10. jun 2010 10:45
renata.zupan je napisal/a: |
Seveda so me vsi vzgajali v duhu, da se danes itak ne splača več šivat, ker je vse tako poceni, vendar sem ugotovila, da sploh ni poceni, če potem ne nosiš in je seveda bolje, da si sam sešiješ po meri in ti je prav in to potem tudi nosiš...
|
Razlogov, da si šivaš sama, je več: stvari so narejene po meri, lahko narediš več enakih stvari, lahko kupiš blago, ki ti je všeč, lahko narediš kaj "posebnega", itak pa boš raje nosila tisto, kar si narediš sama, kot pa kar je kupljeno v trgovini..
Gledam tudi za Tečaji šivanja, pa na Gorenjskem nič pametnega ne najdem in razmišljam, da bi si morda raje sposodila kakšno knjigo iz knjižnjice in se sama naučila.
Že tukaj potrebujem nasvet, ker nimam pojma kako lahko/težko je to...
Se mi zdi da nič tako zahtevnega, zato pa me zanima, ali se lahko to naučim sama, ali naj grem na kakšen šiviljski tečaj.
|
Povprašaj v trgovinah s šiviljskim priborom (šiv. stroji), nekatere organizirajo šiviljske tečaje, ki so kar vredu. Naučiš se osnov, dobiš nekaj praktičnih nasvetov, veliko jih dela po kupljenih krojih (Burda, Kwik Sew, ottobere, ..) in boš zato tudi sama lahko kasneje po teh krojih sama šivala.
Prav tako me zanima kakšno mašino mi priporočate, sem pripravljena odšteti max. 500 EUR zanjo, vendar sem v dilemi, ker bi kupila samo eno mašino in sem mislila kupiti to overlock, vendar navadnega šivalnega stroja nimam, tako da bi bila popolnoma odvisna od te mašine...
|
Vsekakor rabiš navaden šivalni stroj in super je imeti tudi entlarco (overlock).
Kje ste se ve naučile šivati?
Kakršnikoli nasveti, napotki itd. bi mi zelo zelo prišli prav, tako da hvala vam..
|
Profesionalne šivilje se naučijo šivati v šiviljskih šolah, so pa čisto vredu tudi tečaji, kot sem že zapisala. Poleg tega pa obstaja kar nekaj dobrih knjig, sama imam knjigo
"Easy Sewing", ki je sicer v angleščini, a je opremeljna z veliko slikami, tako da ni težko slediti. Zraven so tudi vzorčni kroji za izdelke, ki so opisani v knjigi. Kwik Sew tako kot Burda izdaja super kroje, nisem sigurna, če jih je pri nas že mogoče dobiti. Nekaj sem zasledila na strani
www.siviljstvo-urska.si, najbolje da vprašaš..
jennita