20. maj 2008 10:39
Hehe,
jade, pa ne da ti nisem povedala??? Ronja nima več plenic čez dan že od 7,5 meseca! Zdaj se je pa parkrat zgodilo celo, da je bila tudi ponoči plenička suha!!! Hja, zadeva je bila zelo enostavna: en četrtek ponoči sem surfala po enih "craft" straneh in iskala ideje za šivanje za tamalo in potem sem nekak prišla na eno stran, kjer je med drugim tudi opisano tole "brezplenično dete" - diaper-free baby. In ker moja mala nikoli ni bila preveč navdušena nad pleničkami, sem sklenila probat - kaj bi čakali in sem probala takoj v petek. Najprej je bila groza - prvih par ur - vsake 10 min. sem ji menjavala cotke in sem že mislila, da ne bo nič iz tega.
Ampak trma kot sem, sem jo vseeno vzela na plavanje brez pleničk - in tja in nazaj in vse skup je bila pa lepo suha. Nazaj grede sva šli še po kahlico in ko je prišla domov, sem kahlico ravno umila, ko je ona začela kakat - takrat sem jo posadila hitro gor in od takrat naprej je praktično vedno kakala v kahlico (zadnje dni se je pa nekaj obrnilo v njej in se je spet parkrat zgodilo, da je pozabila - verjetno zato, ker se je navadila lulat v kahlico...)
Za lulat je malo dlje trajalo, ampak zadnje čase tudi super laufa! Kar pa je najbolj pomembno, je to, da je tako veliko bolj srečna!!! Kako to vidim? Hehe, zelo enostavno: plenice je dol počupala in odpenjala, če jih je le lahko dosegla, spodnje hlačke pusti na miru. Prej, ko sva ji na previjalki dajala gor plenice, se je vedno začela jokat, ko sva jo dala nanjo, zdaj ko jo gor samo preoblačiva, se nič ne buni, ko jo dava gor. Skratka, ne mara plenic, pa pika (kateri otroček pa jih, a ne?;) Priporočam, če boš mela še kakega in tudi drugim mamicam - če bo katero kaj zanimalo, naj se mi javi. Jaz bom naslednjo/ega, ko bo (ni še nič v planu, da ne bo pomote;), sigurno še prej dala na kahlico! kaj bi jih matrala s plenicami, če gre tudi drugače!
Kar se tiče šivalnih strojev: 26.4. sem dobila svojo Bernino Auroro 440QE in zaenkrat nimam nobenih pritožb, razen šiva za heftanje, to moram še malo povprašat. Kupila sem si še par tačk in vodilo za krožno šivanje (v bistvu mi jih je tašča za rojstni dan, ampak sem sama zbrala;)in zdaj uživam - kadar mala spi, seveda, kar ni prav pogosto, ker spi manj kot moj ljubi, pa on ne spi veliko...
NO, odkar jo imam, sem sešila (morate upoštevat, da nas vmes 1 teden ni bilo doma, ker smo šli na izlet:):
- klobuček za Ronjo (je rabila zaradi sonca)
- pajacek iz flisa (hvalabogu, ker smo šli na izlet v Rim in je bilo v nekaterih hotelih prav mraz, pa v bungalovu tudi)
- torbico za rojstni dan za prijateljico - podloženo, svileno, fensi;)
- torbico za zahvalo za prijateljico-varuško, ki pazi Ronjo, da se jaz lahko učim Francosko;) - ta je bila v obliki kokoške, z dvema žepoma-krilcema, pa enimi volančki, nogicami,...
- brisačo-kravico: z lisami, ušesi, rogovi, učki, gobčkom, kopiti, repkom - skratka, vse kar spada h kravi;)
- eno hudo fensi šmensi oblekco za tamalo: z dvema plastema za krilce in vdelanimi hlačkami na drukerčke - da jo lahko damo na kahlico ne da bi slačili oblekico
- rutko s šiltom, ki paše k tej oblekci - tudi malo načičkano s cikcak tkrakcem,...
- žametne hlače za tamalo, seveda
- trenutno delam pa torbico za prijateljico za rojstni dan - to, ki dobi tudi aparat za sladoled;) Super punca!
Stana, pridi čim prej, ker bom kmalu morala v službo!!!
Jasna, če boš kaj v lj., se oglasi, pa ti pokažem mojega overlocka!
Veri