in vse porabi... Vsaj moje je... In če sem povedala po pravici, so mislili, da lažem, lagat se pa ne maram. Prav trapasto se počutiš, veš?;) Se pa strinjam s tabo, da so tam zaradi lepote in da jih gledajo, torej nima toliko veze, kaj govorijo - če povejo kaj pametnega, še boljše, ampak ni tako važno kot dobra postava... KOt na tekmovanju iz mat. - moraš znat računat, koliko ti gre ang. ni važno. Še boljše, če ti tudi ta gre, ampak ne šteje. ežoj, če je punca lepa, je verjetno edino pametno, da se prijavi na lepotno tekmovanje - naj vnovči, kar ji je mama narava dala. Kot če zna kuhat, se je pametno prijavit na kuharsko tekmovanje. Zakaj bi bil en dar vreden več kot drugi? je pač lepa, bog ji požegnaj, mi jo bomo pa gledali, če nam je všeč, vsi rajši gledamo lepe stvari;) kar še ne pomeni, da bi jih meli doma... So mi pa zelo všeč plakati z neklišejskimi ženskami, kot jih je omenjala mamamia. Ampak hec je to, da ravno malo močnejše ženske zelo rade grdo komentirajo te bolj buckaste manekenke... To mi nikakor ni jasno... Sicer bi pa mene resno zanimalo, kaj bi kulinaričarke odgovorile na taka vprašanja, jaz namreč zase nisem tako zelo prepričana, da bi se pod tistimi reflektorji, stresom in vsem skup kaj boljše znašla (čeprav po pravici povedano, nimam pojma, kaj odgovarjajo, ker nimava tvja:)... Torej, kako bi ve izboljšale svet? Pa upoštevajte, da mate zdaj čas, da razmislite, da od vas ne pričakujejo odg. v pol minute, da vam nič ne sveti v obraz... Pa še vedno ni tako lahko... Veri

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

25. apr 2007 20:37

Kdo pa je tisti shiranec na fotki od Proxime??  ()

Lp

cervus

juicy  

član od: 21.4.2007

sporočila: 48

25. apr 2007 20:49

khm, kot sem že rekla-kaj pa naj odgovorimo? Če bi bila na njihovem mestu, vsa okrancljana, predelana, pregledana, prevohana, bi tudi odgovorila "po načrtu", ker razmišljat kaj konkretnega v tistem trenutku...najbrž ste videli film s Sandro Bullock? juicy

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

25. apr 2007 21:05

Elaphus: isti kot na videu par postov kasneje.. :)))) (spanski plesalec flamenka Joaquin Cortes) Veri: jaz imam nekaj zanimivih idej, kako bi izboljsala svet, ampak ce jih napisem semle, bodo cez pol ure potrkali mozje v okovanih skornjih pri Jerneju, cez dodatne pol pa se pri meni... :))) lp, proxima

Veri  

25. apr 2007 21:19

Elaphus, ne žalit suhcev;) Moj lubi ma še manj šlaufkov kot tale, hehe;) Še dobro, da so okusi tako različni in lepota tako neuniverzalna;) Veri

Veri  

25. apr 2007 21:20

proxima, zdaj me pa resno zanima, kake predloge maš ti to! Veri

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

25. apr 2007 22:56

Veri,

čist mim si udarila. Lepota ni dar, kot je to  recimo nadarjenost za glazbo, jezike, matematiko..........Kakšna je nadarjenost nekoga ki ima najdaljši mezinec, ali recimo ima največja ušesa ? Lepota ( pa kar koli to pomenili v določenem " zgodovinskem " trenutku ) je nekaj kar pripomore, da  dejanski talenti zakrnijo ( to ni zraslo na mojem zeljniku ).

Televizor si lahko tudi nabaviš, le ispraven mora biti. Ispraven televizor ima namreč en gumb s katerim ga izključiš ko je na sporedu izbor za mis nevemčesa ali izbor viktorjev ali kakšna druga kapitalistična pogrontavščina, ki je namenjena poneumljanju potrošnikov. 

proxima,

o tvojih idejah za izboljšavo sveta sem že premišljeval, vendar povej kje bi dobila dovolj eksploziva in streliva . Če ta problem rešiš, piši me zraven. 

ežoj

Veri  

25. apr 2007 23:12

ežoj, jaz mislim, da je dar vse, kar ti olajša življenje - tudi lepota ti kdaj ga, torej je zame dar. Ne v smislu sposobnosti, da smo si na jasnem, ampak ajde, bodi pošten, če bi te kdo vprašal, ali si želiš, da bi bil tvoj otrok ali vnuk lep ali grd, kaj bi izbral? Zakaj bi izbral, naj bo lep, če pa to ni noben dar oz. ni nič vredno? Lepim ljudem je pač v nekaterih stvareh lažje, kot je pametnim v nekaterih drugih lažje... Mislim, da lepota ni kriva za krnenje dejanskih talentov - zakaj bi bila? Poznam zelo lepe in zelo pametne punce... (in enega takega fanta;) Navsezadnje je bila Marie Curie zelo fejst, tudi Tesla je čisto dobro zgledal... Pa tudi Brigite Bardot ni neumna, če češ iz druge strani... Lahko res začneš s tem služit kruh, lahko pa te zanima kaj drugega in tvoja lepota ne bo nikoli igrala glavne vloge v tvojem življenju - kar pa še ne pomeni, da nisi lep... Mogoče boš s postavo pritegnil nekoga, ki je krasen, mogoče ne, ampak zakaj bi rekli, da pa vsi dobri ljudje padajo samo na dobro srce in jih briga, kako jim partner zgleda - tega ne kupim... In čeprav pravite, da so najbolj seksi možgani, se punce vseeno rihtajo/te, si dajejo maske na obraz, da bo videt mlad, ne jeste/jo po 18. uri itd... Zakaj, če zunanja lepota nič ne šteje, če štejejo samo izkušnje? Valjda ne štejete nanašanja maske za izkušnjo??? (no, zame bi verjetno dejansko bila, ko še nisem probala, hehe;) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti